ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kerem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2007 20:43
Son Ziyaret:
21 Eylül 2007 16:30
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kerem türkoglu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

100 litre 2 damızlık mavi imparator ve 2 sarıprenses, 2 hayalet karides, 2 çöpçü, 2 aplesnail

SON 10 MESAJI

Balıklarda korku sorunu
Tüm dostlara verdikleri tüm bilgilerden dolayı minnettarım.
 
Herşeyi denedim sonuç aynı sonra düşündüm neden çiklet beslemekte bu kadar ısrarcıyım diye. Hem agresif hem saldırgan. Yanlarında karides veya salyangoz bile besleyemediğimiz cüce vatozları öldüren büyük vatozların gözlerini oyan bir çok türle uyumsuz balıklar, ürkeklik ve çabucak strese girmeleride cabası sık su değişimleri ve diğer balıklara oranla kat kat daha fazla dışkı üretmeleri sık temizleme ve dip çekim zorunluluklarını saymıyorum bile. 
 
Neden bu kadar zor canlılar besliyoruz diye düşlündüm. Bir kaç ay içersinde uyumlu ve güzel salyongoz, karides ve vatozlarla uyum içersinde yaşayacak balık türleri beslemeye karar verdim. Neonlar, japon balıkları ve akla ne gelirse artık  çiklet olmasında ne olursa olsun.
 
Hepinize iyi günler dilerim
 
Saygılarımla.
kerem2007-05-29 23:06:02
Balıklarda korku sorunu
Sera akutanı düzenli olarak kullanıyorum. Evde çocuk yada evcil hayvanda yok. Aslında bir senedir bu hobiyle uğraşıyorum ama tüm balıklarımı kaybettim ve tekrardan bu sefer yavrudan değil de, damızlıktan başlayayım dedim. Kaybettiğim balıklar da bu türdü, fakat hiç böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Ev aynı ev, akvaryum aynı akvaryum. Acaba tüm saklanma yerlerini kayaları ve bitkileri kaldırsam ve az yemleme yapsam sorun çözülebilir mi dostlar ? Echoe2007-05-15 00:44:22
Balıklarda korku sorunu
Sevgili üstadım ben bunu 1 aydır deniyorum. Korka korka yeme gelip birkaç tane ağızlarına atıp tekrar dehşet içinde kaçıyorlar. Akıllara zarar.
 
 
 
Not: sp 1d, 1e , mavi imp: 1d, 1e yanlız dişi sp erkeğinden iki kat büyük, en ödlek olan da o.
Echoe2007-05-15 00:42:54
Balıklarda korku sorunu

 Dostlar 2 aydır balıklarımın korku sorununu ne yaptıysam yenemedim ve bu hobiyi bırakma noktasına geldim artık akvaryuma sadece yem atarken bakıyorum. Beni her gördüğünde saklanan. Korku, panik ve dehşet içinde oradan oraya kaçışan 2 damızlık sarıprenses ve 2 damızlık mavi imparator lütfen bir kardeşimiz bana bir akıl versin.

 Koca akvaryumu kendilerine dar ediyorlar. Gözlemliyorum; hepsi sağlıklı ve  birbirleriyle hiçbir uyum sorunları yok.
 
Şu anda Dişi sarı prenses 4 saat oldu hiç kıpırdamadan dik konumda iç filtrenin arkasına saklanıyor ve hiç hareket etmiyor işin garibi yatay değil dikey duruyor, bu nedir benim aklım almıyor 3 ay olacak bu balıkların nesi var geçen çifleşmişler bir yavru yavrulukta diğerleri yem olmuş çifleştiklerine göre bir sorun yok diyorum saklanma yerleride var ama beni akvaryum hobisinden nefret ettirdiler akvaryum imzada belirttiğim gibi karidesleri çıkardım tabi lütfen birkaç akıl verin.
 
Not: imla hatam olmuş ise bu seferlik af diliyorum zaten bu sorunda çözülmezse beni bir daha bu sayfalarda görmezsiniz saygılarımla.
kerem2007-05-14 00:14:27
aplesnaillarda yumurtlama.
Aplesnaillar hakkında bir sorum olacak; yumurtlamadan kaç gün sonra yavrular çıkıyor?
Ben bir haftadan fazladır bekliyorum fakat yapıştığı yerden düştü nerdeyse suya düşecekti bende oradan alıp bir kartonun üzerine koydum ve kartonuda nemde kalsınlar diye akvaryumun içinde üst tarafa sıkıştırdım. Ne zaman çıkacak bu yavrular?
kerem2007-04-25 03:21:58
Sarı Prensesim akıntıya karşı yüzüyor...!

Dostlar benim sarıprenseslerde de aynı olay var fakat başka çiklit cinslerinde buna pek raslamadım daha ilginç birşey de uzunca bir zamandır benim akvaryumumda süre gelmekte.

Çöpçü hava taşının üzerine doğru hızla hamle yapıyor ve hava kabarcıklarıyla birlikte hızla yukarı doğru fırlıyor bu oyunu yapan başka çöpçü yok ve uzunca bir süredir bunu tekrarlıyor görünüşe göre bu onun çok hoşuna gidiyor.
 
Balık davranışlarının türlere göre farklılık göstermesi ve bu kadar ilginç olması bizleri şaşırtıyor, sonuçta balık deyip geçtiğimiz sanki beyinsiz ve duygusuz doğada ki makineler gibi düşündüğümüz canlıların aslında ne kadar farklı yanları olduğunu keşfetmek gerçekten çok ilginç,
 
Bence en önemlisi de bu hobiye başladığımdan beri canlıların dünyasına girdikçe aslında bizden farklı olmadıklarını anlıyoruz ister balık isterse köpek besleyin canlıları tanıdıkça onları anlamaya ve kendimizide daha iyi anlamaya başlıyoruz bence.
nihayet ilk yavru
Demek ki dış fillitreyide kontrol etmek gerek, işte forumlarda aramayla dahi bulunmayacak bilgiler umarım herkez faydalanır bu tecrubelerden sonsuz saygılarımla tüm yardımlarınız için teşekkürler dostlar.
nihayet ilk yavru
Akvaryumu incelemeye hatta dekorları kaldırıp bakmaya devam edeceğim, umarım bir kaç kardeşi çıkar. Söylediğiniz yemleride en kısa sürede tedarik edeceğim sizlere yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim.
 
Benim korkum dış filtrenin hortumu tarafındanda emilmiş olabilmeleri böyle birşey mümkünmüdür?
 
lifetech 835 kullanıyorum ayrıca iç filitre de var
nihayet ilk yavru
Teşekkürler fevgo hemen ayırdım şu an tek başına yavrulukta tek bir minicik yavru umarım büyür adınıda mucize koydum iki karides ve 4 yetişkin balıktan bir hafta boyunca kaçıp saklanması inanılmaz sanırım en güçlü zeki ve çevik olanı buydu artık güvende muhteşem bir balık olacağından eminim dediğiniz gibi yemi toz haline getirip veriyorum zaten tek bir yavru o yüzden bir iki toplu iğne başı kadar yeterli olur sanırım günde artemiada var onlardanda atacağım, umarım çabucak büyür.
 
Son bir sorum olacak artemialar ile  ilgili araştırdım forumda bulamadım. İçersinde hava motoru olan su dolu 1 litre kaba koydum tuzda ekledim ama 2 gün geçmesine ragmen yumurtalar açılmadı bende olduğu gibi akvaryuma dökmüştüm balıklara güzel bir ziyafet olmuştu,  artemiaları yavruluğa döktüğümde yavrulukta ki aralıklardan çıkıp akvaryuma dağılmazlarmı, artemialar neden yumurtadan çıkmadı 24 saat içersinde çıkacağı yazıyor poşetin üzerinde. Bir kaç sorum daha olacak.
 
1) Bunun için yavruyu tül bir yavruluğa aktardıktan sonramı yapayım ?
2) Dişi yem yiyor ve sağlıklı görünüyor davranışları normal özel bir bakıma ihtiyacı varmıdır ne yapmam gerekir? 
 
Tüm yardımlarınız için teşekkür ederim. 
Saygılarımla kerem2007-04-20 03:20:22
nihayet ilk yavru
Tongue
 
Bu akşam akvaryuma baktığımda ortalıkta gezinen ve saklanmaya çalışan küçük bir yavru gördüm, büyük ihtimal mavi imparatorun. Ben hamile olduğunu bile bilmiyordum, bir de baktım yavrulamış hatta bir hafta da geçmiş çünkü yavru yarım santimden biraz daha büyük kardeşlerini göremedim iki yetişkin 10,15 santimlik mavi imparatorlarım ve 10,14 santimlik sarı prenseslerim var akvaryumumda yosun bitkisi ve saklanma yerleride mevcut acaba ben şimdi bu tek yavruyu plastik bir yavruluğum var onun içinemi koysam, yoksa büyüklerle yaşar gidermi bence büyük kıyımdan kurtulmuş belkide tek yavru başka yavru görmedim ikinci bir akvaryumum yok yada hazırlayabileceğim küçük bir akvaryum için yerimde ne tavsiye edersiniz ne kadar süre boyunca yavrukta tutmalıyım ve yem olarak ne önerirsiniz çok tecrubesizim ve bu ilk yavrum kaybetmek istemiyorum lütfen bir yol gösterin anne ilgilenmiyor.
 
Not: Akvaryumda iki adet küçük gost kardeste mevcut yavru için sorun oluştururmu?
kerem2007-04-20 03:14:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.