Balığım Yem Yemiyor


EymenkaliÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2021
İl: Kocaeli
Mesaj: 506
EymenkaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2021 12:25
[QUOTE=amasyalakvarist]Niye sivrisinek veriyosun balığa parazit yapar hiç okudunmu biyerdede verdin balığa[/QUOTE]Sadece balığa değil bize bile zarar verebilir Sıtma.
Filariasis.
Batı Nil virüsü
Yellow fever.
Dank atesi.
gibi hastalıklar sivrisineğe temas ettiğimizde bize geçebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NaholaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2020
İl: Tekirdag
Mesaj: 934
NaholaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2021 12:29
Bu balıklar doğal ortamında da sivrisinek yiyorlar diye biliyorum.

Kan kurdu da bir nevi sinek larvası değil midir zaten?

Beğenenler: [T]217617,Kerem_ykr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8644
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2021 14:37
Siz balık hakkında yapılması gereken ne varsa yapmamışsınız resmen. Bu şartlarda balık sağlığına kavuşmaz, sağlıklı bir balık olsaydı bile hasta olur maalesef. Bir an önce, aslında balığı almadan önce öğrenip uygulamanız gereken şeyleri yapmanız çok önemli. Daha fazla kötü bir ortamda kalmasın.
Sizin cevaplarınızdan gitsem daha iyi olacak galiba, eksikler yanlışlar neler daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum.

[U][B]"1. Akvaryum 5 veya 6 litre civarında." [/B][/U]
Beta balığı en az 15-20 litrelik bir alana ihtiyaç duyar. 5 litrelik bir akvaryumda hiçbir balık beslenemez maalesef. Bu durumda akvaryumu büyütmeniz gerekir.
[B][U]"2. Isıtıcı maalesef yok.
3. Suyun sıcaklığını tam olarak bilmiyorum ama 22 veya 23 derece gibi." [/U][/B]
Isıtıcı olmadan neredeyse hiçbir balık türü sağlıklı olamaz. Gerekli bir ekipman olduğunun farkındasınız galiba. Hele beta için 22 yada 23 derece oldukça düşük, en ideali 25-26 derecelik bir sudur. Bu durumda yapmanız gereken ilk şey bir ısıtıcı temin etmek.
[U][B]"4. Filtrem de yok." [/B][/U]
Bu hacimde neredeyse tüm filtreler muhtemelen güçlü gelirdi. Bu açıdan filtre olmaması iyi. Ama genel olarak baktığımızda hem akvaryum hacmi düşük hem de siz balık hobisini yıllarca yapmış, acil bir durumda, su değerleri çok kötü olduğunda hemen müdahale edebilecek bir tecrübeye sahip değilsiniz. Bu ikisi bir araya gelince maalesef çok sağlıklı bir akvaryum ortamı olamaz. Su değerleri çok çabuk bozulur ve eğer bozulursa birkaç günde değil birkaç saatte balığı zehirler. Filtrenin en önemli işlevi de bu zaten, suyu biyolojik olarak temiz tutmak. Büyük bir akvaryuma geçince ilk yapacağınız şey filtre almak olsun bu sefer, bu akvaryumda sık su değişimi ile idare eeye çalışın şimdilik.
[U][B]"7. Kullandığım yemler"[/B][/U]
Tetra markası yemler arasında iyi bir markadır genel olarak. Ama rotifish orta kalite yada biraz düşük bir marka denebilir. Bu nedenle yem çeşitliliği yetersiz şu anda. Ocean nutrition, NLS, dajana, hikari, tropical yada sera markalarında en az bir iki tane daha yem eklemesi yapın muhakkak. Ayrıca düzenli bir canlı yem yememesi de eksiklik. Sivrisinek hem söylenen gibi parazit riski taşıyan bir canlı hem de yakalaması, vermesi size eziyet olur. Onun yerine su piresi, kan kurdu, beyaz kurt, grindal kurt gibi canlılardan temin edip, üretip balığa düzenli olarak verin. [EDIT]Beta_balik,2021-03-05 14:39:27[/EDIT]

[QUOTE=Nahola]Bu balıklar doğal ortamında da sivrisinek yiyorlar diye biliyorum.

Kan kurdu da bir nevi sinek larvası değil midir zaten? [/QUOTE]
Sivrisineğin yaşadığı ortama göre değişir riski aslında. Doğada da sivrisinekten çok böcek larvası yiyorlar. Kan kurdu yine bir sivrisineğin larvası ama larva ile yetişkin böcek arasında fark var. Sivrisinekte risk varken siz onun larvasını alıp verirseniz bir problem olmaz.

Beğenenler: [T]217617,Kerem_ykr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]217617,Kerem_ykr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir