Balıklarda Kuma Sürtünme Ve Kanlanma


aqua1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2016
İl: Içel
Mesaj: 142
aqua1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 18:27
Akvaryum suyu sürekli bulanık diye birkaç gün önce eski dış filtrem olan jebo'yu fluval 206 ile değiştirdim bulanıklık eskisine oranla azaldı ama su tam berraklaşmadığı için sera nitrivec isimli bakteri kültüründen kullandım.Suyu dahada berbat etti.Bulanıklık azalacağına çok daha fazla oldu.2 günde geçmedi bende su değişimi yaptım.Bakteri kültürünü aldığım zaman başka bi yerden ufak bir magrow köküde aldım.Suda kaynattım,1 gün beklettim ve akvaryuma ekledim.Bakteri kültürü eklenmesi ve mangrow kökünden sonra balıklarda bir tuhaflık başladı.Kendilerini sürekli kuma sürtüyorlar ve vücutlarında çok fazla kanlanmalar görülmeye başlandı.Sudaki nitritten dolayıdır diye kaç gündür de su değişimi yapıyorum ama henüz kanlanmalar azalmadı.Dün tanka metilen mavisi ve kaya tuzu döktüm,bugünde balıkları ufak akvaryuma alıp metilen mavisi ve kaya tuzu tedavisini orda yaptım.Sonra balıkları büyük akvaryuma tekrar koydum.Ana tankada metilen mavisi ve yine kaya tuzu eritip ekledim.Tedavi yaptığım küçük akvaryumdaki ilaçlı sudanda bi miktar büyük akvaryumuma ilave ettim.Yeni su değişimi olan akvaryumda nitrit artışı olurmu bi ara belki ondandır diye bu ara çok fazla su değişimi yaptım.Haftada 1 dip çekimide yapıyorum.Yoksa bu nitrivec adlı ilaç veya mangrow kökündenmi balıklar bu hale geldi,yoksa dış parazit mi? Kökü şimdilik çıkardım.Balıkların diğer 2 side suyun dibinde sürekli.Arada bir kalkıp yüzüyorlar.Balıkların hepsi yem yiyor orda bir sorun yok.Dış ve iç filtreninde komple temizliğini yaptım.Akvaryumda olan balıklarıdan şu an sadece 1 tanesi kendisini kuma sürtüyor.Acaba bu sorun neden kaynaklandı ve nasıl düzelir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182193/230220181805381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182193/230220181806361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182193/230220181807131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182193/230220181807551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182193/230220181808321.jpg[/IMG][EDIT]aqua1,2018-02-23 21:54:35[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekcinarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 419
ekcinarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 20:02
Tufan bey ana tanka yaptığınız metilen takviyeleri ile tüm bakterileri öldürdünüz. Burada ilk kullandığınız nitrivic bakteri kültürü ilavesiyle amaçlanan bakteti ilavesinde Yok etmiş oldunuz. Biyolojik dengesi kaybolmuş akvaryumlarda bulunan balıkların sıkıntıları sizin balıklarınızdada var. Suda mevcut metilen yüzünden bakteri ilavesinde faydasız olacak. Ben olsam ; suyu değiştirir filtreyi iyice metilenden arındırır , acil temiz olduğuna emin olduğum başka bir tanktan kendi Akvaryumuma bakteri aşılar ve nitrivic ilave ederdim. Su yine bulanacak ama siz acele etmeyin düzelir. Çok müdahale ediyor ve çözümü uzatıyorsunuz. Kuru kafa , Melek heykellerinide yok ederdim. Bunlarda salınım yapabilir. Ana tanka ilaçlama yapılmaz sözünü unutmayın. Başka tecrübeli dostlar eksiklerimi tamamlarlar. İyi geceler.

Beğenenler: [T]160068,epsphlvn[/T][T]209418,doadoa[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182193,aqua1[/T][T]189608,mehmet karadağ[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2016
İl: Içel
Mesaj: 142
aqua1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 21:27
[QUOTE=ekcinar]Tufan bey ana tanka yaptığınız metilen takviyeleri ile tüm bakterileri öldürdünüz. Burada ilk kullandığınız nitrivic bakteri kültürü ilavesiyle amaçlanan bakteti ilavesinde Yok etmiş oldunuz. Biyolojik dengesi kaybolmuş akvaryumlarda bulunan balıkların sıkıntıları sizin balıklarınızdada var. Suda mevcut metilen yüzünden bakteri ilavesinde faydasız olacak. Ben olsam ; suyu değiştirir filtreyi iyice metilenden arındırır , acil temiz olduğuna emin olduğum başka bir tanktan kendi Akvaryumuma bakteri aşılar ve nitrivic ilave ederdim. Su yine bulanacak ama siz acele etmeyin düzelir. Çok müdahale ediyor ve çözümü uzatıyorsunuz. Kuru kafa , Melek heykellerinide yok ederdim. Bunlarda salınım yapabilir. Ana tanka ilaçlama yapılmaz sözünü unutmayın. Başka tecrübeli dostlar eksiklerimi tamamlarlar. İyi geceler.[/QUOTE]

Akvaryum 200 litre ve yeni filtreyi kuralı zaten sadece 10 gün gibi kısa bir süre olmuştu.O yüzden içinde fazla bir bakteri oluştuğunu sanmıyorum.Nitrivic denen ilaç bakteri yaratmaktan çok balıklara zarar veren bir ilaç olduğunu anlamış oldum.Çünkü bu ürünü kullanmadan önce balıklarımda bu tarz bir sorun yoktu.Ya nitrivec denen ilaçtan yada mangrow kökünün sebep olduğunu düşünüyorum.Köküde çıkardım zaten.Ürünün açıklamasında şekillerle anlatılmış.Tanka dökülünce bir bulanıklık yarattığını ve bunun 4 ila 24 saat arasında kaybolduğunu göstermiş ama benim akvaryumda 2 günden fazla oldu ve bulanıklık geçeceğine iyice arttı o yüzden bende dip çekimi ve %85 su değişimi yaptım.Bugünde tüm filtreleri komple temizledim zaten ama tabi daha sonra metilen mavisi ekledim suya ama bunun filtrelerdeki etkisinin uzun süreceğini sanmam.Etkisi geçince yararlı bakteriler oluşmaya başlayacaktır.Ana tanka aslında ilaçlama yapılmanın olumsuz etkileri olduğunu biliyorum ama ana tanka bir hastalık bulaşmış olabileceğinden dolayı ilaçlama yaptım.Kuru kafayı tanka ekleyeli 2 seneden fazla oldu.Melek dediğiniz heykelde buddha heykeli onuda ekleyeli birkaç ay oldu.Sorunun onlardan kaynaklandığını düşünmüyorum.Evet tanka çok müdahale ettiğim doğru çünkü balıkların hasta olduğunu görünce dayanamıyorum.Salonda 63 litrelik bir akvaryum daha var ama onun suyundan bakteriler için buna ilave etsem bir sorun çıkarırmı diye pek emin değilim.Nitrivec denen ilacıda bir daha kullanmam ve tavsiye etmem forumda okuduğuma göre bi arkadaş kendi tankında kullanmış ve işten gelince tüm balıklarının öldüğünü görmüş.Balıkları şu an gözlemliyorum kuma sürtünme olayları geçmiş gibi görünüyor vücutlarındaki kızarıklıklarda umarım kısa sürede iyileşir.Bundan sonra akvaryuma çok müdahale etmeyeceğim sanki ne kadar özenirsek canlılara yararı değilde zararı oluyor gibi.Salondaki akvaryumun suyu sarı,benim odamdaki akvaryumum kadar onunla ilgilenemiyorum ama o akvaryumda bugüne kadar hiçbir sorun görmedim.Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler.iyi geceler.[EDIT]aqua1,2018-02-23 21:50:56[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 21:56
Akvaryum suyunun %80 ini boşaltın. Suda çok fazla kimyasal kullanılmış balıklarınız stresten yapıyorlar. Diğer akvaryumunuzun suyundan eminseniz yarısını ondan doldurun. Mangrow kökü sağlıklıdır. Geri ekleyebilirsiniz. Suyu sarartacaktır. Suyun sarı olması normaldir sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Onun dışında doğal olmayan dekorları kullanmanı tavsiye etmem. Haftalık %30 su değişimine devam edin. Hastalık sebebiyle herhangi balığınızı kaybederseniz hemen tanktan uzaklaştırın. herhangi bir kimyasal da kullanmayın. Umarım hemen sorunu kaldıracaksınız. Keyifli hobiler.

Teşekkür Edenler: [T]182193,aqua1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CmlcngzÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2017
İl: Antalya
Mesaj: 148
CmlcngzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 22:00
[QUOTE=aqua1]

Akvaryum 200 litre ve yeni filtreyi kuralı zaten sadece 10 gün gibi kısa bir süre olmuştu.O yüzden içinde fazla bir bakteri oluştuğunu sanmıyorum.Nitrivic denen ilaç bakteri yaratmaktan çok balıklara zarar veren bir ilaç olduğunu anlamış oldum.Çünkü bu ürünü kullanmadan önce balıklarımda bu tarz bir sorun yoktu.Ya nitrivec denen ilaçtan yada mangrow kökünün sebep olduğunu düşünüyorum.Köküde çıkardım zaten.Ürünün açıklamasında şekillerle anlatılmış.Tanka dökülünce bir bulanıklık yarattığını ve bunun 4 ila 24 saat arasında kaybolduğunu göstermiş ama benim akvaryumda 2 günden fazla oldu ve bulanıklık geçeceğine iyice arttı o yüzden bende dip çekimi ve %85 su değişimi yaptım.Bugünde tüm filtreleri komple temizledim zaten ama tabi daha sonra metilen mavisi ekledim suya ama bunun filtrelerdeki etkisinin uzun süreceğini sanmam.Etkisi geçince yararlı bakteriler oluşmaya başlayacaktır.Kuru kafayı tanka ekleyeli 2 seneden fazla oldu.Melek dediğiniz heykelde buddha heykeli onuda ekleyeli birkaç ay oldu.Sorunun onlardan kaynaklandığını düşünmüyorum.Evet tanka çok müdahale ettiğim doğru çünkü balıkların hasta olduğunu görünce dayanamıyorum.Salonda 63 litrelik bir akvaryum daha var ama onun suyundan bakteriler için buna ilave etsem bir sorun çıkarırmı diye pek emin değilim.Nitrivec denen ilacıda bir daha kullanmam ve tavsiye etmem forumda okuduğuma göre bi arkadaş kendi tankında kullanmış ve işten gelince tüm balıklarının öldüğünü görmüş.Balıkları şu an gözlemliyorum kuma sürtünme olayları geçmiş gibi görünüyor vücutlarındaki kızarıklıklarda umarım kısa sürede iyileşir.Bundan sonra akvaryuma çok müdahale etmeyeceğim sanki ne kadar özenirsek canlılara yararı değilde zararı oluyor gibi.Salondaki akvaryumun suyu sarı,benim odamdaki akvaryumum kadar onunla ilgilenemiyorum ama o akvaryumda bugüne kadar hiçbir sorun görmedim.Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler.iyi geceler.[/QUOTE]

Anladığım kadarıyla ilgilisiniz ve uğraşıyorsunuz.Bence bakteri takviyesi denen kimyasallara boşuna para vermeyip balık yükünüze bağlı olarak haftada bir %25 civarı su değiştirin.

Bakteri kültürü oturmamıştır su bulanıktır diye başlayan şehir efsanesine de fazla takılmayın.Kovaya su doldurduğunuzda bakteri kültürü mü var da su berrak oluyor.Bakteriler bize nitrit/nitrar/amonyak dengesi için lazım.Yokluklarını su değişimiyle telafi etmeye çalışıyoruz.

İlk yem atıldığı anda başlayan kültür nasılsa 1-2 ay içinde oturmaya başlar.Veya dediğiniz gibi öbür akvaryumdaki filtrenin süngerini sıktığınız suyu bu filtreye dökün veya filtreyi burada yıkayın.Böylece bakteri aşılanması olur ve kültür daha hızlı oluşur.

[K]Ancak unutmayın orada hastalık varsa buraya taşırsınız.Hastalık olmadığından emin olmanızı tavsiye ederim.[/K]

Metilen mavisinin ömrünün de 2-3 gün olduğunu sanıyorum.Dolayısıyla bu aşılamayı yaparken etkinin geçmesini beklemenizi tavsiye ederim.Tuz önemli değil.


Beğenenler: [T]182193,aqua1[/T]
Teşekkür Edenler: [T]182193,aqua1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2016
İl: Içel
Mesaj: 142
aqua1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 22:14
[QUOTE=leventcck]Akvaryum suyunun %80 ini boşaltın. Suda çok fazla kimyasal kullanılmış balıklarınız stresten yapıyorlar. Diğer akvaryumunuzun suyundan eminseniz yarısını ondan doldurun. Mangrow kökü sağlıklıdır. Geri ekleyebilirsiniz. Suyu sarartacaktır. Suyun sarı olması normaldir sağlıksız olduğu anlamına gelmez. Onun dışında doğal olmayan dekorları kullanmanı tavsiye etmem. Haftalık %30 su değişimine devam edin. Hastalık sebebiyle herhangi balığınızı kaybederseniz hemen tanktan uzaklaştırın. herhangi bir kimyasal da kullanmayın. Umarım hemen sorunu kaldıracaksınız. Keyifli hobiler.[/QUOTE]

Akvaryumun suyunu 2 gün önce %85 ,dün % 20,bugünde %20 sini değiştirdim zaten.Mangrow kökü akvaryumun boyutuna göre çok küçük kaldığı için çok bir sarılık vermiyor suya, zaten sararmış suyu sevmiyorum.Tamam yine ekleyip yeniden balıkları gözlemleyeceğim.Umarım sorun mangrowdan değildir.Çünkü balıklar şu an kuma sürtünmüyor.

[QUOTE=Cmlcngz]

Anladığım kadarıyla ilgilisiniz ve uğraşıyorsunuz.Bence bakteri takviyesi denen kimyasallara boşuna para vermeyip balık yükünüze bağlı olarak haftada bir %25 civarı su değiştirin.

Bakteri kültürü oturmamıştır su bulanıktır diye başlayan şehir efsanesine de fazla takılmayın.Kovaya su doldurduğunuzda bakteri kültürü mü var da su berrak oluyor.Bakteriler bize nitrit/nitrar/amonyak dengesi için lazım.Yokluklarını su değişimiyle telafi etmeye çalışıyoruz.

İlk yem atıldığı anda başlayan kültür nasılsa 1-2 ay içinde oturmaya başlar.Veya dediğiniz gibi öbür akvaryumdaki filtrenin süngerini sıktığınız suyu bu filtreye dökün veya filtreyi burada yıkayın.Böylece bakteri aşılanması olur ve kültür daha hızlı oluşur.

[K]Ancak unutmayın orada hastalık varsa buraya taşırsınız.Hastalık olmadığından emin olmanızı tavsiye ederim.[/K]

Metilen mavisinin ömrünün de 2-3 gün olduğunu sanıyorum.Dolayısıyla bu aşılamayı yaparken etkinin geçmesini beklemenizi tavsiye ederim.Tuz önemli değil.
Haftada bir %25-%30 su değişimi ve dip çekimi yapıyorum zaten.[:iyi:]

[/QUOTE]
Haftada bir %25-%30 su değişimi ve dip çekimi yapıyorum zaten.[:iyi:][EDIT]aqua1,2018-02-23 22:19:18[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 22:19
[QUOTE]Akvaryumun suyunu 2 gün önce %85 ,dün % 20,bugünde %20 sini değiştirdim zaten.Mangrow kökü akvaryumun boyutuna göre çok küçük kaldığı için çok bir sarılık vermiyor suya, zaten sararmış suyu sevmiyorum.Tamam yine ekleyip yeniden balıkları gözlemleyeceğim.Umarım sorun mangrowdan değildir.Çünkü balıklar şu an kuma sürtünmüyor.[/QUOTE]

Mangrowdan olması imkansız şüphelenecek şeyler kimyasallar veya su değerleri. Artık bekleyin bakalım su değişimini haftalık ve dinlenmiş suyla yapın. Diğer akvaryumun suyundan bir kez kullanmak yararlı bakterilerin hızlı oturması için iyi olacak.

Beğenenler: [T]182193,aqua1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2016
İl: Içel
Mesaj: 142
aqua1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 23:05
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/182193/230220182307111.jpg[/IMG]

Evet arkadaşlar mangrowu tekrardan akvaryuma koydum.Bakalım bir sorun olacak mı.Hafta içi akvaryuma bir tanede anubias barteri eklemeyi düşünüyorum.Daha önceden eski japonlarım eklediğim bitkileri yemişlerdi.Umarım bunuda yemezler.[EDIT]aqua1,2018-02-23 23:13:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 23:25
[QUOTE]Evet arkadaşlar mangrowu tekrardan akvaryuma koydum.Bakalım bir sorun olacak mı.Hafta içi akvaryuma bir tanede anubias barteri eklemeyi düşünüyorum.Daha önceden eski japonlarım eklediğim bitkileri yemişlerdi.Umarım bunuda yemezler.[/QUOTE]

Japonlar ince yapraklı bütün bitkileri afiyetler yerler anubiasları kemirecek dişleri olmadığından onu yiyemezler. Anubiası mangrow kütüğüne sabitlemeniz yerinde olacaktır. Bunun için orjinal japon yapıştırcısını güvenle kullanabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2016
İl: Içel
Mesaj: 142
aqua1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2018 23:45
[QUOTE=leventcck]

Japonlar ince yapraklı bütün bitkileri afiyetler yerler anubiasları kemirecek dişleri olmadığından onu yiyemezler. Anubiası mangrow kütüğüne sabitlemeniz yerinde olacaktır. Bunun için orjinal japon yapıştırcısını güvenle kullanabilirsin.[/QUOTE]

Eski japonlarım anubiası da yemişti ama onlar barteri olmayabilir.Barteriler sert yapraklıymış cikletler dahil hiçbir balık yiyemez yazıyor.Ufak saksıda olanları varmış.Direk akvaryuma atabilirsiniz diyorlar.Belki onlardan alırım.Eğer saksılı bulamazsam misina ile mangrow köküne tuttururum.Balıkların sağlığı açısından yapıştırıcıya pek güven olmaz.[EDIT]aqua1,2018-02-23 23:48:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rokolistÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 312
rokolistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 00:03
[QUOTE=aqua1]

Akvaryum 200 litre ve yeni filtreyi kuralı zaten sadece 10 gün gibi kısa bir süre olmuştu.O yüzden içinde fazla bir bakteri oluştuğunu sanmıyorum.Nitrivic denen ilaç bakteri yaratmaktan çok balıklara zarar veren bir ilaç olduğunu anlamış oldum.Çünkü bu ürünü kullanmadan önce balıklarımda bu tarz bir sorun yoktu.Ya nitrivec denen ilaçtan yada mangrow kökünün sebep olduğunu düşünüyorum.Köküde çıkardım zaten.Ürünün açıklamasında şekillerle anlatılmış.Tanka dökülünce bir bulanıklık yarattığını ve bunun 4 ila 24 saat arasında kaybolduğunu göstermiş ama benim akvaryumda 2 günden fazla oldu ve bulanıklık geçeceğine iyice arttı o yüzden bende dip çekimi ve %85 su değişimi yaptım.Bugünde tüm filtreleri komple temizledim zaten ama tabi daha sonra metilen mavisi ekledim suya ama bunun filtrelerdeki etkisinin uzun süreceğini sanmam.Etkisi geçince yararlı bakteriler oluşmaya başlayacaktır.Ana tanka aslında ilaçlama yapılmanın olumsuz etkileri olduğunu biliyorum ama ana tanka bir hastalık bulaşmış olabileceğinden dolayı ilaçlama yaptım.Kuru kafayı tanka ekleyeli 2 seneden fazla oldu.Melek dediğiniz heykelde buddha heykeli onuda ekleyeli birkaç ay oldu.Sorunun onlardan kaynaklandığını düşünmüyorum.Evet tanka çok müdahale ettiğim doğru çünkü balıkların hasta olduğunu görünce dayanamıyorum.Salonda 63 litrelik bir akvaryum daha var ama onun suyundan bakteriler için buna ilave etsem bir sorun çıkarırmı diye pek emin değilim.Nitrivec denen ilacıda bir daha kullanmam ve tavsiye etmem forumda okuduğuma göre bi arkadaş kendi tankında kullanmış ve işten gelince tüm balıklarının öldüğünü görmüş.Balıkları şu an gözlemliyorum kuma sürtünme olayları geçmiş gibi görünüyor vücutlarındaki kızarıklıklarda umarım kısa sürede iyileşir.Bundan sonra akvaryuma çok müdahale etmeyeceğim sanki ne kadar özenirsek canlılara yararı değilde zararı oluyor gibi.Salondaki akvaryumun suyu sarı,benim odamdaki akvaryumum kadar onunla ilgilenemiyorum ama o akvaryumda bugüne kadar hiçbir sorun görmedim.Yardım etmeye çalıştığınız için teşekkürler.iyi geceler.[/QUOTE]

Nitrivec bakteri kültürü ilacıdır balıklara bu tarz zararlar vermez o zararı veren şeyin dış parazit veya başka bir hastalık olduğuna eminim nitrivec i kullanıp şikayetçi olanı ilk defa gördüm ben bütün tanklarıma kullandım bu zamana kadar oluşumu hızlandıran bir şey biolojik döngüyü oturtmaya yarıyor sadece her hangi bi balığa zararını yakalamadım. Şöyle bir şey var ana tanka kimyasal uygulamak 10 günde olsa sizin tankınızda bulunan yararlı bakterilere zarar verir 10 gün uğraştığınız bakteri döngüsü şuan yok oldu balıklar zararlı bakterilerin saldırısına uğrayıp mukozu zarına zarar verdi buda onlara bu tarz bi hastalığa yol açtığı düşüncesindeyim su değişimi yaparak metilen mavisini yok edebilir ve bu süreç içerisinde destekli ürün olan nitrivec i kullanıp döngüyü tekrar sağlamanızdır. Ayrıca balıklarınızı iyileştirmek için tedavi tankı kurmanız hastalığından şüphelendiğiniz balığı oraya alarak tedavi yapmanızı öneririm. Çünkü bu döngü her şeyden daha önemli canlıların yaşamını sağlayan bir şeyi yok etmek tabi ki onlara zarar verecektir. Metilen mavisi dediğimiz ilaç ise yararlı, zararlı her türlü bakteriyi yok edip sistemi sıfırlamaya ve hastalık barındıran parazitleri ortadan kaldırmaya yarıyan bir şeydir bu yüzden ki ana tanka uygulanması riskli ve yanlıştır. Bu demek olmuyor balıklarınız ölecek yapacak bir şey yok tabi ki var su değişimi desteği ile ilacın etkisini en aza indirgeyip kültürün oluşmasını sağlamak, böyle hatalar yapılır fakat araştırmadan tedaviyi direk onaylayıp bir daha kine uygulamayın. Bu konuda çok iyi bilgisi olan kişilerden destek alarak devam edin. İyi hobiler sağlıklı balıklar dilerim. [:iyi:][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 00:08
[QUOTE]Eski japonlarım anubiası da yemişti ama onlar barteri olmayabilir.Barteriler sert yapraklıymış cikletler dahil hiçbir balık yiyemez yazıyor.Ufak saksıda olanları varmış.Direk akvaryuma atabilirsiniz diyorlar.Belki onlardan alırım.Eğer saksılı bulamazsam misina ile mangrow köküne tuttururum.Balıkların sağlığı açısından yapıştırıcıya pek güven olmaz.[/QUOTE]

İçeriği ve bilimsel tepkimeleri bilinen ürünlerle ilgili güven aranmaz. Siz bilirsiniz misina da iplik de kullanabilirsiniz. Japon yapıştırıcısı, akvaryumda dolaşan iplikler/misinalar görmek istemediğim için benim tercihimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqua1Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2016
İl: Içel
Mesaj: 142
aqua1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 00:19
[QUOTE=rokolist]

Nitrivec bakteri kültürü ilacıdır balıklara bu tarz zararlar vermez o zararı veren şeyin dış parazit veya başka bir hastalık olduğuna eminim nitrivec i kullanıp şikayetçi olanı ilk defa gördüm ben bütün tanklarıma kullandım bu zamana kadar oluşumu hızlandıran bir şey biolojik döngüyü oturtmaya yarıyor sadece her hangi bi balığa zararını yakalamadım. Şöyle bir şey var ana tanka kimyasal uygulamak 10 günde olsa sizin tankınızda bulunan yararlı bakterilere zarar verir 10 gün uğraştığınız bakteri döngüsü şuan yok oldu balıklar zararlı bakterilerin saldırısına uğrayıp mukozu zarına zarar verdi buda onlara bu tarz bi hastalığa yol açtığı düşüncesindeyim su değişimi yaparak metilen mavisini yok edebilir ve bu süreç içerisinde destekli ürün olan nitrivec i kullanıp döngüyü tekrar sağlamanızdır. Ayrıca balıklarınızı iyileştirmek için tedavi tankı kurmanız hastalığından şüphelendiğiniz balığı oraya alarak tedavi yapmanızı öneririm. Çünkü bu döngü her şeyden daha önemli canlıların yaşamını sağlayan bir şeyi yok etmek tabi ki onlara zarar verecektir. Metilen mavisi dediğimiz ilaç ise yararlı, zararlı her türlü bakteriyi yok edip sistemi sıfırlamaya ve hastalık barındıran parazitleri ortadan kaldırmaya yarıyan bir şeydir bu yüzden ki ana tanka uygulanması riskli ve yanlıştır. Bu demek olmuyor balıklarınız ölecek yapacak bir şey yok tabi ki var su değişimi desteği ile ilacın etkisini en aza indirgeyip kültürün oluşmasını sağlamak, böyle hatalar yapılır fakat araştırmadan tedaviyi direk onaylayıp bir daha kine uygulamayın. Bu konuda çok iyi bilgisi olan kişilerden destek alarak devam edin. İyi hobiler sağlıklı balıklar dilerim. [:iyi:][:iyi:][/QUOTE]

Ben bu ilacı kullanmadan önce balıkların hiçbir sorunu yoktu zaten o ana kadar metilen maviside kullanmadım.Bu ilacı kullandıktan 2 gün sonra kuma sürtünmeye başladılar ve balıkların vücudunda,kuyruklarında,solungaçlarında kırmızı lekeler oluşmaya başladı.Özellikle balon göz japonun her yerinde var sanki bu ilaç balıkların mukozasına zarar verdi.Çünkü bunu kullanmadan önce hiçbirşeyleri yoktu.Titreyip kuma sürtünmeye başladılar.Bazı balıkların vücutlarındaki kırmızı lekeler dışında bir sorunları yok.Yemde yiyorlar.Şu an bir balık arada sırada kuma sürtünüyor.Diğerlerinde sorun yok gibi.Umarım o damarsal kırmızı lekelerde geçer.Metilen mavisini tedavi tankındada kullandım.Ana tankta kullanmadaki amaç bir hastalık varsa kumlara cama vs bulaşmış olacağında tankı dezenfekte etmekti.Balıkların vücudundaki kırmızı lekeler için sudaki maddelerden klordanda şüpheleniyorum.Sizin balıklarınız nitrivecten zarar görmemiş ama birisinin tüm balıkları ölmüş oda ilginç.Tabi ki su değişimlerini ve dip çekimini düzenli yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.Nitriveci şu an için tekrar kullanmayacağım.Hem ilacın balıklara zarar verip vermediğinden tam emin değilim hemde suyun kalitesini aşırı derecede bozuyor ve bulandırıyor.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.Sizede iyi hobiler.

[QUOTE=leventcck]

İçeriği ve bilimsel tepkimeleri bilinen ürünlerle ilgili güven aranmaz. Siz bilirsiniz misina da iplik de kullanabilirsiniz. Japon yapıştırıcısı, akvaryumda dolaşan iplikler/misinalar görmek istemediğim için benim tercihimdir.[/QUOTE]

Yok zaten eğer misina veya iplik ile bağlarsam ipliğini kısa tutacağım için akvaryumda görünmeyecek.Zaten dediğim gibi saksılı olandan bulursam ondan alacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2018 00:25
[QUOTE=aqua1]

Ben bu ilacı kullanmadan önce balıkların hiçbir sorunu yoktu zaten o ana kadar metilen maviside kullanmadım.Bu ilacı kullandıktan 2 gün sonra kuma sürtünmeye başladılar ve balıkların vücudunda,kuyruklarında,solungaçlarında kırmızı lekeler oluşmaya başladı.Özellikle balon göz japonun her yerinde var sanki bu ilaç balıkların mukozasına zarar verdi.Çünkü bunu kullanmadan önce hiçbirşeyleri yoktu.Titreyip kuma sürtünmeye başladılar.Bazı balıkların vücutlarındaki kırmızı lekeler dışında bir sorunları yok.Yemde yiyorlar.Şu an bir balık arada sırada kuma sürtünüyor.Diğerlerinde sorun yok gibi.Umarım o damarsal kırmızı lekelerde geçer.Metilen mavisini tedavi tankındada kullandım.Ana tankta kullanmadaki amaç bir hastalık varsa kumlara cama vs bulaşmış olacağında tankı dezenfekte etmekti.Balıkların vücudundaki kırmızı lekeler için sudaki maddelerden klordanda şüpheleniyorum.Sizin balıklarınız nitrivecten zarar görmemiş ama birisinin tüm balıkları ölmüş oda ilginç.Tabi ki su değişimlerini ve dip çekimini düzenli yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.Nitriveci şu an için tekrar kullanmayacağım.Hem ilacın balıklara zarar verip vermediğinden tam emin değilim hemde suyun kalitesini aşırı derecede bozuyor ve bulandırıyor.Tavsiyeleriniz için teşekkürler.Sizede iyi hobiler.[/QUOTE]

Tufan bey nitrivec dozu iyi belirlenmesi gereken bir ürün. Çok zorda kalmadıkça asla kullanılmasını tavsiye etmem. Sebebi doğal yollardan gelişen döngüyü balık sayesinde tamamlamış tanklar uzun vadede daha kuvvetli ve dirençli balıklara vesile olur. Sonuçta gözleminiz doğrultusunda ve aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum. Bu tarz ürünlerden mümkün mertebe uzak durun.[:iyi:]

Beğenenler: [T]182193,aqua1[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir