ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AmazonDream
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4151
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2018 00:15
Son Ziyaret:
11 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
1923 [0.85 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Başar
Doğum Tarihi:
04 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Sivas
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Küçük Nadir Türler Balıkçısı Akvaryum Dizaynları Instagram: aquaticwork Facebook : Ahmet Başar

SON 10 MESAJI

Apisto Üretim Seti Kurulum
Kurulumlar hayırlı olsun. Bir öneride bulunayım tankların üzerine cam veya pleksiden kapak yapmalısınız. Aksi taktirde apisto besleyemezsiniz. Bir bilemedin iki hafta sonra yerden apisto toplarsınız.
Ramirezi Cinsiyet Belirleme
İkisi de erkek gibi görünüyor. Ramirezi ithalatlarında sıklıkla karşılaşılan bir sorun vardı eskiden, genelde ya erkek ya dişi girerdi ülkeye yapılan ithalatlarda.

Balon,electric blue, long tail gibi yapay varyetelerden ziyade doğal form ramirezi beslemenizi tavsiye ederim. Bunlar biraz kırılgan olabiliyor.
Jbl Sansibar Kum Almayin Aldirtmayin
Aquascaperların oldukça sık kullandığı kozmetik kumlardandır. Alta [U]serilmez[/U] genelde patika görüntüsü elde etmek için kullanırlar. Bir ürün alırken iyice araştırıp almakta fayda var.

Ayrıca bu kumun kullanımı oldukça basittir genel dizaynı yaparsınız (hardscape) kuru bir şekilde kumla yapacağınız patika yolu oluşturursunuz. Bitkilendirme safhasına geçişi yapar, bir maşrapa veya poşet yardımıyla suyu tanka usulca doldurur taneciklerin havalanmasının önüne geçersiniz. Böylelikle tankta sis, pus olmaz.

Örnek

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202876/170420222218571.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202876/170420222218581.jpg[/IMG][EDIT]AmazonDream,2022-04-17 22:19:08[/EDIT]
100x65x60h Paludaryum
[QUOTE=Foae]

Hep merak ettiğim etobur bitkilerden Nepenthes de ekledim. İbrik ve yaprakları ufak bir tür anladığım kadarıyla. Gelişimini göreceğiz. İçerde uçan küçük sinekleri yesin yeter.

[/QUOTE]

Nepenthes'e dikkat. Tanktaki suyla haşır neşir olursa besin fazlalığı oluşuyor. Saksıda beslediğim zamanlar akü suyu kullanıyordum. Besini genelde küçük sineklerden almayı tercih ediyorlar. Sudan gelen (kökten) besini kabul etmedikleri gibi çürümelerine sebep oluyor. Çok sevimli bitki. Bendeki dikenli varyetesiydi çok narin, acemiliğime geldi yaşatamamıştım.
Jbl Sansibar Kum Almayin Aldirtmayin
O kum yıkanmaz, yapısı itibariyle tozlaşmaya müsaittir. Bitki kumudur. Tanecik yapısı bitki köklerinin gelişimine engel olmayacak şekilde üretilmiştir.
Havuz Yapmak
Filtrasyon konusu önemli atlamayın, elektrik tesisatı için çözüm bulun muhakkak. Tıkanma durumuna dikkat etmeniz gerekir. Kullanacağınız materyaller havuz mantığına uygun olması gerekir. Sünger gözeneklerinin mikron boyutları vs. araştırın.

Bahçede ağaç altına havuz kurmayın. Ağaçtan düşen yapraklar organik yükü artıracağı için hem filtrasyonu zorlaştıracaktır hem de su değerlerini çabuk bozacaktır. Gün içerisinde ağırlıklı gölge olan bir konum seçin.

Havuz tabanını siyah veya koyu renk materyalle oluşturmayın. İlerleyen süreçte alg oluşumu ve çevresel faktörler sebebiyle taban dahada koyulaşıp çamurlaşacağı için açık renk tercih edin. Aksi taktirde balıkları görmekte zorlanırsınız.

Havuz kurulumları için muhakkak bilgi bulabilirsiniz, doğru şekilde araştırın.[EDIT]AmazonDream,2022-04-08 14:53:01[/EDIT]
Paludaryumla Hobiye Dönüş😊
Harika olmuş tank ellerine sağlık Şahin hocam. Son zamanlarda gördüğüm en iyi işlerden[:)]. Anladığım kadarıyla nem muhafazasına gerek duymayan bitkilerden seçim yapmışsın. Sürecin devamını merak ediyorum konu favorilere [;)]
Ben Anlatamadim
Yine belirli bir diyalogdan sonra okumaya çalışmaktan gözlerimin kanadığı, akıl sağlığımı yitirmeme ramak kalan ve devrik cümleleri anlamlı cümlelere çevirmekten başımın döndüğü bir mesaj dizisi daha.

Aa pardon laf attım galiba

Neyse ben kaçar [:/]
Kedi Maması


Konunuz 2 gündür sayfaları dolaşırken karşıma çıkıyor ve 2 gündür acaba nereye varacak diye bekliyorum. Size maliyet hesaplaması yapardım ancak ne buna vaktim var ne de bunu anlayabileceğinizi düşünüyorum. Mevzu bahis bir üretimhane ölçeğinde yem tüketimi değilse ve bu bir hobiyse 3 lira 5 lira artıracağım diye kafa patlatmanın mantığı olmadığını söylüyorum.[EDIT]Street Parrot,2022-01-12 12:38:23[/EDIT]
Kedi Maması
Akvaryum hobisinde maliyet bakımından belkide en ucuz halka yemdir. Bu konuda bile bu kadar dara düştüyseniz, bunu tartışıyorsanız bırakın bu hobiyi siz hobi falan yapmayın. Hobi zaruri değil sonuçta. Yapmazsanız ölmezsiniz, ama yaparsanız açıkça görülüyor canlılar için iyi olmayacak[EDIT]AmazonDream,2022-01-12 08:07:01[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.