balığımda veremden şüpheleniyorum
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2014 18:26
Merhaba,200 litre akvaryumumda bir erkek ve bir dişi melek balığı bakıyorum. İkisi de orta boylarda. Ancak dişi balığımı bir kaç gün önce uyandığımda suyun yüzünde yan yatmış halde buldum, hala yaşıyor ama karnı çok şişmiş, dengeli yüzemiyor hemen yüzeye çıkıyor. Erkek sürekli olarak onu rahatsız ederdi ama hastalık başlangıcından bir gün öncesine kadar yem yiyordu. Balığımda yaralar yok, ama karnı çok şiş ve yüzemiyor. Balık vereminden şüpheleniyorum. Sizce ne yapmalıyım ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2014 19:29
Bir makalede okumuştum. Balıklardaki verem insana da bulaşabiliyor. Bu durumda balıkları ve tüm ekipmanları kireçleyip kuma gömmemiz gerekiyor. En kötüsünü düşünmeyin. Başka hastalıklarda olabilir. Meleklerle ilgili pek tecrübem yok. Ama bana bakteriyel klasik bir balık hastalığı gibi geldi. Tekrar en kötüsünü düşünmeyin bence.
Vieja 2014-09-27 20:43:31
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2014 19:36
Bazen vücuduna aldığı sert darbeler yüzünden de bu hale gelebilir. Vücuduna iyi bakın pul bitimlerinde kan veya kızarıklık varsa darbe yemiştir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 08:59
Verem değildir sanmam o çok zor bir ihtimal. Öncelikle su değişimlerini filtre bakımlarını, umarım ihmal etmiyorsunuz, çünkü su değişimine balğı kirli suda balıklar dropsy denen bir hatalığa yakalanabilor, balığın karnı dişer balongibi, pulları kabarır gövdeden ayrılır, bu dropy aşarı saldırıya uğrayan balıklardada gelişebilir balık şişer dropsy olur, birde aşırı yemden kabızlık vardır, melekler sebze pek yemiyorlar yemiş olsalar haşlanmış bezelye, haşlanmış ıspanak yaprağı verin yer iyi gelir derdim ama yemez bendekiler yemiyor, böyle durumda o balığı ayırıp başka bir akvaryumda 2 gün aç bırakabilirsiz genelde düzeliyor kabızsa. Drops ve bloat gibi iç hastalıklara gelirsek, size bir link ekliyorum onu inceleyin.
mesutok 2014-09-26 09:01:42
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2014 17:45
Cevaplar için teşekkürler. Bulaşıcı olduğunu biliyorum. Akvaryumun suyu düzenli olarak değiştiriliyor, sebze yemiyorlar daha önce denemiştim. yem olarak kırmızı sivrisinek larvası, discus granulat, su piresi ve sera vipan kullanıyorum. Pulları kalkmış durumda değil, ama dediğiniz gibi ağır darbeden olmuş olabilir çünkü erkek sürekli onu sıkıştırıyordu. Bloattan ise genelde Afrika cichlidlerinde orta acıktığı için şüphelenmedim ama bloat da olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 09:20
Bir konuda saldırıya uğrayan balığın ertesi gün şişip dropsy olduğuna rastlamıştım stresten, hastalıklar konusunda bir arkadaşın açtığı konuda işlemiştik, balığı ayırdık 2 gün orada ayrı tuttu balık hızla iyileşmişti çok fazla ilaç kullanmamıştık hatırlladığım kadar yani saldıra ugrayan balığı iyileşene kadar ayırmak oldukça etkili çözüm. Ama isterseniz üstte eklediğim dropsy tedevisini uygularsınız dropsy olduğundan eminsenin ileri derece dropsy'de balığın pulları kabarır resimdeki gibi.
mesutok 2014-09-27 09:21:42
Dropsy tedavisinde akvaryum temizliği, filtre temizliği çok önemli, sık su değişimi ile ilaç uygulamadan iki kez danio rerio balığımı kurtarmıştım bu hastalıktan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir