ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokhanarda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2007 18:07
Son Ziyaret:
24 Şubat 2010 12:22
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Gökhan Arda GÜLER
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1970
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Satış Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Gökhan Arda Güler
200 lt.Malawi Sarı Prenses,Kadango,Aceiman,Lithobates
60 lt Malawi yavru akvaryumu
200 lt.Malawi Sarı Prenses,Kadango,Aceiman,Lithobates
60 lt Malawi yavru akvaryumu
SON 10 MESAJI
Ne zaman doğuracaklar
Merhaba,
Merhaba,
Çok sağlıklı olamamakla birlikte siz, balıklarınız aşağı yukarı 6-8 cm arası oluncaya kadar biraz daha bekleyeceksiniz tahminim. Besleme ve diğer konularda arkadaşlara katılıyorum, söylediğim ölçüler çok kabaca bir mantık yürüterek yazılmıştır.
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
200 litrede sp yakalama
Merhaba,
Merhaba,
Yavrulama adayı bir dişi olunca akvaryumda, insanın kafası heyecandan karışıyor. Bu durumda adım adım gitmek en iyisi, coşkunuzu anlayabiliyorum.
Öncelikle karar vermeniz gereken konu, anneyi büyük tankta mı yoksa küçük tankta mı muhafaza etmeniz gerektiği. Yumurtaları ağzına aldığı tarihi biliyorsunuz ve doğumun gerçekleşeceği tarihi de kestirebiliyorsunuz. Anne daha önce yavrulamış dediğinize göre, annenin yumurtaları tutmayı öğrenmiş olması gerekir. Tankınız yeterince kayalıkmış. Bu durumda iki seçenek var. Anneyi ana tankta tutmak ya da küçük tanka almak ve bu kararı sizin adınıza kimse veremez. Buradaki insanlar ancak kendi deneyimlerini ve fikirlerini sizinle paylaşabilirler. Öncelikle sakin olun ve doğru kararı siz kendiniz verin ( sizin balığınız ve sizin akvaryumunuz ) Balıklarınız eğer doğal ortamında yaşamayı sürdürseydi kimse onları ayırmaya kalkmayacaktı, anne yavrularını bırakıp sonra da korumaya çalışacaktı. Doğal olarak daha fazla yavru almak için siz de korumacı bir içgüdüyle yaklaşıyorsunuz ve buna herkes saygı duyar.
Dişiyi ana tankta bırakacaksanız kayaları kaldırmayın ki yumurtalar yavru haline gelene kadar rahat rahat saklanabilsin. Küçük tanka alacaksanız kayaları yavaş yavaş eksiltmek ve arkadaşların söylediği gibi 2 kepçeyle kısa bir operasyonla balığı almak en doğrusu.Tabi bu arada, yavruların olduğu tankta, nakledeceğiniz dişi için yine saklanabileceği alanlar, kovuklar yaratın,çünkü yavrular anneyi rahatsız edemezler ama siz ortalıkta dolaşırken yine huzursuz olacaktır. Kovuklar olursa beslenme problemi olmadığı için iç ve dış her türlü etkene karşı kendini daha rahat hissedecek.
Ana tankta bırakırsanız yavru bırakmasına yakın 4-5 gün önce yavru tankına nakledin, böylece ana tankta doğum yapmasını engelleyin. Yavru tankına aldığınızda da bırakın kendisi yavruları dışarı bıraksın. O zaman yavrular, kusturduğunuz zamanki hallerinden çok daha büyük ve sağlıklı olacaklar, eski yavruların yeni yavrulara bir şey yapacağını hiç sanmıyorum çünkü daha hala başka bir balığı yutacak kadar gelişmiş olmayacaklar. Zaten dişi bütün yavruları bırakmayacak, en çok gelişen yavru ya da yavrular çıkmaya başlayacak, prosesin tamamlanması 4-7 gün arası sürecek. O arada da gözlemlersiniz eskiler yenilere bir şey yapıyormu diye. Eğer yapıyorlarsa çıkan yavruları tülün içine alırsınız ( zaten normal doğan yavrular kesesiz çıkacaklar, onları tecrit edip orada yemlersiniz )Benim 6 haftalık sarı prenses yavrularım şu anda 2-3 cm arasındalar ve anneleri ile birlikte ana tankta bulunuyorlar ( ancak ana tankımdaki diğer büyük balıklar Acei ler ve hiçbirine dokunmuyorlar, siz ana tankınızda Kadango olduğunu söylemiştiniz, Acei tamamen otçul, Kadango ise etçildir.Bence riske etmeyin. ) Eğer çok çaresiz kalırsanız küçük tanktaki eski yavrulardan bir iki tanesini büyük tanka alın, erişkin balıkların tepkisini gözlemleyin, en azından tamamını riske etmemiş olursunuz, bir saldırı durumu sözkonusu olursa da geri alırsınız. ( Bu arada unutmayın, kayalık olan tankınızda sarı prenses yavruları çok güzel saklanacaklardır, onlar seri ve akıllı balıklar )
Gelelim kusturma olayına. Şahsi fikrim kesinlikle yapmayın, çünkü zaten doğallıktan uzak besliyoruz, bari bırakın o muhteşem doğum olayını doğal yaşasınlar. Ben de sabırsız ve heyecanlı bir insanım ama, o yavruların anneyi birer ikişer terkedip, tam gelişmiş bir halde etrafında yüzmelerini deneyimleyin. Her sabah birkaç tane yeni, ve tatlı, ve saydam yavrunun sürüye eklendiğini kendi gözlerinizle ve duyularınızla yaşayın, yavruları satacağım gibi bir ticari kaygınız yoksa zaten bir daha kusturma olayına sıcak bakmazsınız. Ama ille de kusturayım daha fazla balık alayım diyorsanız o zaman forumdaki deneyimli arkadaşlar size daha fazla yardımcı olabilir çünkü ben kusturma olayına karşı olduğum için bunu deneyimlemedim, hep yavruların kendi gelişimini tamamlayıp anneyi terketmesini tercih ettim. Diğer arkadaşlarım size değerli fikirleriyle ( kusturma konusunda ) yardımcı olacaklardır, çünkü daha önceki yazılardan bu konuda tecrübeli bir çok arkadaşa rastlamıştım. İnşallah yeni yavrularınızda eskileri gibi sağlıklı olurlar.
Saygılarımla
Gökhan Arda GÜLER
Balıklarım ( Resimli )
Merhabalar,
ÇOK GÜZEL VE RESİMLERDEN ANLAŞILDIĞI KADARIYLA SAĞLIKLI BALIKLARINIZ VAR.
Mühim olan bu değil mi ?? Özellikle yukarıdaki cümleyi büyük yazdım. Bir çok hayvan besledim, papağan, kedi, köpek ve balık. Hiç bir zaman anlamadığım tek bir şey oldu. Nedir bu safkan takıntısı ? Melez olsa ne olur? Bir canlıyla dostluk kurmak onunla hayatı paylaşmak için saf olup olmamasının ne önemi var ? Siz bir hobi ile uğraşıyorsunuz, ama uğraştığınız hobinin konusu bir canlı. Esas önemli olan nokta bu. Bir canlıyı alıp doğal ortamından evinize taşıdınız ve bu bir sorumluluk işidir. Onun safkan olması veya olmaması hiç bir şey değiştirmez, yaşayan bir varlığın sorumluluğunu hayatınıza aktardınız, özellikle canlı besleme işini ve hobisini, nasıl derseniz böyle düşünün. O bir balık ve siz onu istediğiniz için sizinle. Bu nedenle ne olursa olsun ona sahip çıkın ve ona elinizden geldiğince doğal ortamını yaşatmaya çalışın. Onun f0 ya da f386 olmasının da sebebi bizleriz bunu da unutmayın.
Arkadaşımızın sorusuna gelince. Turuncuya çalan ya da limon kabuğu renkli olan balıkların birbirinden farkı yok, ya da şöyle anlatayım, birbirleri ile çiftleşmeleri için mani yok. Erkek sarı prensesim koyu sarı, şu an hamile olan sarı prensesim ise limon kabuğu renginde ve bu aynı dişinin ikinci hamileliği. İlk doğum sonrası teşekkül eden yavruların bir kısmı koyu bir kısmı da açık sarı. Yaşayacağınız yegane fark da bu.
Yeter ki sağlıklı olsun, yeter ki onun varlığına kendi varlığınız gibi saygı duyun, ona uygun yaşam şartlarını temin edin, ve onları sevin, çünkü F0 veya değil hepsi en az sizin bizim kadar yaşamayı hak ediyorlar.
Sağlıklı balıklar,
Gökhan
Dogum
Uygun şartlar sağlanırsa 5 seneden aşağı olmaz ömürleri diye düşünüyorum. Balıklarınız sağlıklıysa, zaten tam çiftleşme çağındalar,siz sabırlı olun ve onlara uygun ortamı yaratın yeter.
Uygun şartlar sağlanırsa 5 seneden aşağı olmaz ömürleri diye düşünüyorum. Balıklarınız sağlıklıysa, zaten tam çiftleşme çağındalar,siz sabırlı olun ve onlara uygun ortamı yaratın yeter.
Saygılar,
Erkek Yuva Açar mı?
Sarı prenseslerde bir erkek balık için minimum 3 dişi düşünürseniz ağzına yumurta alan dişiyi biraz olsun rahatlatmış olursunuz. Yumurtaları aldıktan sonra zorlu bir süreç başlıyor çünkü, bu arada erkek eş tuttuğu dişiyi kovalamaya devam ediyor. Dişi sayısı artınca kraliçeye saklanıp nefes alacak zaman kalıyor. Bence Sarı prenseslerde ideal olan 1erkek ile 4 dişi balık. Bu arada sabırlı olun, arkadaşlarımız doğru söylüyorlar, eninde sonunda o muhteşem olayı yaşayacaksınız, siz balıklarınıza güzel bir ortam verdikten sonra, onlarda hayatın mucizelerine tanıklık etmenize izin verecekler zaten, doğanın kanunu bu.
Sarı prenseslerde bir erkek balık için minimum 3 dişi düşünürseniz ağzına yumurta alan dişiyi biraz olsun rahatlatmış olursunuz. Yumurtaları aldıktan sonra zorlu bir süreç başlıyor çünkü, bu arada erkek eş tuttuğu dişiyi kovalamaya devam ediyor. Dişi sayısı artınca kraliçeye saklanıp nefes alacak zaman kalıyor. Bence Sarı prenseslerde ideal olan 1erkek ile 4 dişi balık. Bu arada sabırlı olun, arkadaşlarımız doğru söylüyorlar, eninde sonunda o muhteşem olayı yaşayacaksınız, siz balıklarınıza güzel bir ortam verdikten sonra, onlarda hayatın mucizelerine tanıklık etmenize izin verecekler zaten, doğanın kanunu bu.
Saygılar,
Hep Saklanıyolar
Merhabalar,
Merhabalar,
Sarı prenseslerin genel karakteri alan paylaşımı olduğundan yaşadıklarınız normaldir. Tabi akvaryumunuzun küçük olması da bunu daha fazla tetikliyor. İkiyüz litrelik tanka geçtiğinizde de çok farklı olmayacaktır, onlar yine kendilerine birer köşe edinecek ve orada yaşamayı seçecekler ama küçük tankta olduğu gibi de onları yemlemeden yemlemeye görmeyeceksiniz. Daha sık ortalarda dolaşmaya başlayacaklar. Sarı prensesler köşe kapmaca oyununu bilselerdi eminim bu oyunu en iyi oynayan canlılardan biri olurlardı.
Saygılar,
balıklarımı ne yapabilirim?
Sera'nın otomatik yem makinelerinden kullanmanızı öneririm yazmış bir arkadaşımız.
Sera'nın otomatik yem makinelerinden kullanmanızı öneririm yazmış bir arkadaşımız.
Aynı fikirdeyim, tatile çıkmadan önce iyi bir dip temizliği ile en az 10 gün idare eder. Ancak yem makinasına koyacağınız pilin bayat olmadığından emin olun. Ben Haziran'ın ilk haftası tatile gittim (10 Gün ), 200 lt tankta çöpçüler dahil 23 tane balığım var, hiç bir problem yaşamadım. Ancak geldiğinizde valizinizi bile açmadan dip temizliği yapın derim. ( E balıklarınızda sizi çok özlemiş olacaklar, hem tatil anılarınızı anlatırsınız, hem de onlara hak ettikleri ortamı geri vermiş olursunuz )
Saygılar,
YENİ YİNE REKOR
Merhaba,
Merhaba,
Bence de yazın bu sayıya ulaşmak ciddi bir başarı. Bu seviyesini elbirliği ile koruduğumuz müddetçe forum, daha güzel günlere gebe.
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
Ev yapımı Arkafon,Tank,Dışfilitre
Merhaba,
Merhaba,
Bence çok güzel olmuş doğal ortamına yaklaştırmışsınız balıkları, arka fonu açık renk yapmanızın sebebi herhalde kumunuzun da açık renk olmasıydı.
Peki dış filtrenin hortumlarını, straforun arka tarafını oyup kanal olarak geçirme imkanınız olmadı mı yoksa, bu işlemi yapınca arka fon çok kalın oluyordu da vaz mı geçtiniz ?
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
Su Değişim Sıklığı
Çok hoş bir paylaşım, tüm akvaryum severler için bir kenarda kayıtlı olması gereken bir bilgi. Bizlerle paylaştığınız ve emek harcadığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim
Çok hoş bir paylaşım, tüm akvaryum severler için bir kenarda kayıtlı olması gereken bir bilgi. Bizlerle paylaştığınız ve emek harcadığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim
Saygılarımla,
SON MESAJLAR
- Akvaryum İçin Öneri fishhyy, 16:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cama Kök Yapıştırma Kuro, 16:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yıllar Sonra Chiclid - Multi Mi Ocellatus Mu? sfcscannow, 15:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sonunda Beta Akvaryumum fishhyy, 15:43
Akvaryum Tanıtımı - Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 15:22
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot Amatör balıkçı, 15:08
Yeni Üye Forumu - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Amatör balıkçı, 15:06
Yeni Üye Forumu - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı Amatör balıkçı, 15:05
Canlı Doğuranlar - Low Tech Akvaryum İçin Önerilerinizi Bekliyorum ByCess, 15:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - A'dan Z'ye Neocaridina Karides Rehberi ! Aguamentist, 15:00
Omurgasızlar - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum Amatör balıkçı, 14:59
Akvaryum Tanıtımı - Tropical Prodefence Yem Kullanan? scorpion26, 14:05
Malzemeler ve Yemler Forumu - 100lt Bitkili Akvaryum Yosun Sorunu fatisso12, 13:36
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 13:27
Akvaryum Tanıtımı - Multi Tankım - 0dan Tanganyika Neothauma, 12:32
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? fishhyy, 12:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 400l Akvaryum İçin Başlangıç Fikirleri tayfunyabaci, 11:33
Yeni Üye Forumu - Karides Fanusu Meldaq, 11:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin neomeo, 10:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 09:49
Filtreleme Seçenekleri - Tam Su Değişimi Sonrası Kayıplar Cyber_Scout, 09:40
Yeni Üye Forumu - 70 L Bitkili İle Geri Dönüş subalik, 09:11
Akvaryum Tanıtımı - Astronot Balığım Çok Stresli ilhannnn01, 08:27
Yeni Üye Forumu - Betta Sorority (100x40x40) Dogukankun, 08:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eleştiri, Öneri Ve Yorumlarınızı Bekliyorum mhmt44, 23:36
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum İlk Kurulum Sorunları KonyaBeta, 23:27
Bitki Türleri ve Bakımı - Oscar Balığı İle Hangi Omurgasızlar Yaşar odinein, 22:45
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Balığım Karnı Yaralı MrtGn, 22:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Yapan Yerler TurX, 21:40
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 20:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Anubias Petite Hk. Profiterol, 20:40
Bitki Türleri ve Bakımı - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:22
Akvaryum Tanıtımı - 100*45*45 Cyber_Scout, 20:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fondo Vivo Ve Karides Akvaryumu cilamure, 19:24
Bitki Akvaryumları Genel - 22lt Karides Bare, 18:41
Akvaryum Tanıtımı - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 18:22
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 17:27
Yeni Üye Forumu - Suyumun Rengi Turuncu Cyber_Scout, 16:13
Yeni Üye Forumu - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? Laetacara, 15:49
Güney Amerikan Cichlidleri - 40 Lt Akvaryum Balık Önerisi MasterChief, 15:29
Yeni Üye Forumu - Betamın Kuyruğu Eriyor Bilgisi Olan Varmı ? tayfunyabaci, 15:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Orta Gereksinimli Bitkili Taban Tavsiyesi fishhyy, 14:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balık, Yüzeyde Kalma Hava Kesesi Problemi Cyber_Scout, 14:08
Yeni Üye Forumu - Balon Molilerim. scorpion26, 13:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Japon Balığı tayfunyabaci, 13:19
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin tayfunyabaci, 12:59
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 12:30
Akvaryum Tanıtımı - 30l Tankta Kurulumu Nasıl Yapmalıyım ? fishhyy, 12:15
Yeni Üye Forumu - Co2 Tüp Antalya ArGeX, 11:33
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yeni Aldığım Turuncu Orandanın Rengi Sarıya Döndü Ferroli, 10:48
Sazansıgiller
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Phillippines İthalatı Balıklar. Aqualandakvaryum 16:03
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:01
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:01
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:01
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:01
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:01
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:58
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:58
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 15:28
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 15:28
- Leleupi & Brichardi scorpion26 14:55
- Çeşitli Canlı Bitkileri High-tech & Low Tech BuRAK 14:46
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 14:36
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:36
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:36
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 14:32
- Üst Seviye Bettalar Rmert 14:31
- Karides Türleri egehamit 14:29
- Cüce Vatoz egehamit 14:29
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 14:29
- Turuncu Sakura fth0507 14:22
- 1e 4d Kribensis fth0507 14:22
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 14:17
- Rasbora Arıyorum Miller 14:17
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 14:14
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 13:43
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 13:26
- Taeniacara Candidi Ve Triple Red German Bred AtlasPoyraz 13:26
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 13:11
- Akvaryum Filtre Ve Isıtıcılar Eheim - Aquel Şahinöztürk 13:11
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:01
- Discus Ve Eş Discus F13K 13:01
- Damızlık Melek Ve Oranda F13K 13:01
- Cüce Vatoz mertank 12:40
- 40x40x40, Tetra Isıtıcı, Taban Filtresi MurathanM 12:32
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:08
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:08
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:08
- 3 Erkek Saulosi Emirk 11:38
- Karides Yem Ve Mineral -ggarten-ebi Dama-dennerle lotnaquascaping 11:05
- Karides Mineralleri Ve Yemleri lotnaquascaping 11:05
- Genchem-no Planaria-planarya Ve Hydra'dan Kurtulun lotnaquascaping 11:05
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 10:45
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 10:45
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:45
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:45
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 10:18
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:03
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:03
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 09:21
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
EmreCev,
osmandbnl,
fishhyy,
AtlasPoyraz,
Dumbbell,
emreemin,
Kuro,
subalik,
Emerse,
feritakan,
arapaima,
İsmail Karakaş,
kopruluonur,
Ömer Özdemir 25,
Koksal Gurkan,
metalhead,
gmzey,
ulutasatilla,
Serdariekrem,
yasinbalak,
Ehtiyar,
erkanmazici,
Mikail Erdoğan,
ozgur7890,
WonderM,
ufukkisikk,
Öğretmen Ali,
Maiestas,
wasmannia,
Ozmoziz,
koagulant,
Amati340,
MiSoSiKiaN,
Orhan76,
SEMIH01,
eemin87,
devko,
Rmert,
Tahsint06,
EKAR,
Gurit,
sfcscannow,
YasinÖzen,
heybetmahir,
Sosis1,
Laetacara,
sametyildiz,
ilkerK,
ziyasenkaya,
koraykbl,
Cyber_Scout,
Aqualandakvaryum,
Yakup ÖZDEMİRCİ,
CoryCory,
Bora Bey,
Tata,
Ntbb,
ternapi,
eackgzz,
FurkanTezcan,
Samoo,
ootkn,
onuroztrk06,
egehamit,
barbershop_krpr,
Murat Hakan,
erdalakçay,
Sunborn,
CERANOXE,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.