ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Denzan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2012 00:49
Son Ziyaret:
05 Ekim 2012 01:07
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Denizhan Divanlıoğlu
Doğum Tarihi:
29 Nisan 1982
Yaş:
42
İl:
Ankara
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Denizhan Divanlıoğlu

SON 10 MESAJI

Su Değerlerim (GH, pH ve NO3 nasıl düşürmeliyim?)
       Merhaba Abdurrahman Bey,
       Uzun süredir siteye iş yoğunluğu nedeniyle giremiyordum. Su değerlerini en yakın zamanda yazacağım. Torf yerleştirdikten 1 hafta sonra meleklerim eş tuttu ve 15 günde bir yumurtlamaya başladı (Ne yazık ki, akvaryum biraz kalabalık olduğu için sanırım, henüz yavru alamadım) ve Ramirezi'lerin renkleri daha canlı gelmeye başladı gözüme. Su değerlerime uzun süredir bakamadım ama bence sonuç olumlu.
Melekler Neden Vazgeçti?
       Tekrar merhaba,
       Meleklerim dün sabah dış filtrenin emiş borusu üzerine tekrar yumurtladı (aynı çift). Yaklaşık 50-60 adet yumurta mevcuttu. Erkek olan başlarında nöbet bekledi, yumurtaları havalandırdı ve eskisi gibi akvaryumda terör estirdiler. Haftasonu olduğu için bu sefer daha yakın takip edebildim. Gece saat 24:00 sularında hem erkek hem de dişi yumurtaların hepsini yarım saat içerisinde birer birer yedi. Bunun nedeni yumurtaların döllenmemiş olması olabilir mi acaba yoksa başka bir sıkıntı mı var?
Melekler Neden Vazgeçti?
       Teşekkür ederim Mutlu Bey, bu konuda otör olan birinden yanıt aldığıma sevindim. Bu arada sizden aldığım meleklerin 6'sı da gayet sağlıklı ve mutlu. Denzan2012-03-10 05:35:48
Yeni başlıyorum ...
       Merhaba,
       Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Bu hobi söylediğiniz gibi dışarıdan bakıldığında akvaryumu al, su doldur, balıkları yerleştir gibi görünse de aslında işin içine girildiğinde derya deniz. Eğer bu hobiye devam edecekseniz kendi doğrularınızı bulmadan önce su kimyası, balık türleri, filtre malzemeleri, dekorasyon malzemeleri... gibi birçok konuda bolca okumanız ve araştırma yapmanız gerekecek. Malawi Cichlid beslemeye karar vermişsiniz ki, gayet mantıklı. Öncelikle Malawi türleri hakkında araştırma yapmanızı ve akvaryuma yerleştireceğiniz türleri ve dekorasyonu buna göre ayarlamanızı tavsiye edebilirim (Uzun lafın kısası Petshop'ta size söylenen her şeyi unutun ve kendiniz araştırın). Tekrar hayırlı olsun...
       Balık türlerine gelince sarı renkte olan balığınız doğru bildiniz bir "sarı prenses". Yalnız mavi olan bana daha çok bir "iceman" gibi geldi. Pembe olan ise emin olmamakla birlikte bir "şeker pembe"yi andırıyor. Bence bu balıkları tek beslememelisiniz 4-5'erli gruplar halinde 2 veya 3 tür beslemeniz sanırım iyi olur. Genel olarak birçok Malawi türü (elinizdekiler de dahil) başlangıç için gayet uygundur. 
Melekler Neden Vazgeçti?
       Peki ne yapmalı Yiğit Bey? Hemen ayırmak mı gerekiyor? Aslında şimdi de ayırabilirim fakat tüm melekler gold ghost ve aynı boyda oldukları için yanlış balığı ayırmaktan korkuyorum :)
Melekler Neden Vazgeçti?
       Merhabalar,
       Geçen hafta akvaryumumdaki 2 melek (erkek gold ghost, dişi gold blushing) eş tutmaya karar verdiler ve akvaryumda kendilerinden başka ne kadar canlı varsa (4 melek, 4 ramirezi) bir köşeye sindirdiler. Erkek neredeyse diğerlerine hiç nefes aldırmadı, akvaryumun yan camından 5cm uzağa gidemediler. Dişi ise aynı haftanın sonunda dış filtrenin borusunu temizlemeye başlamıştı. Tam bu çifti ayırmak için yeni bir tank hazırlıyordum ki, bu hafta başı akvaryumda her şeyi eskisi gibi buldum. Yine melekler sürü halinde ve barış içinde yüzüyorlardı. Akvaryuma bu süre içinde hiçbir müdahalede bulunmadım. 
       Sizce bu çiftin yumurtlamaktan ve her şeyden önce eş tutmaktan vazgeçmesine ne neden olmuş olabilir. Bir aksilik varsa ne yapmak gerekir?
Melek Balığı Besleyenler
       Sanırım ışıklandırmayı biraz daha arttırabilirsiniz. Bitki yetiştirme konusunda çok deneyimli değilim, ama yanılmıyorsam ihtiyacınız olan 100W civarı.
       Bu arada meleklerimden 2'si bugün eş tuttu, daha da keyifli olmaya başladı :)
Melek Balığı Besleyenler
       Merhaba Okan Bey, 
       Uzun süre Malawi besledikten sonra kısa süre önce ben de Melek, Ramirezi ve cüce vatoz beslemeye başladım. Düşündüğünüz gibi hareketsiz balıklar değiller aksine akvaryum içinde ve dışındaki her harekete anında tepki veriyorlar, çok meraklı balıklar. Sürekli orta ve ön planda durarak adeta akvaryumun içini ihtişamları ile dolduruyorlar. Alıştırırsanız yem vereceğiniz zaman yüzeye çıkıp elinizden yem yiyorlar. Çok keyifli balıklar göreceksiniz.
       Not: Melekleri büyük alacaksanız neonlar için tehdit oluşturabilir.
Akvaryum'da Balık kayıp ?
       Başınız sağ olsun. Oluyor böyle şeyler. Ben artık uzun süre kapağı açık bırakmıyorum ve temizlik sonrası hemen bir sayım yapıyorum.
Akvaryum'da Balık kayıp ?
       Merhaba Adil Bey,
       Bir kez benim de başıma böyle bir olay gelmişti. Akvaryum temizliği ve su değişimi sonrası 5-6cm'lik bir Iceman ortadan yok oldu. Akvaryumun her köşesine ve dış filtreye baktım ama, bulamadım. Yaklaşık 1 hafta sonra temizlik sırasında kanepenin altından çıkmıştı. Kapak açıkken atlamış dışarıya. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.