balık ölümü (neden kimse cevap vermiyor)


corttuÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 18
corttuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2014 16:43
Fotoğraf:mecburen flaşlı çekim yaptım parlama olabilir


Canlıdaki Belirtiler:ölen diğer balık gibi yeme ilgisiz ve son 1 haftadır köşelere saklanıyordu
bu arada balıklar arada sırada çok ani hareketler yapıyor 80 cmlik akvaryumun bir ucundan diğer ucuna çok hızlı bir şekilde gidiyor geliyor
Akvaryum Kapasitesi (litre):90

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:şuan kalanlar 1 yunus 1 sp 1 imparator(boyları5-6 cm) (yavrulukta 1 lepistes)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 21-23

Filitrasyon:iç filtre(hydor crystal r20)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
5 gün önce 1 yunusum ölmüştü aynı belirtiler vardı
haftalık %20-25 su değişimi yapıyorum
şuan akvaryumdaki diğer balıklar gayet güzel yem yiyor,yunus dışındakiler genelde saklanıyorlar
ilk ölümden sonra yem olarak akvaryumcu bir arkadaşımın karma malawi akvaryumu için kullandığı karışık bir yemi kullanıyorum(fotoğrafını ekleye bilirim)

corttu2014-04-14 22:59:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

corttuÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2014
İl: Ankara
Mesaj: 18
corttuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2014 22:18
Keşke birisi yardımcı olsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2014 09:12
Alttaki resimde gözünde bir beyazlama süt renginde perde varmı. Birde sudaki nitrat artmış olabilir küçük akvrayumlarda oldukça fazla nüfusta balık besleyip helede örneğin 80 liktrelik bir akvrayumda yunusla bereber başka türlerde beslenirse örneğin burada nitrat hızla artar, akvaryum ufak olduğu nüfus çok olursa balıklarad iri türler arası saldırı buna bağlı sitreslerde olabilir. Filtre bakımıda önemli aşırı doluluk kirlilik varsa, sudaki nitratta hızla artmışsa, dolu filtrelerde suyu bozmaya yardımcı oluyorsa önce en hassa türler etkilenmeye başlar kan yavaş yavaş zehirlenir nitrattan balık hızlıca sitrese girer köşelere saklanır ışıktan kadar akvrayumda bir oraya bir buraya deli gibi yüzer, dışkısı beyaz çıkabilir kahverengi kakayla karışık. Böyle durumlarda su değişimi oranını arttırmakta fayda var ve filtre temizliğine dikkat etmek. Ayrıca böyle zamanlarda balığın dışında başka bir parazit varmı onada bakılmalı gözle görünen bir parazit örneğin tuz tanesi gibi gözüken kuyrukta beyaz noktacıklar yani beyaz benek, kuyrukta kanlı yaralar erimeler varmı bunlara dikkat etmek lazım. 15 senedir balık beslerim bir kere balık almıştım akvryumcudan onda nbeyaz benek bulaştı onun haricinde görmedim akvrayumda hastalık birde hediye edilen balık vardı onda yüzgeç erimesi vardı onu tedavi ettim. Bu sağlıklı akvaryumu şuna bağlarım su değişimini gerektiğinde haftada iki kez yaparım. filtreleri çok bekletmem en fazla 2 hafta temizlerim. Suya oksijeni baloncukları iyi veriri. Ve balıkları birkaç çeşit yemle sabah akşam beslerim. Ve akvrayum ısısını kışın sabit tutarım su ısısını aniden değiştirmem gibi. Bunlara dikkat ederseniz balıklar hasta olmaz birde yemlerine vitamin sıvısı damlatıdır haftada birkaç kez yemi vermeden yemine damlatacaksın örneğin deepfix fistavit 5 TL. Balığın sağlıklı olmasını sağlayan en önemli faktör yüzdüğü suyun sağlıklı olması buda su değişimiyle oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir