balıklarımın kuyrukları dökülüyor


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 04:10

Zebra, prenses, ahli, yunus, molley vs. Adeta çürüdü tuzda attım parazit için ama şimdi molley vardı 2 tane diger balıklar saglıgı giden balıga vurarak oldurdü. Arkadaslar şu an ne yapacagımı bilmiyorum. Akvaryumumum  80x50x40 160 lt. Dış filtrede var, ilaçta kullandım. Metilen mavisi ve mantar için ve benek için olanları. Bir degisiklik gormedim. Prospektüse gore uyguladım, olmadı olmadı. Ne yapayım bana acıl yardım edin lütfen.

Saygılar, 

olgi2007-4-5 14:53:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 08:22

Benim canlı doğuran tankımda da bu tarz bir problem var ve hergün bir balığımı mantara kurban veriyorum. En son %60 su değişimi ve tetra aqua save(bakteri kültürlü) kullandım. Bu sefer ne sonuç verecek ona göre size önereyim.

Sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 20:59

Kısa hobi mazimde anlattığınız olay başıma gelmemesine rağmen okumalarımdan anladığım ve öğrendiğim kadarı ile sadece kuyruk çürümesinden mantar teşhisi koymanız hatalı olmuş olabilir. Netice itibarı ile, tuz, metilen mavisi, beyaz benek ve mantar ilacı demişsiniz. Benim bildiğim bunların hiç biri antibakteriyel uygulama değil... Bu arada metilen mavisi ve beyaz benek ilacını ayrı ayrı saymışsınız ama bildiğim ve bu sitede görünen o ki, ikisi aynı şey ve kullanım alanı genel dezenfektasyon ile beyaz benek. (Antibakteriyel etkisi olduğunu yazan 1 veya 2 kişi gördüm sadece...)

Bir de bakteriyel enfeksiyon olarak düşünüp ona göre bir ilaç denemenizin belki de faydası olacaktır. Çünkü bakteri teşhisi hatalı olup, hastalık gerçekte mantar ise bazen yol alınabiliyor tedavilerde, ancak tersi galiba değil... Sizde mantar ilacı ile bu olmuş olabilir. Metilen mavisi(beyaz benek ilacı) daha ziyade beyaz benek için olmalı onun faydalı olması zaten beklenemezdi, beyaz benek belirtisi ortada yok gibi. Mantar ilacınız fayda etmemiş, tuz zaten tek başına çok az şeye kadir, ilaç olarak kabul edilemez.

Kısaca kullandığınız ilaçlarda, belki de elinizdeki ilaçların isimleri ve etki alanları anlamında bir yanlış anlamadan dolayı antibakteriyel spektrum sanırım yok. Kuyruk erimesinin sebebi de bakteri ise yol almanız beklenemez. Ya da ben de yanlış biliyorum, tecrübeli bir arkadaş daha net, ve kendinden emin yol gösterirse umarım onu da görme fırsatım(ız) olur.

Net antibakteriyel olarak, Sera baktopur veya Biyoteknik Mikofish denemesinde bulunabilirsiniz. Buna ek olarak hiçbir enfeksiyon(mantarsal veya bakteriyel) olmasa bile vitamin eksikliğinin de kuyruk erimesi yaratması vakaları okuduğumdan, ayrıca ilaç tedavisini de her zaman desteklediğinden, vitamin takviyesi (sera fishtamin, bu pahalıdır, yerli ucuz benim kullandığım muadili Biyoteknik Vitafish) deneyebilirsiniz.

Sağlıklı balıklar.

NOT: Böyle bir soruya yorum belki bana düşmez lakin sabah dörtte atılmış acil mesajınıza saatlerdir yanıt alamadığınızdan yazıyorum bunları. Belki bir fikir, bir derman diye...

delikan762007-4-6 11:23:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhanardaÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 24
gokhanardaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2007 10:46

Merhaba Bayram Bey,

Öncelikle geçmiş olsun diyorum size, aynı dert benim balıklarımda da var, kuyrukları ve yüzgeçleri eriyordu, yem yememeye başladılar, hareketsiz kalmaya başladılar. Siz blıklarınıza ait herhangi bir fotoğraf koymamışsınız, Sefer Bey konuyla ilgili sağolsun bana da yardımcı olmuştu, sizden ricam 04 Nisan tarihli Balıklarda yüzgeç dökülmesi başlıklı ( yine sizinki gibi Hastalıklar ve ilaçlar bölümünde )benim açtığım konuyu baştan sona incelemeniz. Çünkü orada Faruk Beyin önerdiği tedavi şeklini uygulamaya başladım, yaklaşık 1 haftadır balıklarımda gözle görülür bir iyileşme başladı. Bu arada benim balıkların fotoğraflarına ait linkte var orada, bakın onlarla aynı mı sizin kendi balıklarınızda gözlemledikleriniz. Ben halen tedaviye devam ediyorum ve sormak istediiniz konuyla ilgili başka bir şey olursa akşam üstü saat 17.00 gibi tekrar  siteye giriş yapacağım, yazın yardımcı olmaya çalışayım ( Benim de çok engin bir bilgim yok ancak elimden gelen ve bildiğim herşeyi sizinle paylaşırım ). Lütfen çok acil bir göz atın

Balıklarda yüzgeç erimesi - konuyu açan gokhanarda

Saygılarımla,

Gökhan Arda GÜLER


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir