Balığın Bloutsa Okumalısın!


suskun_26Çevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Eskisehir
Mesaj: 11
suskun_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 17:29
Merhaba değerli Akvarist dostlarım;
Sizlerde biliyorsunuz ki, bu blout hastalığıyla ilgili olarak o kadar çok yazı vardır ki insan hangi yöntemi kullanacağını şaşırır. Sizlere bilgi deneyimim ve tecrübelerime dayanarak blout hastalığı hakkında nacizane bir tavsiyem önerim olacak. Çok şükür kendimde henüz bu hastalıkla karşılaşmamış bulunmaktayım, sağolsun burda yani Eskişehir'de değerli akvarist arkadaşlarımızdan çevremde yaşamış olduğu başlarına gelen hastalık ve rahatsızlıklarda elimden geldiğince sorularına yanıt vermeye çalışmışımdır. Ve bu blout hastalığının tedavi yöntemi ve süreci ile ilgili olarak benim görüşlerime dayalı olarak tavsiye edebileceğim en güzel şey ilaçtır ve bu ilaçta bildiğimiz üzere eczanelerde uygun fiyatlarda satılan CİPRO 500 dür.Ve bunun yanı sıra ayda bir defaya mahsus olarak FLAGY 500 kullanımının uygun olduğunu düşünüyorum. Ayda bir flagy kullanımı önlem amaçlıdır. Kullanım şekli ise balık ve tanktaki su hacmine bağlı olarak değişim göstermektedir, balıkalr üzerinde yan etkileri ile karşılaşmadım görmedim henüz, standart bir akvaryumu yani 100*40*50 ölçülerindeki 200 Litre hacimli bir tankı ve içerisindeki balık sayısını ortalama 10 adet 7-10 cm boylarında varsayarak bir bardak suyun içerisinde bir tablet Flagy 500 hapını karıştırarak erimesini sağlıyoruz ve ardından (balıklarınızın en çok sevdiği bilhassa pul yem tercih ederseniz daha iyi olacaktır) ihtiyaçları kadar yemi hazırlamış olduğumuz ilacın içerisinde bir müddet emmesini bekledikten sonra yemleme vaktinde tanka direk boşaltma yapılıp iç parazit ve blout hastalığına karşı ayda bir önlem almış oluyoruz.
CİPRO: Tropheus türlerinde bilhassa karşılaştığımız blout hastalığının tedevisinde, ilk gözlemlemeye dayalı olarak tanktaki herhangibir balıkta yem yememe şişme gibi bir durumla karşılaşılmasında Flagy uygulamasının yapıldığı gibi aynı yöntemi Günde bir sefer uygulanması şartı ile  1. Gün CİPRO (Flagy gibi) uygulanarak yemleme yapılır fakat bardağın içerisinde bir miktar yem yemeyen balıklar için ilaçlı su bırakılır ve yem yemeyen balıklara çook dikkat edilerek ağız yoluyla solungaçlarından çıkmayacak şekilde enjekte edilir. bu uygulama 3 gün boyunca sürdürülür ve neticesinde sizlerde göreceksiniz ki balıklar sağlığına kavuşmuş olacak. Tek dezavantajı vardır hastalığa fazlasıyla yakalanmış olan ölmesi geciken balığı öldürür ama yaşaması gereken balığıda tedavi ediyor.
 
UYGULAMAYI BELKİDE ARANIZDA BİLENLER OLMASINA RAĞMEN FAYDALI OLACAĞI DÜŞÜNCESİYLE YİNEDE YAZMAK İSTEDİM. VAKTİNİZİ AYIRIP BU YAZIMI OKUDUĞUNUZ İÇİN DE SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Aklınıza takılan bir soru olmasında yada seviyeli olarak her türlü eleştriye açığım dostlar. Herkese sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir