Balıklarım Gün Gün Ölüyor


xlemreÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 80
xlemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2014 23:23
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Durgunluk, Yem yememe, Dibe çökme veya yüzeyde hareketsiz durma.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 195

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Gurami, 2 Melek, 1 Senegal Bişiri, 2 Plati, 2 Moli, 1 Botia.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 c

Filitrasyon: H/1500 lt.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Mikofish (15 cc )

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftalık %15 su değişimi.

Arkadaşlar merhabalar,

Geçenlerde yazdığım sıkıntı diğer akvaryumumda da belirdi. Orda da ilginçtir bir Moli kuyruk erimesi görüldü ve ayrıldı. Ancak diğer balıklarda da belirtiler başlayınca Mikofish buraya da kullanmak zorunda kaldım. Genel anlamda bir durgunluk ve yem yememe var hayvanlarda. Yarın akvaryumu %80 temizleyeceğim. Kum, bitki ve aksesuarları yıkayacağım. Dış motor sistemini temizleyeceğim. Ancak ne olur akıl verin. Bu durum beni sinir ediyor. Hasta dediğim Moli kuyruğu daha da ileri seviyede erimeye başladı. Bu sabah Platilerden birini kaybettim. Şu anda da Botia ölüyor. 

xlemre2014-11-20 23:23:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2014 08:54
Yüzeç erimeleri öncelikle kirlilik, su kirliliğinden oluyor, ikinci sırada yüksek stresten oluyor. Böyle durumda bu olaylar genele birçok balığı etkilemeye başlamışsa önce fazlaca bir su değişimi, ardından bir süre sık sık az su değişmi, ve bunun beraberinde bir filtre bakımını gözden geçirmekte fayda var sonrasında hasta balıkları bir karantina tankına ayırıp orada tedavi etmek fayda var tedavide ise sünger elyaf filtreler tedeğilde hava taşı kullanmakta fayda var fazla akıntıda balıkları yoruyor. Işığı fazla yoğun kullanmamakta fayda var. Hava taşı kullanırken ilgili ilaçla suyu biraz yeşilimtirak yapıp fazlada abartmadan 4 gün kadar beklemek lazım su değişimi yapmadan. Sonrasında genelde iyi oluyor, baktın azaldı biraz su değişimi bir miktar daha yüzgeç erimesi ilacı. Balıkları birde iyi beslemek lazım haşlanmış sebzelerle ve ilgili yemlerle, kuru yemine birkaç damla vermeden önce balık vitamini sıvısıda damlatmak balıkları iyi destekler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

xlemreÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 80
xlemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2014 09:56
[QUOTE=mesutok]Yüzeç erimeleri öncelikle kirlilik, su kirliliğinden oluyor, ikinci sırada yüksek stresten oluyor. Böyle durumda bu olaylar genele birçok balığı etkilemeye başlamışsa önce fazlaca bir su değişimi, ardından bir süre sık sık az su değişmi, ve bunun beraberinde bir filtre bakımını gözden geçirmekte fayda var sonrasında hasta balıkları bir karantina tankına ayırıp orada tedavi etmek fayda var tedavide ise sünger elyaf filtreler tedeğilde hava taşı kullanmakta fayda var fazla akıntıda balıkları yoruyor. Işığı fazla yoğun kullanmamakta fayda var. Hava taşı kullanırken ilgili ilaçla suyu biraz yeşilimtirak yapıp fazlada abartmadan 4 gün kadar beklemek lazım su değişimi yapmadan. Sonrasında genelde iyi oluyor, baktın azaldı biraz su değişimi bir miktar daha yüzgeç erimesi ilacı. Balıkları birde iyi beslemek lazım haşlanmış sebzelerle ve ilgili yemlerle, kuru yemine birkaç damla vermeden önce balık vitamini sıvısıda damlatmak balıkları iyi destekler.[/QUOTE]

Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum ama durumu şöyle izah edeyim Moli kuyruk erimesi kesin ama diğer balıklarda böyle bir durum yok. Halsizlik ve yem yememe durumu mevcut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir