ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
brtkc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ocak 2014 22:33
Son Ziyaret:
17 Ocak 2014 03:48
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berat KOÇ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

balıklarımdaki sıkıntılar, yem ve dış filtre
Canlıdaki Belirtiler: Sürtünme, Beyaz benek

Akvaryum Kapasitesi (litre):2 adet (30 lt ve 50lt)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Küçük olanda 1e 1d zebra///büyük olanda 1e 2d sarı prenses , 1e 1d snow , 1 adet makrakanta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):bilinmiyor.

Filitrasyon: iç filtre 18w filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: ayrı bir mini akvaryumda metilen mavisi 3 damla

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : su değişimi haftada bir yüzde 40 hemen hemen aynı sıcaklıkta.


Hocam şimdi benim akvaryumun bir tanesinde (30 lt civarı) 1e 1d zebra var. daha ilk yavrularını verdiler. Ne ara verdi onu da anladım. çünkü dişi yemden ne kesildi ne de yem yememezlik yaptı. o yüzden anlamadım ve yavruları 4 gün sonra kaybettim. erkek ve dişiyi ayırmadım. bi de yavru varken su değişimi yaptım. sanırım hatam buradaydı. Kendi doğal hallerinde büyürler dedim dişi ve erkeğin yanında ama yanıldım sanırım(Yavru bakımı konusunda tavsiyelerinizi yazmanızı sizden rica ediyorum.)
>>> İkinci olarak bi akvaryumum daha var o da 45 50 lt civarında onda da 1e 2d sarı prenses, 1e 1d Snow 1 tane de makrakanta olmak üzere 6 balık var. daha bunların hepsini alalı bi ay oldu. Büyük olan akvaryumda suyu yeri geldiğinde haftada 2 kere %40, en az iki gün dinlenmiş su değişimi yapıyorum. Hatta bekleyen suyu, akvaryum sıcaklığına yakın tutmak için ısıtıcı ve bi tane de iç filtre motoru takıyorum klor uçsun diye daha çabuk. sorunlarıma gelince ;

1)Suyum iki gün sonra biraz garip kokmaya başlıyor bu normal mi?

2) Sarı prensesimin dişi olanlarının bir tanesinin sağ solungacında 2 3 tane kristal gibi bir şeyler var benek gibi.bi de biraz sık sürtünüyor kuma. bunun için bi kere ufak bi akvaryumda metilen mavisi damlatarak bir kaç saat beklettim. sonra yine yerine koydum. sürtünmesi biraz geçti gibi ama benekler duruyor.

3) Diğer sarı prensesimin kuyruğu sanki yenmiş de böyle düz değil de parçalanmış biraz. bunu farkedince zebralarımı ayırdım. Balık için sıkıntı olmaz sanırım değil mi?

4) Bir de dış filtre yapmayı planlıyorum. Malzemeleri aldım. Aktif karbon, Seramik, Mercan kırığı, Biyolojik sünger, lav taşı. bunlar yeterli olur değil mi? diger normal süngeri de alıp bidon içine yapmayı planlıyorum. malum ekonomik durum :s Aslında araştırmadan yaptım ama sonradan durumu düzeltmek için ve kayıp vermemek için elimden geleni yapmak istiyorum. inanın üzülüyorum. 

5) Sarı prenseslerim yakın zamanda damızlık olmuş ben akvaryumcudan almadan önce. illa yavru almak için çaba sarfetmiyorum. Normal sağlklı olsunlar o bana yeter. Az buçuk balıklarımı anlatabildim ve önemli bi konu olarak Dainichi yemlerden hangilerini almalıyım bu balıklarıma. çeşitleri çok ve anlamlandıramadım nasıl alıp kullanacağımı. bu balıklarıma hangilerini almalıyım ki sağlıklı olsunlar. Dainichi yemlerin isimlerini yazarsanız da çok memnun kalacağım. 

>>> Farkındayım çok uzattım ama yardımcı olursanız sizin tavsiyelerine göre hareket edeceğim. şimdiden çok teşekkür ediyorum. iyi günler işinizde kolaylıklar diliyorum inşaAllah.
Sivas lı Akvaristler.
Selamın aleyküm akvarist arkadaşlar. ben de yeniyim bu işte. Sivas ta öğrenciyim. sizlerle tanışıp sohbet etmek isterim. tecrübelerinize de ihtiyaç duyacağım. şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar. ALlah a emanet olun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.