ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
suskun_26
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2013 23:04
Son Ziyaret:
07 Kasım 2014 08:46
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Selman TEKİN
Doğum Tarihi:
18 Kasım 1984
Yaş:
39
İl:
Eskisehir
Meslek:
muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Selman TEKİN

SON 10 MESAJI

Balığın Bloutsa Okumalısın!
Merhaba değerli Akvarist dostlarım;
Sizlerde biliyorsunuz ki, bu blout hastalığıyla ilgili olarak o kadar çok yazı vardır ki insan hangi yöntemi kullanacağını şaşırır. Sizlere bilgi deneyimim ve tecrübelerime dayanarak blout hastalığı hakkında nacizane bir tavsiyem önerim olacak. Çok şükür kendimde henüz bu hastalıkla karşılaşmamış bulunmaktayım, sağolsun burda yani Eskişehir'de değerli akvarist arkadaşlarımızdan çevremde yaşamış olduğu başlarına gelen hastalık ve rahatsızlıklarda elimden geldiğince sorularına yanıt vermeye çalışmışımdır. Ve bu blout hastalığının tedavi yöntemi ve süreci ile ilgili olarak benim görüşlerime dayalı olarak tavsiye edebileceğim en güzel şey ilaçtır ve bu ilaçta bildiğimiz üzere eczanelerde uygun fiyatlarda satılan CİPRO 500 dür.Ve bunun yanı sıra ayda bir defaya mahsus olarak FLAGY 500 kullanımının uygun olduğunu düşünüyorum. Ayda bir flagy kullanımı önlem amaçlıdır. Kullanım şekli ise balık ve tanktaki su hacmine bağlı olarak değişim göstermektedir, balıkalr üzerinde yan etkileri ile karşılaşmadım görmedim henüz, standart bir akvaryumu yani 100*40*50 ölçülerindeki 200 Litre hacimli bir tankı ve içerisindeki balık sayısını ortalama 10 adet 7-10 cm boylarında varsayarak bir bardak suyun içerisinde bir tablet Flagy 500 hapını karıştırarak erimesini sağlıyoruz ve ardından (balıklarınızın en çok sevdiği bilhassa pul yem tercih ederseniz daha iyi olacaktır) ihtiyaçları kadar yemi hazırlamış olduğumuz ilacın içerisinde bir müddet emmesini bekledikten sonra yemleme vaktinde tanka direk boşaltma yapılıp iç parazit ve blout hastalığına karşı ayda bir önlem almış oluyoruz.
CİPRO: Tropheus türlerinde bilhassa karşılaştığımız blout hastalığının tedevisinde, ilk gözlemlemeye dayalı olarak tanktaki herhangibir balıkta yem yememe şişme gibi bir durumla karşılaşılmasında Flagy uygulamasının yapıldığı gibi aynı yöntemi Günde bir sefer uygulanması şartı ile  1. Gün CİPRO (Flagy gibi) uygulanarak yemleme yapılır fakat bardağın içerisinde bir miktar yem yemeyen balıklar için ilaçlı su bırakılır ve yem yemeyen balıklara çook dikkat edilerek ağız yoluyla solungaçlarından çıkmayacak şekilde enjekte edilir. bu uygulama 3 gün boyunca sürdürülür ve neticesinde sizlerde göreceksiniz ki balıklar sağlığına kavuşmuş olacak. Tek dezavantajı vardır hastalığa fazlasıyla yakalanmış olan ölmesi geciken balığı öldürür ama yaşaması gereken balığıda tedavi ediyor.
 
UYGULAMAYI BELKİDE ARANIZDA BİLENLER OLMASINA RAĞMEN FAYDALI OLACAĞI DÜŞÜNCESİYLE YİNEDE YAZMAK İSTEDİM. VAKTİNİZİ AYIRIP BU YAZIMI OKUDUĞUNUZ İÇİN DE SİZLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. Aklınıza takılan bir soru olmasında yada seviyeli olarak her türlü eleştriye açığım dostlar. Herkese sağlıklı hobiler dilerim.
Kimliği belirsiz salyangoz
Sertlik oranı diyerek belki hata yapmış olabilirim, formumuzda daha önce yazılmış olan bir konuda bahside geçmekte suyun dengesini bozduğu. http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumdan_tuzu_uzaklastirmak_k98315.asp

Bilmiyorum ben mi yanlış yaptım acaba patatesi direkt olarak kabuğunu soyduktan sonra bir dilim suyun içine bırakmıştım, en son balıkları gördüğümde sersemlemişlerdi ve hemen patatesi geri aldım tanka üzerine su ilavesi yaptım bir nebzede olsa aynı denge sağlanmış oldu yada en azından balıklar eski hallerinde.

Beslemiş olduğunuz bu adi salyangozların fayda ve zararları neler ?
Melek Türü ?
Fotoğraflarını yüklemiş olduğum melek türünü bilen yok mu ? Bana mı farklı bir türmüş gibi geliyor yoksa yardımcı olabilecek yok mu acaba _?
Kimliği belirsiz salyangoz
[QUOTE=itswip]Bir dilim patates kesip tanka koyarsanız zamanla üzerinde toplanır salyangozlar. Sizde o şekilde toplarsınız. Katil salyangoz adi salyangozu tamamen yok etmez. Sadece sayıca azaltır. O yüzden yakın zamanda bitki v.s. eklemenizle ilgili değil. Yumurta halinde olan adi salyangozlar günyüzüne çıkıyor. Çok hızlı ürüyorlar. Kökten çözüm için ilaç kullanmanız gerekir. Lakin gözüme gözükmesin yeter derseniz katil salyangoz baya azaltıyor. Yalnız gözüne kestirdiği elma salyangozunu da yer bilginiz olsun.[/QUOTE]

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, fakat benim araştırma yapmadan bu patates olayını yapmam sanırım suyun ve aynı zamanda balıkların dengesini de bozdu. Sanırım eksik yada yanlış birşeyler yaptım zamanında fark etmeseydim balıkları son görüşüm olabilirdi. Patates dilimini olduğu gibi atmamız suyun sertlik oranını arttırdığından dolayı ölümlere sebebiyet vermekteymiş. Patatesi kesinlikle deneyimim sonucu tavsiye etmiyorum. Bu sorunuma yani adi salyangoza en etkili çözüm galiba katiller olacak. Hepinize çok teşekkür ederim.
Kimliği belirsiz salyangoz
Yardımınız için çok teşekkür ederim abicim. Sanırım en etkili çözüm olarak katilleri denemem gerekiyor diğer makrakanta,puffer bu balıkları beslemem durumundan araştırmalarımdan aladığım kadarıyla meleklerin yüzgeçlerini yiyebilirler. Aslında yakın zamanlarda farklı bir dekor balık vb. gibi şeyler eklememiştim tankıma ama bu sorunu çözmem için katil önerinizi en kısa zamanda değerlendireceğim teşekkür ederim.
Kimliği belirsiz salyangoz
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Üst bilgilerden ziyade kısacası şunu sormak istiyorum, tankımda bir tane katil salyangozum vardı ve geçtiğimiz günlerde maalesef öldü ve ölümünden hemen sonra sayısını ve ne tür bi salyangoz olduğunu bilmediğim canlılar ortaya çıktı. Bunların önüne en kısa sürede katillerle geçmeyi düşünüyorum lakin bunun dışında bu yabancı salyanozların tankımda bulunan meleklere, cücelere ve guramilere ne derece zararı olabilir yada herhangibir hastalık rahatsızlık verir mi ? Bunlar nerden neden gelmiş olabilrler ve katil salyangozsuz bunların önüne nasıl geçebilirim ?
Lepistes balığı bel yamukluğu
Balığın rahatsızlığıyla ilgili tedavisi için bilgi toplamanıza gönülden teşekkürler lakin 'atmak konusu' atmak ne kadar çabuk verilebilecek bir karar değil mi ? Çok küçük ufacık ve maddi değeri az olmaları canlı olduklarının unutulması canlarına bu kadar çabuk katledilmesi çok üzücü bir davranış, belki bana bu durumda söz söylemek düşmez, sadece üzüldüm. Bir insan suda ne kadar nefessiz kalabilir ki ? Yazdıklarımda ki amacım sizi kırmak yada üzmek değil lütfen yanlış anlamayın tek istediğim sadece biraz yer değiştirerek düşünülmesi.
Melek Türü ?
Fotoğraflarını eklemiş olduğum melek balıklarımın ne tür bir melek olduklarını bilmiyorum, diğer melek balıklarından farklı olarak alt sakal yüzgeçleri yok. Diğer 70 meleğin hepsinde sakal yüzgeçleri mevcut, çok araştırdım ama bulamadım eminim bu değerli sitemiz sakinleri biliyordur diye düşündüm yada en azından melekçiler biliyordur ! Erkekli dişili mi acaba onuda tam olarak kestiremedim yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?

