Balıklarım neden çekingen ve korkak?


keremÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 36
keremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2007 20:48
Tüm dostlara selamlar, 100 litrelik tankımda şu anda 2 çöpçü, iki hayalet karides, 1 erkek-1 dişi sarı prenses (yetişkin 14cm) yetişkin 1e, 1d mavi imparator bulunmaktadı. Akvaryumumda bitki, kayalar ve  bol saklanma yerleride mevcuttur.
 
Bir ayı aşkındır bu aldığım balıklarda aşırı korku ve panikleme gözlemliyorum. Birkaç gün, en fazla bir haftada alışırlar dedim. Bir ay oldu. Hala ben yem vermek için yaklaştığımda dahi kaçacak delik arıyorlar ve saklanıyorlar. Yemi attıktan sonra da ancak ben gidersem gelip yiyorlar. Olaya anlam veremedim. Bir çok tür besledim şimdiye kadar. Akvaryumun içinde ya da dışında korkacakları bir şey yok. Gözlem yapmak ve zevkle seyretmek haram oldu. İlk gün böyle bir problem yoktu. Ardından izleyen günlerde devamlı panik halindeler. Nedeni nedir?Neden alışamıyorlar?
 
Mavi imp bembeyaz geziyor. O güzelim mavi rengini ancak gece uyurken ışıkları açtığımda görebiliyorum. Uyanınca gene beni görüp panikliyor ve griye dönüşüyor. Birbirleriyle uyumları iyi. Herhangi bir kavga belirtisi de yok. Zaten barışçıl canlılar diye bildiğim için aldım. Daha öncede çiklit besledim ama yavruyken almıştım. Hiç böyle olaylar yaşamadım. Acaba yetişkin (damızlık) aldığım için mi bunlar başıma geliyor?
 
Ne yapmam gerekir ?  Confused
Raven2007-04-15 21:30:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2007 21:18
Öncelikle bu normal bir durum Kerem Bey. Balıklarınız akvaryumunuzu sahiplendikçe bu ürkeklik geçecektir. Ani hareketlerden kaçının ve yemleme yapmadan önce akvaryumun karşısına geçin, biraz vakit geçirin. Ayrıca ışık düzeninde ayarlamalar yapın. Yani balıklarınız akvaryum ışıklandırmasına alışsın. Ayrıca bir tavsiyem olacak size. Karidesleriniz ve elma salyangozlarınız Chiclid'lerinize yem olacaktır. İmkanınız varsa aynı tankta tutmamanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

keremÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 36
keremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2007 13:13
Bir ayı aşkındır karidesler ve salyangozlarla uyum içinde yaşıyorlar umarım böle devam eder çünkü zaten balıklarda yetişkin boydalar bence sorun olabildiğince büyük aplesnail almakta yani küçük aplesnailların şansı yok gerçektende ama yetişkin pinpon topu kadar ve daha büyük aple snaillar sorunsuz yaşıyorlar bu arada aplesnailım yumurtladı su seviyesinin birazcık yukarısına yumurtalarını dökmekle meşgul şu an yanlız bir sorum olacak dün gece hava motorunu sesden dolayı kapattım sabah yavrularını cama yapıştırırken buldum şimdi hava motoru açık acaba patlayan kabarcıklar bu yumurtların üzerine gelirse sorun oluştururmu bir tavsiyeniz varmı? bu yavrular yumurtadan kaç gün sonra çıkar?kerem2007-04-17 13:17:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir