Balıklarım Kuma Sürtünüyor...


AttilaÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2016
İl: Hatay
Mesaj: 167
AttilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 13:16
''' Daha öncede paylaşmıştım forumda bu durumu. Balıklarım kuma ve akvaryum içindeki taşlara sürtünüp duruyorlar.Ben hastalığını tam anlamadım.Sizce hastalık ne olabilir? Bu durum üzerine önce akvaryumu güzelce temizledim ve İçine bol miktarda tuz ekledim ardında bol miktarda beyaz benek hastalığı olarak bildiğim ( CONTRA -ICHTHYO ) ekledim . Hastalık nedeni ne olabilir? Balıkları kuma sürtünmeden nasıl kurtarabilirim? Tavsiyelerini acill bekliyorum... '''[:D][:D][:D]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

utokuÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2016
İl: Mugla
Mesaj: 1157
utokuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 13:40
[QUOTE=Attila]''' Daha öncede paylaşmıştım forumda bu durumu. Balıklarım kuma ve akvaryum içindeki taşlara sürtünüp duruyorlar.Ben hastalığını tam anlamadım.Sizce hastalık ne olabilir? Bu durum üzerine önce akvaryumu güzelce temizledim ve İçine bol miktarda tuz ekledim ardında bol miktarda beyaz benek hastalığı olarak bildiğim ( CONTRA -ICHTHYO ) ekledim . Hastalık nedeni ne olabilir? Balıkları kuma sürtünmeden nasıl kurtarabilirim? Tavsiyelerini acill bekliyorum... '''[:D][:D][:D][/QUOTE]

Attila Bey Merhaba,

Sanki bu konu hakkında daha öncede bilgi verdim tekrar vereyim. İsterseniz de ilanlarımdan numaramdan arayabilirsiniz de. Sürtünme hareketi sadece hastalık kaynaklı olmayabilir. Özellikle SP ler ve benzer türler bunu kur yapmak içinde yapabilir. Önemli olan bunu dişi balıklarınızın da yapıp yapmadığıdır.

Bol miktarda tuzdan kastınız ne bilmiyorum ama yapmanız gereken 100 LT dinlenmiş suya 1-1,5 yemek kaşığı KAYA tuzu ilave etmenizdir. Sofra tusu, deniz tuzu ve salamura tuzu kullanmayın, sadece kaya tuzu...

Bunun yanında metilen mavisi koyunuz. Haftada bir de düzenli %25-30 dinlenmiş su ile su değişimi yapmanız ve yine tuz ve metilen mavisi eklemenizdir.

Ben 20 yıldır metilen mavisi, mikofish ya da bunun dışındaki kimyasal ürünlerin hiçbirini tanklarımda kullanmıyorum. Nedeni de balıklarımı doğru ve düzenli besliyorum. Kullandığınız yem çok önemli. Piyasada 100 gr 5 tl ye satılan ürünler sadece balıklarınızın hayat idamesini gerçekleştirir. Ek besinler (artemia, ciğer, kurt, yumurta vb.) ürünler vermeniz gerekecektir. Bunları kurutmadan verdiğinizde de suyunuzun dengesi bozulacaktır.

İlanlar kısmında garantili yem mixi diye aratın ve kendi özel üretim yemimizi alın, bana yakınsanız gelin çiftliğimi ziyaret edin. Dediğim gibi kaya tuzundan başka hiçbir şey kullanmadım... Ne dış hastalık yaşadım, ne de iç parazit hastalıklarını yaşadım.

Karar sizindir...

İyi günler dilerim

Beğenenler: [T]184823,Attila[/T][T]177643,ceo46[/T]
Teşekkür Edenler: [T]184823,Attila[/T]
+1: [T]184823,Attila[/T][T]144370,mak-tek[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eralpxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/08/2011
İl: Ankara
Mesaj: 697
eralpxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2016 14:30
Bu gibi durumlarda hastalık daha ortaya çıkmadan yapılacak en iyi şey su değişimidir.%30 su değişimini yapın.Kullandığınız ilaçların oranınıda biraz azaltıp suyu rahatlatacaktır.

Teşekkür Edenler: [T]184823,Attila[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir