balık türü ve iç filtre hk.


mehmet_tÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2010
Mesaj: 6
mehmet_tÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 23:22
Öncelikle herkese iyi akşamlar.. Buradaki arkadaşların çoğunluğu gibi bu konuda profesyonel değilim çok ama çok acemiyim.  Fakat bundan yaklaşık 3-4 ay önce kardeşim bir petshoptan sanırım 2 si japon birisi teleskop olmak üzere 3 balık ve bir fanus alıp beslemeye başladı. Ne zaman ki bir haftasonu bu fanusun içine süs olarak nasıl birşeyler ekleyebilirim diye internette gezmeye başladım bu site başta olmak üzere pek çok sitede fanusda balık beslemenin balıklara işkenceden başka birşey olmadığını öğrendim ve ilgi alanıma girmemesine rağmen balıkları kurtarmak adına gidip yklaşık 40 litre civarında bir akvaryum ve dophin fb 1000f iç filtre aldım. :) Suyu akvaryuma doldurup 12 saat iç filtre ile çalıştırdım ve daha sonra balıkları fanustaki suyun bir bölümü ile içine attım. 3-4 gündür gayet normal. Yalnız sizlere bir kaç sorum olacak ;
 
1- Yem verirken sabah 3 akşam 2 şeklinde veriyorum bir sorun teşkil eder mi?
2-İç filtrenin suyun içine hava kabarcığı üfleyen aksamının yerine şelale aparatını taktım daha az gürültü yapıyor diye ama suyun üst yüzeyini dalgalandırıyor bu da oksijen için yeterli sanıyorum yanılıyor muyum?
3-Başka bir balık eklesem ne önerirsiniz ?
4-Son olarak bitki koymak istiyorum hangi tür bitki önerirsiniz?
 
Uzun mesajımı okuduğunuz için teşekkür ederim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugberk_gÇevrim Dışı

Kayıt: 02/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 527
tugberk_gÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 23:29

Öncelikle bu davranışınız için sizi kutluyorum.

1- Tam olarak anlamadım ama parça olarak diyorsanız kullandığınız yeme göre değişir.

2- Bence iç filtreye öbür aparatını takmanız akvaryumun temizliği açısından daha iyi olur. Çünkü suyun devir daimi daha iyi sağlanır.

3- Başka bir balığa bence gerek yok zaten japon başı 25 litre hacim gereklidir.

4- Japonlar kumla oynadıkları için bitkileri yerlerinden sökerler ve yerler. Belki anubias olabilir ama ona da pek güvenmiyorum.

 Saygılarımla,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmanfarisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 313
selmanfarisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 23:31
Öncelikle hayırlı olsun.
 
1- Yemlemeyi balıkların ihtiyacına göre düzenleyin. 1-2 dk içerisinde tüketebilecekleri kadar yemleyin. gün içerisinde toplamda 5 öğün bence fazla. aşırı yemlemeden kaynaklı olarak balıklarda yağlanma oluşabilir. sabah az, öğlen biraz fazla, akşam  biraz fazla şekilde yemleyi 3 öğüne düşürün. 1-2 hafta sonra 2 öğüne düşürün.
 
2- şelale aparatını suyun yüzeyine doğru çevirin dalganlanma artsın bu şekilde oksijen ihtiyacı daha iyi karşılanır. şu anki durumu da idame ettirebilir sistemi.
 
3- 40 lt lik bir tanka başka balık eklemenizi tavsiye etmem. ama illaki ekleyecekiseniz uyumlu japonlardan ekleyin. tatlı su canlıları bölümünden kaç litreye kaç balık ekleyeceğinizi hesaplayabilirsiniz.
 
4- bakımı zor bitkileri koymayın. en az ışık ve en az co2 ihtiyacına göre bitki seçin. mesela tilki kuyruğu, java moss, dev gül vs.. gibi. tabi ekleyeceğiniz bitkinin ışık ihtiyacını gözardı etmeyin.
 
iyi seyirler. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Halil61Çevrim Dışı

[B]10389,1[/B]
Kayıt: 21/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 154
Halil61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2010 00:39
Öncelikle bende fanus konusunda sizi tebrik ederim.Akvaryumunuza gelince arkadaşında dediği gibi japonlar kumu kazarlar bitki ekleme konusunda ise anubias eklemenizi önermem bakımı kolaydır ama gövdesini kuma gömemezsiniz buda kolayca yerinden söküleceği anlamına gelir.Ama şu şekildede yapabilirsiniz çok büyük olmayan bir mangrow kökü alıp anubiasınızı ona tutturabilirsiniz.İyi seyirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmet_tÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2010
Mesaj: 6
mehmet_tÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2010 01:11
Cevaplar için teşekkürler. Balıkların keyfi yerinde yalnız bir sorum olacak ; forumda araştırdığım kadarıyla 15 günde bir 1/4 oranında su değişimi önerilmiş. Yalnız bu sıcaklarda akvaryumdaki su belli oranda azalıyor ve bende azalma oranına göre dinlenmiş su ekliyorum. Bu durumda 1/4 oranında ayrıca su değişimi yapmam gerekli mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuPPeT666Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2010
İl: Izmir
Mesaj: 682
PuPPeT666Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2010 07:31
Günaydınlar...
Akvaryumlarda bir miktar buharlaşma hep gözlenir.Yaz aylarında nispeten daha fazla olur buharlaşma ama buharlaşma nedeniyle su ekledikten sonra yapacağınız ilk su değişiminin 1/4 yada 1/5 olması çokta fark yaratmaz bence çünkü akvaryum hacmi zaten çokta büyük değil.Dinlendirilmiş su eklemeniz kafi.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir