Balıklarım kırma mı ?


DirectorÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2014
İl: Elazig
Mesaj: 4
DirectorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2014 17:13
Öncelikle merhabalar arkadaşlar ... 
Bu işte yeni başlayan ve tecrübesiz biri olarak bir şeyler sorup,danışıp yardım almak istiyorum. Lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim. 

Aşağıda ki resimde gördüğünüz gibi 2 tane Yunus'um var. Bunlardan büyük olanı bir akrabam tarafından hediye edildi 1 ay önce. Büyüük olan balığım akrabamın söylediğine göre gerçek yunus. .Yalnız kalmasın diye gittim akvaryumcu'dan aynı cins bir tane küçük daha aldım. Büyüğü ile beraber yaklaşık 3 haftadır beraberler ara sıra büyüğü ,küçüğünü sürekli kovalıyor bunun sebebi nedir sizce ?Balıklarım kırma mı sizce ? Fotoğraftan bilmiyorum anlayabilir misiniz inede paylaşayım.


Öte yandan diğer bir sorun ise büyüğü 3 gün önceye kadar yem yemiyordu ağzında 5-6 adet sarı sarı yem gibi şeyler var ağzında tutuyor tükürüyor onu sonra yerden topluyor. Tahminimce yumurta olmalı onlar fakat;3 gün geçti ve kayboldu o yumurtalar artık yem verdiğimde yiyiyor . Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim. 
Saygılar;
Director2014-08-30 17:15:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Fehim26Çevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 95
Fehim26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2014 18:14
Resimden gördüğüm kadarıyla öndeki balığınız yunus diğer küçük olanda mavi prensesdir.Mavi prensesler agresif bir tür olduğundan kovalaması normaldir.Bu arada sarı sarı dediğiniz şeyler ise yumurta olduğunu yazdıklarınızdan kabul edelim.Atması normaldir , eğer ki ilk yavrusuyla tutmayı zamanla öğrenecektir.Bu arada akvaryum kaç litre nasıl ortam o tür bilgilerde verirseniz iyi olur.İyi Günler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Jack DanielsÇevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2014
İl: Kocaeli
Mesaj: 89
Jack DanielsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2014 21:26
Arkadaş sanırım ikisinide yunus diye almış fakat fehimin dediği gibi yavru olan mavi prensese benziyor. Bende önceden bir yavru balık almıştım yunus yavrusu diye sarı prenses olduğunu anladım sonradan :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir