Balık Türleri Hakkında Tavsiye


bettaloveÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2015
İl: Izmir
Mesaj: 244
bettaloveÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2022 12:32
[QUOTE=Glgg]Herkese merhaba , YouTube biraz araştırdım fakat istediğim gibi bir video bulamadım.
Akvaryumda hareketli , oyun oynamayı seven( hareketli ) Akvaryumda bi oraya bi buraya yüzen zıpır zıpır hareketli balık türleri nelerdir ? Gözlemlerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim [/QUOTE]

Birsuru dişi betta😂 fazla hareket isterseniz tabi [:)]

Teşekkür Edenler: [T]234466,Glgg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HakanYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2499
HakanYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2022 14:31
Moli balığı önerilmmesi: Bendeki 6 adet turuncu renkli ay moliler sürekli bitkilerin arasına saklanıyor, ben akvaryumun yanından geçsem panikle sağa sola kaçışıyorlar. Akvaryuma ekleyeli haftalar oldu, rahatlayamadılar. Damızlık boydalar ve bir tanesinin de karnı şiş durumda.
Komando cory (çöpçü) önerilmesi: Yine bende 4 adet damızlık boy komando çöpçü var, günün neredeyse tamamını bitkilerin arasında veya çömlek küplerin içinde geçiriyorlar. Genelde gece ışıklar kapanınca aktif olarak akvaryum zemininde dolanıyorlar. Işığı açınca veya ben yanlarına gidince hızla saklanacak yer arıyorlar, onlar ekleneli de aylar oldu.
Ben mi çok ürkütücüyüm, yoksa sistemsel bir hata mı yapıyorum, anlamadım. Akvaryumda bir adet hava motorunun çalıştırdığı iki adet pipo filtre var. Hava motorunun titreşiminden şüpheleniyorum, o nedenle sessiz çalışan motorlu pipo filtrelerden almayı düşünüyorum.

Beğenenler: [T]234466,Glgg[/T]
Teşekkür Edenler: [T]234466,Glgg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hokia386Çevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 298
hokia386Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2022 19:38
Bende Lepistes Moli Plati ve kilickuyruk var içlerinden en sağlamı bence plati ve kılıç. Genel olarak hepsi hareketli ama molilerde biraz daha az hatta benim molilerde pek tık yok da diyebilirim . Sürekli hastalaniyorlar. Lepistesler görsel açıdan çok güzeller. Yerli lepistesler sağlam da oluyorlar ancak zamanla hastalaniyorlar. Ama plati ve kiliclarda hiçbir sorun çıkmadı. Hem hareketler hem de saglamlar . Tek tür beslicem diyorsanız bence plati olmalı. Kılıçlara göre daha uysal balıklar . Bu arada en az 50 litre olmalı akvaryumunuz.

Teşekkür Edenler: [T]234466,Glgg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir