Balıklarımın hepsi hastalandı


SertacbatmazÇevrim Dışı

Kayıt: 17/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 135
SertacbatmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 10:17
Herkese merhabalar,
 
135lt de 3 küçük oranda, 1 orta boy siyah oranda ve 2 adet de red cap besliyorum. Her hafta düzenli dip çekimi yapıp kaya tuzu ekliyorum. Akvaryumumda silis kum kullanıyorum. Hava taşı ve 2 adet iç fitre kullanıyorum. Yemleme olarak hafta da 2 kere haslanmış bezelye, karides kurusu bunların haricinde sera goldy gran, sera goldy pul yem, sera color sipiurina ile besliyorum.
 
Bu sabah akvaryumuma baktığımda bütün balıklarıma gariplikler hissettim. Küçük orandalarımın kuyruklarında yırtılmalar ve buruşmalar, siyah orandamın karnında bir beyazlama ve red caplaerimin kuyruklarında yırtılma ve ince ince kırmızılıklar" sanırım kanlanma " gördüm.
Ne yapabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EbayÇevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2012
İl: Izmir
Mesaj: 63
EbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 10:49
Balıklarınızın hepsinde aynı sorunu gördüğünüz için su düzeninde bir sorun olmuş olabilir bence. Sıcaklık da sabitse ya da başka su düzenini değiştirecek müdahalede bulunulmadıysa yine üçtebir yada dörttebir gibi bi su değişimi yapıp bekleyin bence. En azından akşama kadar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 11:39
O balılkara saldıran başka bir balık yoksa, yahut akvrayuma köşeleri kesici bir aksesuar yahut yeni salınım yapan bir aksesuar  eklemediyseniz. Büyük ihtimal suda bozulma düşünülebilir. İkinci ihtimal iki iç filtre kullanıyorsunuz. bunlar balıkları sağdan soldan yüksek akıntıyla rahatsız eder ve strese sokabilir, strese bağlı yüzgeç erimeside olabilir. Bir iç filtre kullanın, bu iç filtreyide sağa yada sola bir köşeye monte edin diğer köşe boş olsun japonlarınız az akıntılı bu köşede gezmeyi tercih edeceklerdir. Yüzgeç erimesini aynı zamanda bakteriyel bir hastalıkta olduğunu düşünüp, bunada önlem alalım işi şansa bırakmayalım. Akvaryumdan yüzde 50 su çekin yerine dinlenmiş su ekleyin. Sonra yaralı yerlere bakterilerin yerleşmesini önlemek içni bunlara yaklaşık 3 gün tedaviye  mikofish (10TL), bakteriyel hastalıklar ve yüzgeç erimeleri benzeri mantar hastalıkları için ekonomik etkili bir ilaç. Elinizde varsa Sera baktopur 800 L ilacıda olur (23 TL). Bu tedavi sırasında tedavi yaklaşık her iki ilaçtada bir doz uygulayıp yaklaşık 4 gün beklemek gerektirir. Su değişiminden sonra bu ilacı uygulayın 4 gün bekleyin, beklerken akvaryumda sadece hava motoru çalışsın. sünger elyaflı filtreler kullanmayın, sadece hava taşlı hava motoru kullanın. hava taşlı hava motoru olayı yoksa, iç filtrenizin süngerini çıkarın karbon varsa onuda çıkarın bu şekilde kullanın tedavi boyunca. Öncelikle 2 iç filtreyi kesinlikle bir iç filtreye indirin ve benim tavsiyem her zaman sadece bir iç filtre kullanın. Bu tedavi sırasında yemi azaltın, ve varsa sularına 3 günde bir uygun dozda balık vitamini sıvısı ekleyebilirsiniz iyi olur. örneğin Deep fix fistavit (4 TL). mesutok2012-06-07 11:41:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReddevilÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
ReddevilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 12:48
Muhtemelen tuzu fazla kaçırdınız , kanlanma su sertliğinden olur.Mesut üstadın dediği gibi ilaçlama yapın ve günnlük 10-12 litre civarı su değiştirin TUZ EKLEMEYİN.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kiZiroGLuÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 341
kiZiroGLuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2012 22:59
Ne kadar dikkatli olunsada bazen böyle istenmeyen şeyler oluyor, geçmiş olsun umarım en kısa zamanda iyileşlirler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir