ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nuhungemisi2006
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Temmuz 2011 00:24
Son Ziyaret:
10 Kasım 2018 13:22
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail ELMALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Artvin
Meslek:
İnş.Y.Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail ELMALI
Yeni Akvaryum Kuruyor

SON 10 MESAJI

Balık Tavsiye
Sizden balık ve cins tavsiyesi istiyorum. Bilgi ve fikirlerinizi benle paylaşırsanız mutlu olacağım.

80x80x50 h ebatlarında bir akvaryum yaptım. Sehpa ve kapağını da yaptıracağım. Amacım bitki akvaryumu yapmak. Timer, çarli kedi kumu, hidistan cevizi torfu satın aldım. Aydınlatma için yedi sekiz farklı renk veren bir let projektör aldım. Esas olarak T5 armatür olacak aydınlatmada. Kum için değişik seçenekler üzerinde duracağım. 

Fakat dış motor + ısıtıcı + armatür + bitki kumu + c02 + sehpa vs vs deyince rakam şişiyor. Tabiki bide bitki ve balık canlı maliyeti var. Bunun için ilk etapta dış motor ve ısıtıcı ile bitki akvaryumu öncesi ara geçiş yapayım diyorum.

Tetratec 1200 fiyatı için ön plana çıkıyor fakat gözüm ve gönlüm eheim 2015 veye 2017 modeli. Tetratec sanırım için ful dolu yazmasına karşın dolu gelmiyor. Zeolit ve elyaf ile takviye yaparım.

Balık olarak çöpçü balıklarına özel ilgim var. En son sekiz türünden koloni şeklinde birlikte beslemiştim. Amatör olarak ürettim de.

92-93 senesinde amerikan cikletler ilk geldiğinde bir ciklet besledim, amatör olarak ürettimde. ondan sonra bana hep soğuk geldiler. 

Bu arada dere kumu yada kırmataş malzemesi her çaptan işim icabı bulabilirim. Büyük geniş bir alanda çalıştığımız için farklı renkte kayalar vs de bulabilirim.

Melek besledim ve yine amatör olarak ürettimde. Aslında cins half black , incigövdeli tricolor yada blue olanlarından bulsam belki yine tercih edebilirim.

Asıl akvaryum malzemelerim şehir dışında. Ankara`ya gittiğimde aklınıza gelecek her malzemem evimde beni bekliyor. Nisan gibi ancak gidebileceğim. Ha bu arada şuan Artvin deyim.

Artvin de ve Erzurum da akvaryumcularda güzel balık ve canlı da bulamadım.

Bu geçiş dönemimde görselliği de ön planda hangi balıkları besleyebilirim. Bu çevreden nasıl edinebilirim. 

Saygılarımla.


nuhungemisi20062013-01-02 20:49:56
Albino Brikardi'den Öğrendiklerim

teşekür ederim. haber bekliyor olacağım.

2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Çoook uzaklardayım. İnşaallah devamı gelirse bende gelmek isterim. Ankarayı da özlemedim değil. Balıklar hareketlensin, gelip güzel bir levrek avı yaparız.
Albino Brikardi'den Öğrendiklerim
Albino birikardiyi nasıl edinebilirz. Uzun süre sonra akvaryum kurmak istiyorum ve bu balıklar koloni oluşturuduğu için oldukça ilgili çekiyor...
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Resimlere baktım. Çoktandır siteye girmiyordum. Vallahi kıskandım. Çok eylenceli bir av partisi olmuş.
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
 
Sabah güneş doğarken olması gereken ( atçek ile) malzeme ...
 
Bu malzemeleri göllerin tabanlarında oldukça fazla olta takılacağı için öneriyorum. Pahalı malzemeyi dibe takınca acısı büyük oluyor :)
 
Beyaz plastik kurt ( küçük olanından ) , 4 numara kurtun kolay kolay iğneden geri kaçmasını engelleyecek kısa paa ve gövde çıkıntılı iğne. Bu balıkların ağızları daha büyük o yüzden 4 numara  kullanabiliriz.
 
 
 
0.30 mm.  luk aşağıdaki misine. balık avında kaliteli misine çok önemlidir. kolay yıpranmaz, avın ortasında size kötü süprüzler hazırlamaz.
 
Göllerde at çek ile oltayı uzağa atacağız o yüzden olta uzunluğumuz önemli. 240 - 270 civarlarındaki olta ideal. İki parçalı olanları tavsiye ederim. Kapalı haldeki uzunluğunun aracınız içinde kolay taşınabilir olduğundan emin olun.  Yük aldığında fazlaca esnememeli ve sağlam malzemeden yapılmalı. Çok uzun kamışlar çalılık kenarında ve zor bölgelerde atçek atarken oltanızı sağa sola atmanıza neden olacaktır. 240 ankarada tatlısu levreği için ideal bir uzunluktur.
 
Manine ise 40 lık levrek için iyi olacaktır. Makine olarak shimano tabiki bir numara olandır.  Fiyatlar aşırı fazladır. Fakat kolay sarımı olan hafif olan ve kaliteli malzemeden yapılmış, tercihen yedek kafası olan makine tercih edilmelidir.
 
İyi bir olta takımı balık yakalama hazı, olta hissi ve hassaslığı yani başarı için oldukça önemlidir.
 
En son şu iki malzemeden de ediniyoruz ; (fırdöndü ve kurşun)
 
10-15 gr kurşun
 
Tarif : Kamış, makine ve misineyi önce kurun. İlk kurşun, kurşun sonrası fırdöndü, sonrasında 30 cm. lik bir misine ve ucuna 4 numara iğne ve iğne ucuna plastik kurt.
 
Tutuluş : At-çek metodu ile başlayın ava.
Öneri : Fırdöndülü birkaç yedek uç ile gidin ve yedek uçları kesinlikte strafor , mantar vb. ye ayrı ayrı sarın.
 
Güneş açtıktan sonra ise ;
Hazır 3 lü dip oltası takımı, takım ucuna 20-30 gr. kurşun veya tercihen düzgün bir taş parçası. (nedenini anlatmıştım.) ve yine av malzemesi satılan yerlerden temin edebileceğiniz toprak solucanı. Torba içinin tam dolu (sözde 50 adet) ve av için büyük tombul soluçanlar olup olmadığını sorun. Hazır takımın iğnelerinin sağlam istenilen büyüklükte ve kısa pala olmasına dikkat edin.
 
Hazırsınız ......
 
Turna için yine at çek fakat cleo marka gümüş üzeri kırmızı siyah göz desenli (güneşin durumuna göre) kaşıklar kullanın. Ama gideceğiniz yerde bildiğim çok nadir çıkmakta.
 
Ek malzemeler; kamış kazığı, zil, livar ve turna işin içine girecekse kepçe.
 
Ankarada olsam kesin gelirdim, sizle özendim.
 
 
nuhungemisi20062011-09-10 08:15:36
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Alabalık bölgede belli alanlarda ve sertifika ile tutuluyor. Diğer türlü kaçak tutuyorsunuz. Rize de fırtına vadisi kırmızı benekli alabalığın en çok çıktığı bölge. Artvinde sarıgöl ün üst kısımlarında tutuyorum ben.  Son yıllarda azaldığı için bu sulara binlerce yavru alabalık bıraktılar. Kırmızı benekli tutmanın en güzel tarafı ise tuttuğunuz suyun doğal olarak bol oksijenli ve doğanında türkiyenin diğer bölgelerine göre bakir ve muhteşem olması. Yüzünüze suya yaklaştığınızda oksijen vuruyor. Balığı tutup elinize aldığınızda eliniz buz gibi oluyor. Omega açısından oldukça zengin bir besin kaynağı alabalık. Avcılığı levrek, sazan vs gibi kolay da değil. Sizi gördüğü zaman artık yakalama şansınız yok. Aynı zamanda kulvar zorlu ve akarsu hattında sürekli hareket etmek zorunda olduğunuz için orman içinde ve temiz su kaynağı yanında güzel bir yürüyüşe çıkmış oluyorsunuz. Gün sonunda sağlıklı gıdanız oluyor ve bunun yanında balık tutma uğraşınız ile ne sinir kalıyor ne stress. Doğaya karışıyorsunuz. Göllerde tutulan alabalık genelde gökkuşağı denilen cinsi. Esas makbul olanı ise yüksek rakımlı soğuksu kaynaklarında olan kırmızı benekli olanı.
nuhungemisi20062011-09-09 10:25:58
2.geleneksel Ankaralı Akvaristler Balık Avı Fotoğraflar 23-24 Sayfada
Kurtboğazında sonlarına yakın bariyerlerden hemen sonra bir giriş var. gidecekseniz oraya gidin. her zaman kullanılan yerler acayip pis. insanın orada bırakın balık tutmayı ve çıkan balığı yemeyi durası gelmiyor. insanlığınızdan utanıyorsunuz. eğrekkaya 2 sene önce çok güzeldi. eğer levrek tutulacaksa dip oltası ve solucan tavsiye ederim. sessiz olmanız birinci şart. büyük gurupla yani bol gürültü ile başarılı olmak zor. fazla uzağa dip oltanısını atmanıza gerek bile yok.  yalnız dikkat göllerin dipleri taşlık ve dip oltası aşırı şekilde takılır. misineye bağlanacak uygun büyüklükteki taş bu konuda baya işe yarıyor. levrek sabah saatlerinde beyaz sahte kurta gelir. 4 numara iğneye plastik küçük beyaz kurttu bağlayın, otuz cm sonrasına da 10-20 gr kurşun ve kıyıdan sallayın. güneş doğması ve doğduktan sonra oldukça bereketli olacaktır. güneş açıp saat dokuz oluncaya kadar dip oltası işe yarayacaktır. öğlen vakitlerinde yemeğe gidin ve çevre gezisi yapın yada arabanıza gidip uyuyun zahten yorgun olacaksınız bir ihtimalde eve geri dönmeniz. akşam üstüne doğru yine dip oltası güzel olacaktır. oltanıza zil takın ve bekleyin. uzun beklemeyeceksiniz :)
 
ama en güzel balık avı tatlısuda kırmızı benekli alabalıktır. levrek ne kadar yakaladıysam hep başkası yedi..... tutup yediğim tek tatlısu balığı kırmızı benekli alabalıktır. doğu karadeniz ve doğu anadoluda bu haza ulaşmanızı tavsiye ederim.
 
L 46
Bu balıklardan yada benzer balıklardan tecrübem, akşam aktif oldukları ve gündüz akvaryumda sürekli biryerlerde saklandığıdır.
LEDLi Sistem Deneyim
Su dinlendirme tankı yapıp bunuda yine mobilyanın içinde barındıracağım. Suyu dinlenirken oksijen ile havalandırıp, ph ve ısı ayarlamasından sonra ana tanka basacağım.
 
Aslında uzakdoğu pazarında biraz daha araştırarak akvaryum için üretilmiş led sistemleri buldum. Fakat fiyatlar uzakdoğu için uçuk. Ama yinede fiyat avantajlı...
 
Ürün 1 : Reef sistem...
 
 
Link :
 
 
Ürün 2: Bitki büyümesi için iyi olabilecek mavi ışık . Fiyat cazip.
 
 
Ürün 3 : pahalı ve doğru ürün gibi gelmedi
 
Ürün 4 : Ürün 3 ün aynısı yarı fiyatına
 
Ürün (Favori 1 ) :
 
Ürün (Favori 2) :
 
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.