Volkan ULUĞ2013-04-19 00:11:04
Cüceler Azere bağlandı !
Atladığım bir şey daha var sormak istediğim, 1 hafata 10 gün kadardır küp tutmayı bıraktılar cüceler erkekli dişili hepsi vazolarda duruyorlardı, erkeğin biri birini diğer erkek birini tutuyordu yenice dişinin birine izin vermişlerdi vazonun içine girmesi için, şimdi ise genelde yan camlarda gezinmekteler yada durmaktalar. Akşamları kefiylerine diyecek yok sürekli geziyorlar. Haftada dana yüreği karışımının haricinde artı yem olarak 2 kez salata yada kabakta vermekteyim. Acemi bir akvarist olarak özenerek beslemeye çalıştığım balıklarımda şu cücelerimdeki titreme işinde aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

[QUOTE=by_call] Merhaba,
 
Vatozların davranışları için bişey diyemem. Aşağıda yazan yazıdaki meliten mavisi dediğimiz ilaç beyaz benek ve mantar hastalıklarında kullanılır oluşan biyolojik döngünüzü bu ilaci sürekli koruyucu olarak kullanırsanız sürekli sıfırlarsınız vatozlarda tuz kullanılmaz ve bu ilacı hastalık dışında kullanmayınız.
 
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Tuz dahi vermedim sadece su değişimlerinde öncelikle bir damlaya yakın dezenfekte hani o mavi ilaçtan damlatıyorum ilaç olarak hepsi bu ve yem olarak arada dana yüreği karışımı vermekteyim.

[/QUOTE]

Doğru anlamış isem eğer meliten mavisinin su değişimlerinde sürekli kullanmam onlar adına yararlı olacaktır sanırım, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Peki bir sorum daha olabilir mi ? Meleklerimin tuz ihtiyacı olur mu kimi yerde duyuyor veya okuyorum tuz ilavesinin yapılması gerektiğini ama 2 aydır kurulu akvaryumumda daha 2 balık zaiyat verdim birisi 50 kuruş kadar büyüklüğündeydi sanırım fazla yemden diğeri büyüktü yaşlılıktan elveda dediler diye düşünüyorum yada bununla tuz olayıyla bir alakası var mıdır ? Hem tuz kullanırsam cüceler var bu kezde, şaşırdım.
Cüceler Azere bağlandı !
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Cüce vatozlarımda vücutlarında özellikle dişilerinde titreme ve sanırım orta yüzgeç olarak geçiyor, orta yüzgeçlerinde sürekli çırpıştırma. Belki normal bir durum lakin yinede merak edip siz değerli tecrübeli dostlara sormak istedim şimdiden hepinize teşekkür ederim.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100-40-50 (200 LT)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 70 civarı melek, 4 adet gurami ve konumun başrol oyuncuları 2 e 3 d cüce vatoz.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Nasıl ölçülür kaç derecededir bilmiyorum yalnız Eskişehir su değerleri pH 7,5 sanırım, sıcaklık 27 

Filitrasyon: 1000 Dış filtre ve orta boy hava motoru.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Tuz dahi vermedim sadece su değişimlerinde öncelikle bir damlaya yakın dezenfekte hani o mavi ilaçtan damlatıyorum ilaç olarak hepsi bu ve yem olarak arada dana yüreği karışımı vermekteyim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Hobiye başlayalı 2 ay oldu, su değişim sıklığını 2 ayda 3. kez % 30 civarı yaptım.  14 nisan 2013 yani bugünde 50 LT civarı değişim yapmayı düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.