Balık Bakımı Tavsiyeleriniz


Kugun44Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2021
İl: Zonguldak
Mesaj: 15
Kugun44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2021 01:28
Herkese Merhaba,

Şu an elimde 4 adet Japon, 1 adet çöpçü var.
Balık bakımı hakkında pek bilgi sahibi değilim ve tavsiyelerinize ihtiyaçlarım var.

Akvaryumun Boyutu :
55 Cm Uzunluk
25 Cm Genişlik
27 Cm Derinlik

evet sorularıma başlıyorum :)

1- Hava motoru çok güçlü ve balıkları kendine doğru çekiyor. önereceğiniz bir hava motoru var mı ? ya da bu hava motorunun hızını düşürebilir miyim ?

2- Bir akvaryum için önemli olan ekipmanlar nelerdir ?

3- Su değişimi kaç günde bir yapılmalı ve içme suyu mu, çeşme suyu mu koyulmalı ?

4- 1 Çöpçü ve 4 Japon için günde kaç yem atılmalı ?

5- Akvaryumun tabanı nasıl olmalı ?


ne yazık ki 6 Japon vardı ikisi öldü. ölen balıklardan biri dikkatimi çekti : Ölen siyah Japon'un karnı ve yüzgeç kısmı renk değiştirmişti (Hafif Kırmızı gibi). bunun nedeni nedir ?

Hava Motoru güçlü olduğu için 3-4 gündür takmıyorum. balıklar bazen su yüzeyine çıkıyor nefes almaya çalışıyorlarmış gibi duruyorlar. sizce ölüm nedenleri bu olabilir mi ?

Balık bakımıyla ilgili deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz ?

Teşekkürler.







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8651
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2021 04:45
1. Hava motoru dediğiniz nedir? Filtre mi acaba? Fotoğrafını verirseniz güzel olur.

2. Akvaryumda olmazsa olmazları bi filtre bir de ısıtıcıdır. Filtre, balıkların suya bıraktığı atıkları temizleyerek görselden çok biyolojik temizlik yapar. Yani balıkların amonyak, nitrit vb. şeylerden zehirlenmelerini önler. Isıtıcı ise suyu sıcak tutmaktan ziyade sabit derecede tutar. Bu nedenle japon gibi soğuk su balıklarında veya yazları hava sıcakken de kullanmak lazım. Bu ikisi balıkların yaşaması için gerekli iki malzeme. Ama bir de kaliteli bir bakım için o akvaryumun içindeki balıklara göre doğal malzemeler ile dekore edilmiş olması lazım.

3. Genel olarak, balık yükü fazla olmayan akvaryumlarda haftada bir veya 10 günde bir, %-25-30 oranında bir su değişimi yeterli olur. İçme suyu mu çeşme suyu mu size kalmış. Hangisi kolayınıza geliyorsa.

4. Japon ile çöpçü beraber bakılmaya uygun türler değildir. Japon balığı biraz obur bir tür. Bu hem çöpçünün yeteri kadar beslenememesine hem de bir gün yem olma ihtimaline neden oluyor. Çünkü japonlar ağızlarına sığan her şeyi yeme eğilimine sahip, balıklar da dahil. Bu nedenle çöpçüyü japonlardan ayırmanız, petshoba veya birine vermeniz uygun olur.
Japonlara ise günde iki öğün yem verin. Her öğünde balık başı 3-4 granül verin diyeceğim ama her yemin boyutu kendine göre değişiyor. Balığın iki göz küresini baz alarak verebilirsiniz, iki göz küresi boyutunda yesin bi balık.

5. Japon kum ile oynayan bir tür deniyor. Bu nedenle ince kum kullanılması uygun, yutma durumunda zarar vermemesi için. Silis kum veya ince dere kumu kullanabilirsiniz.

Sorularınızı cevaplamaya çalıştım. Sonda sorduğunuz ölüm ile ilgili diğer iki sorunun ana cevabı ise hacim. Akvaryumunuz tam olarak 37 litrelik bir akvaryum. Biz bunu içi dolu olunca 30 litre sayabiliriz. Ama bu balık türü hem biyolojik yük hem de boyut onlarak balık başı en az 30 litre isteyen bir tür. Eğer siz bu balıktan 6 tanesini alıp 30 litreye koyarsanız maalesef sonuç üzücü olur. 3 tanesi için de durum aynı. Çünkü yine 90-100 litre istiyorlar ve 30 litre bundan kat kat düşük bir hacim. Kanlanma demişsiniz, bu su değerleri bozulduğunda meydana gelen bir olay. Direk olarak bu nedenle ölmeseler de balık yükü fazla olduğu için su değerlerinin bozulduğunda işaret. Yine havasız kalmış gibi olan halleri. Suda balıkların atık olarak bıraktığı amonyak ve ondan dönüşen nitrit eğer birikirse oksijen alımını engeller. Bu nedenle kalabalık akvaryumlarda bu iki maddeyi temizlemekle görevli filtre durdurulursa balıklarda su yüzeyinde durma görülebilir. Sizin şu anda yapabileceğiniz şey filtreye bir çözüm bulup geri takmak, her iki üç günde bir su değişimi yapmak ve en kısa zamanda en az 100 litrelik bir akvaryuma geçmek. Bu kadar büyük bir akvaryuma imanınız el vermiyorsa ilk iki şeyi yapıp balıkları bir an önce elden çıkartın. 30 litrede sağlıklı beslenebilecek türler var, onlara yönelin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kugun44Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2021
İl: Zonguldak
Mesaj: 15
Kugun44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2021 09:12
[IMG]https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.yemdeposu.com%2Fxilong%2Bxl%2Bf080%2B800l%2Bh%2Bakvaryum%2Bic%2Bfiltresi%2CPRD500188&psig=AOvVaw2cVShfnZG1VsCqJLC8XTPm&ust=1620453890154000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCIjJmqjztvACFQAAAAAdAAAAABAI[/IMG]

bu var elimde


Bir de iki japon balığını geri versem bu akvaryum 2japon için yeterli mi ?[EDIT]Kugun44,2021-05-07 09:54:55[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir