ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet_t
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Temmuz 2010 23:06
Son Ziyaret:
08 Aralık 2010 22:45
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mehmet talan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mehmet talan

SON 6 MESAJI

Tüm Balıklar Öldü :(
Peki diğer balıkların ölmesinin sebebide ilk balığın öldüğü hastalık mıdır acaba?
Tüm Balıklar Öldü :(

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Göz üzerinde kireç benzeri birikintiler ve göz torbasının alt kısmında kanlanma

Akvaryum Kapasitesi (litre): Yaklaşık 48 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 adet japon balığı

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): -

Filitrasyon: Dolphin İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mycopur 20 damla, Biyolchtyo 5 ml

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : İlk balık ölümünden sonra tamamen su değişimi

Arkadaşlar günaydın. 3 adet japon balığım vardı.Dün eve geldiğimde telekop japon balığımın canlı olduğunu fakat hareket etmediğini akvaryum içindeki akıntıyla sürüklendiğini gördüm.Balığın göz torbalarının üzerinde kireç benzeri beyaz tortular vardı ve torba altlarına kan oturmuştu. Gidip akvaryumcudan hemen Sera mycopur ve Biyo lchthyo isimli iki ilaç aldım fakat geldiğimde balık ölmüştü. Bende akvaryumun suyunu boşalttım akvaryumdaki her taşı kumu sıcak su ile yıkadım. Filtreyi aynı şekilde sıcak su ile yıkadım.Akvarumu domestos kullanaarak mikrop felan kalmasın diye iyice yıkayıp duruladım.Sonra tekrar su doldurup geri kalan iki japon balığımı içine attım ve suya 5 ml Biyo lchthyo koydum. Akşam herhangi bir problem yoktu.Fakat sabah baktığımda balıkların dibe çöktüğünü hareketsiz solunum yaptıklarını gördüm. BUnun üzerine hemen 20 damla  Sera Mycopur damlattım ve işim için dışarı çıktım. Az önce eve geldiğimde iki balığımında öldüğünü gördüm.  Bu arada balıklar 1 yıldır yaşıyordu. Ayrıca dikkatimi çeken bir nokta bu olaylar yem değişikliğinden sonra oldu ve balıkların dışkıları boyları kadar vardı neredeyse. Aldığım yeni yem ise sera marka yemdi.Ben nerede yanlış yaptım ?





Bir sorumda arkadaşlar gidip iki yeni japon balık almak istiyorum akvaryumum dediğim gibi 48 litre civarında bu yeni alacağım balıkları koymadan önce yine tamamen suyu değiştirip herşeyi yıkayım mı? Ne yapmam gerek lütfen yardım edin teşekkür ederim.
Akvaryum Temizliği ve Kum Ekleme
Öneri ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Tavsiyelenrinize uyup beyaz kum koymayacağım ama aynı renkte biraz daha kum eklemem gerekiyor.Emre beyde yarın kayaları ve arka fonu getirirse akvaryumum biraz daha canlı olacaktır. :) 35 litrenin az olduğunu biliyorum ama eve bunu bile zor aldım ki daha önce bu balıklar küçük bir fanusun içindeydi ilerde daha da büyüteceğim inşallah :)
Akvaryum Temizliği ve Kum Ekleme
İyi geceler;
 
Akvaryumuma beyaz kum eklemek istiyorum.Hem daha hoş bir görüntü olacak hemde akvaryumumda az miktarda kum bulunduğunu düşünüyorum.Aslında tamamen beyaz kum eklemek istiyorum.Eski kumu çıkartmak istiyorum.Akvaryumum 35 litre  3 japon balığım var.Sormak istediğim ben kumları eklerken suyu tamamen boşaltsam olur mu? Hem akvaryumuda tamamen temizleme fırsatım olacaktır diye düşünüyorum. Yoksa kum seviyesine kadar boşaltıp yeni alacağım kumu yıkadıktan sonra eski kumun üzerine mi ekleyim. Ayrıca ölçüler 40*25*35  şeklinde akvaryumum için ne kadar kum almalıyım ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
balık türü ve iç filtre hk.
Cevaplar için teşekkürler. Balıkların keyfi yerinde yalnız bir sorum olacak ; forumda araştırdığım kadarıyla 15 günde bir 1/4 oranında su değişimi önerilmiş. Yalnız bu sıcaklarda akvaryumdaki su belli oranda azalıyor ve bende azalma oranına göre dinlenmiş su ekliyorum. Bu durumda 1/4 oranında ayrıca su değişimi yapmam gerekli mi?
balık türü ve iç filtre hk.
Öncelikle herkese iyi akşamlar.. Buradaki arkadaşların çoğunluğu gibi bu konuda profesyonel değilim çok ama çok acemiyim.  Fakat bundan yaklaşık 3-4 ay önce kardeşim bir petshoptan sanırım 2 si japon birisi teleskop olmak üzere 3 balık ve bir fanus alıp beslemeye başladı. Ne zaman ki bir haftasonu bu fanusun içine süs olarak nasıl birşeyler ekleyebilirim diye internette gezmeye başladım bu site başta olmak üzere pek çok sitede fanusda balık beslemenin balıklara işkenceden başka birşey olmadığını öğrendim ve ilgi alanıma girmemesine rağmen balıkları kurtarmak adına gidip yklaşık 40 litre civarında bir akvaryum ve dophin fb 1000f iç filtre aldım. :) Suyu akvaryuma doldurup 12 saat iç filtre ile çalıştırdım ve daha sonra balıkları fanustaki suyun bir bölümü ile içine attım. 3-4 gündür gayet normal. Yalnız sizlere bir kaç sorum olacak ;
 
1- Yem verirken sabah 3 akşam 2 şeklinde veriyorum bir sorun teşkil eder mi?
2-İç filtrenin suyun içine hava kabarcığı üfleyen aksamının yerine şelale aparatını taktım daha az gürültü yapıyor diye ama suyun üst yüzeyini dalgalandırıyor bu da oksijen için yeterli sanıyorum yanılıyor muyum?
3-Başka bir balık eklesem ne önerirsiniz ?
4-Son olarak bitki koymak istiyorum hangi tür bitki önerirsiniz?
 
Uzun mesajımı okuduğunuz için teşekkür ederim :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.