Balığım Ölüyor


demirsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2011
Mesaj: 23
demirsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2012 09:14

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 50

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Arkadaşlar,
4 adet balığım var. 2SP 2de iceman.  Akvaryum hacmim küçük, balıklarımda epey büyüdüler. Bir kaç güne kadar 100 litreye geçeceğim. Dün eve geldiğimde bir baktım en büyük icemanim ((7cm büyüklüğünde) suyun üstüne doğru çıkıyor, kendini zorlayarak suyun altına iniyor, tekrar çıkıyor. Dikkatle inceledim, balığın alt kısmı parça pinçik gibi, hani ekmeği falan suya batırırsın bir süre sonra parçalanacak gibi olur ya öyle işte.
Bugün sabah kalktım ki, suyun tepesinde, ters dönüyor kendini zorlayıp, düz dönüyor ama aşağı inemiyor. Sanıyorum ölmek üzere :( Kuyruğunun ucu da sanki hafif kızarmış gibi.
Alt tarafı parçalanacak gibi duruyor.
Neden olabilir? 3-4 güne diğer akvaryuma geçeceğim. Bu balık ölecek muhtemelen, diğer balıklara birsey olur mu? Onları farklı bir kovaya falan mı alsam 3-4 günlüğüne?


 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenzanÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 53
DenzanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2012 17:10
Suya dalmakta zorlanıyorsa hava kesesi problemi olmuş olabilir. Muhtemelen kendini savunamadığı için diğer balıklar tarafından alt tarafı yenmiştir. 

Biraz gecikmişsiniz sanırım ama balığı akvaryumdan ayırın. 3-4 gün yem vermeyin. Antibiyotik başlayın. Daha sonra yaşarsa birkaç gün bitkisel besleyin (kabuğu soyulmuş bezelye verin).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir