balıklarımdaki sıkıntılar, yem ve dış filtre


brtkcÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2014
İl: Sivas
Mesaj: 2
brtkcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2014 16:00
Canlıdaki Belirtiler: Sürtünme, Beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre):2 adet (30 lt ve 50lt)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Küçük olanda 1e 1d zebra///büyük olanda 1e 2d sarı prenses , 1e 1d snow , 1 adet makrakanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bilinmiyor.

Filitrasyon: iç filtre 18w filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ayrı bir mini akvaryumda metilen mavisi 3 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimi haftada bir yüzde 40 hemen hemen aynı sıcaklıkta.


Hocam şimdi benim akvaryumun bir tanesinde (30 lt civarı) 1e 1d zebra var. daha ilk yavrularını verdiler. Ne ara verdi onu da anladım. çünkü dişi yemden ne kesildi ne de yem yememezlik yaptı. o yüzden anlamadım ve yavruları 4 gün sonra kaybettim. erkek ve dişiyi ayırmadım. bi de yavru varken su değişimi yaptım. sanırım hatam buradaydı. Kendi doğal hallerinde büyürler dedim dişi ve erkeğin yanında ama yanıldım sanırım(Yavru bakımı konusunda tavsiyelerinizi yazmanızı sizden rica ediyorum.)
>>> İkinci olarak bi akvaryumum daha var o da 45 50 lt civarında onda da 1e 2d sarı prenses, 1e 1d Snow 1 tane de makrakanta olmak üzere 6 balık var. daha bunların hepsini alalı bi ay oldu. Büyük olan akvaryumda suyu yeri geldiğinde haftada 2 kere %40, en az iki gün dinlenmiş su değişimi yapıyorum. Hatta bekleyen suyu, akvaryum sıcaklığına yakın tutmak için ısıtıcı ve bi tane de iç filtre motoru takıyorum klor uçsun diye daha çabuk. sorunlarıma gelince ;

1)Suyum iki gün sonra biraz garip kokmaya başlıyor bu normal mi?

2) Sarı prensesimin dişi olanlarının bir tanesinin sağ solungacında 2 3 tane kristal gibi bir şeyler var benek gibi.bi de biraz sık sürtünüyor kuma. bunun için bi kere ufak bi akvaryumda metilen mavisi damlatarak bir kaç saat beklettim. sonra yine yerine koydum. sürtünmesi biraz geçti gibi ama benekler duruyor.

3) Diğer sarı prensesimin kuyruğu sanki yenmiş de böyle düz değil de parçalanmış biraz. bunu farkedince zebralarımı ayırdım. Balık için sıkıntı olmaz sanırım değil mi?

4) Bir de dış filtre yapmayı planlıyorum. Malzemeleri aldım. Aktif karbon, Seramik, Mercan kırığı, Biyolojik sünger, lav taşı. bunlar yeterli olur değil mi? diger normal süngeri de alıp bidon içine yapmayı planlıyorum. malum ekonomik durum :s Aslında araştırmadan yaptım ama sonradan durumu düzeltmek için ve kayıp vermemek için elimden geleni yapmak istiyorum. inanın üzülüyorum. 

5) Sarı prenseslerim yakın zamanda damızlık olmuş ben akvaryumcudan almadan önce. illa yavru almak için çaba sarfetmiyorum. Normal sağlklı olsunlar o bana yeter. Az buçuk balıklarımı anlatabildim ve önemli bi konu olarak Dainichi yemlerden hangilerini almalıyım bu balıklarıma. çeşitleri çok ve anlamlandıramadım nasıl alıp kullanacağımı. bu balıklarıma hangilerini almalıyım ki sağlıklı olsunlar. Dainichi yemlerin isimlerini yazarsanız da çok memnun kalacağım. 

>>> Farkındayım çok uzattım ama yardımcı olursanız sizin tavsiyelerine göre hareket edeceğim. şimdiden çok teşekkür ediyorum. iyi günler işinizde kolaylıklar diliyorum inşaAllah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

omer123Çevrim Dışı

Kayıt: 25/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 45
omer123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2014 16:23
Merhaba ve gecmiş olsun dostum dıs filtre kullanman suda ciddi bir berraklık ve  kokusunda azalma olarak geri yansıyacktır bunun yanında dediğin gibi bio filtrede kullanman cok iyi olucaktır  bu koku olayını bir zaman bende yaşamıştım mercandan kaynaklandıığını düşünüp cıkardım koku biraz azaldı en sonunda kumuda değiştirdim su anda koku yok balıklarının hastalığına gelince bunun sebebi kullandığın sudan elini yıkamadan akvaryuma sokmana kadar bir cok sebebi olabilir sana tavsiyem suyun tuzluluk oranını etkilemeyecek sekilde  kaya tuzu yada bulabilirsen himalaya tuzu kullanmandır su sıcaklığını yükselt ben forumlarda okudum ettim yok 25 ten 27 ye cıkartın filan hikaye 30 a daya ısıtıcıyı ve bu sürcte akvaryum ışığını kapat ilaç kullanmanı tavsiye etmem cünkü her ilac kullndığında akvaryumunun oturmuş biolojik dengesini bozarsın ama eğer balığın kötü durumdaysa kullan balıklarını kesinlikle ayırma ana tankına dök ilacı  cünkü kim ne derse desin mantar bulasıcı bir hastalık eğer bulabilirsen hazır ilac yerine ondan daha etkili ve daha doğal el yapımı bi ilac var onu kullanmanı ben tavsiye ederim özellikle bu safhada yemi azalt günde 1 en fazla 2 kere ve az yemle  bunlar benim deneyimlerim ben bu sekilde yüzgecleri yok olmus 2 demasoniyi hayata döndürdüm yüzgecler tekrar cıktı acil sifalar diliyorum =).

düzeltme : bu arada dıs filtresiz akvaryum hayvanlara eziyetten baska birsey değildir dostum.
omer1232014-01-16 16:41:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir