Balık Tavsiye


nuhungemisi2006Çevrim Dışı

Kayıt: 25/07/2011
İl: Artvin
Mesaj: 24
nuhungemisi2006Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 20:57
Sizden balık ve cins tavsiyesi istiyorum. Bilgi ve fikirlerinizi benle paylaşırsanız mutlu olacağım.

80x80x50 h ebatlarında bir akvaryum yaptım. Sehpa ve kapağını da yaptıracağım. Amacım bitki akvaryumu yapmak. Timer, çarli kedi kumu, hidistan cevizi torfu satın aldım. Aydınlatma için yedi sekiz farklı renk veren bir let projektör aldım. Esas olarak T5 armatür olacak aydınlatmada. Kum için değişik seçenekler üzerinde duracağım. 

Fakat dış motor + ısıtıcı + armatür + bitki kumu + c02 + sehpa vs vs deyince rakam şişiyor. Tabiki bide bitki ve balık canlı maliyeti var. Bunun için ilk etapta dış motor ve ısıtıcı ile bitki akvaryumu öncesi ara geçiş yapayım diyorum.

Tetratec 1200 fiyatı için ön plana çıkıyor fakat gözüm ve gönlüm eheim 2015 veye 2017 modeli. Tetratec sanırım için ful dolu yazmasına karşın dolu gelmiyor. Zeolit ve elyaf ile takviye yaparım.

Balık olarak çöpçü balıklarına özel ilgim var. En son sekiz türünden koloni şeklinde birlikte beslemiştim. Amatör olarak ürettim de.

92-93 senesinde amerikan cikletler ilk geldiğinde bir ciklet besledim, amatör olarak ürettimde. ondan sonra bana hep soğuk geldiler. 

Bu arada dere kumu yada kırmataş malzemesi her çaptan işim icabı bulabilirim. Büyük geniş bir alanda çalıştığımız için farklı renkte kayalar vs de bulabilirim.

Melek besledim ve yine amatör olarak ürettimde. Aslında cins half black , incigövdeli tricolor yada blue olanlarından bulsam belki yine tercih edebilirim.

Asıl akvaryum malzemelerim şehir dışında. Ankara`ya gittiğimde aklınıza gelecek her malzemem evimde beni bekliyor. Nisan gibi ancak gidebileceğim. Ha bu arada şuan Artvin deyim.

Artvin de ve Erzurum da akvaryumcularda güzel balık ve canlı da bulamadım.

Bu geçiş dönemimde görselliği de ön planda hangi balıkları besleyebilirim. Bu çevreden nasıl edinebilirim. 

Saygılarımla.


nuhungemisi20062013-01-02 20:49:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

seyit palaÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 69
seyit palaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2013 21:03
O akvaryuma bitki gerçektende hoş olur.Benim arkadaşımda 500 litre ebatlarında akvaryum vardı ve gerçektende yatarken olsun kitap okurken olsun bitkili bir akvaryum izlemek paha biçilmez....Balık önerisi olarak lepistes,neon tetra,moli,plati ve özelliklede şu küçük olan karideslerden öneririm.Gerçektende çok güzel akvaryum olur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir