Balık yakalama


ege95Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 139
ege95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 16:55
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=BTNzD9mRNm0[/VID]

Bu hobide bana göre en zor şey balık yakalamak. özellikle bitkili ve kaya yani dekoratif öğelerin bulunduğu akvaryumlarda daha zor bu iş. Bu video çok aklıma yattı ancak yapmak için yardımlarınıza ihtiyacım var. Bunu yapması kolay ancak yan kapaklarını ne yaparsak kapanıp açılmaya müsait olur sizinde yorumlarınızı alırsak ortak bi şekilde proje çıkartırız bende düzenleyip en yakın zamanda anlatımlı bol fotoraflı bi konu haline getirip bu çileye son verelim.Yorumlarınızı bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamercoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/04/2010
İl: Sakarya
Mesaj: 516
tamercoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 17:05
Eheheheh ;) Çok eğlenceli bir iş ama bence sadece eğlence için yapılmasıyla kalmalı, izlerken zevk aldım epey güldüm oyun gibi ama balık böyle yakalanmaz, ilk seferde yemi attı balık girdi, ipi çekti tek kapak kapandı öteki kapanmayınca kaçtı.Ayrıca diyelim 20 balık var sen oradan x balığının içeri girmesini istiyorsun, ya o balık inat eder girmezse hasta, hamile v.s. ise kalkıpta oraya çıkmaz zaten o zaman bekle dur.... Ben çıldırırım onun oraya girmesini beklersem... :)
Birde bu düzenek ayarını iyi yapmak gerek, o kapaklar videodaki gibi kaldırma kuvvetinden dolayı koyduğumuzda suya açılmayabilir veya yarım açılabilir.Zor yani o kıvamı tutturmak.En-boy, malzeme ağırlığı v.s.
Dediğim gibi izlerken güldüm eğlendim ama bunun çok işlevsel olduğunu düşünmüyorum, özellikle cikletlerde ağzı dolu balığı yakalama işinde 0 verimlilikle çalışır.Ve tamamen sabır işi, ya acil bir durum varsa ve o istenen balık girmezse, tüm bitkileri söker yakalarım yine o balığı ama öyle 2 saat bekleyemem.

Video için teşekkürler, benim bu alet konusundaki fikrim bu. ;)
En güzel yöntem karanlıkta yakalamak balıkları

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ege95Çevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 139
ege95Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 17:14
Fikrinize saygım sonsuz kesinlikle :) bende cikletler için düşündüm. Çünkü bol kayalıklı bir akvaryuma sahibim ve balıkları yakalamak çok zor. Bende bunun cikletler için daha büyük olsa diye düşündüm. Tablet yemlede daha verim alınacağını düşünüyorum . Ama dediğiniz  gibi aletin sudaki ayarını ayarlamak zaman alabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir