ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokhanarda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2007 18:07
Son Ziyaret:
24 Şubat 2010 12:22
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Arda GÜLER
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1970
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Satış Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan Arda Güler
200 lt.Malawi Sarı Prenses,Kadango,Aceiman,Lithobates
60 lt Malawi yavru akvaryumu

SON 10 MESAJI

Ne zaman doğuracaklar
Merhaba,
 
Çok sağlıklı olamamakla birlikte siz, balıklarınız aşağı yukarı 6-8 cm arası oluncaya kadar biraz daha bekleyeceksiniz tahminim. Besleme ve diğer konularda arkadaşlara katılıyorum, söylediğim ölçüler çok kabaca bir mantık yürüterek yazılmıştır.
 
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
200 litrede sp yakalama
Merhaba,
 
Yavrulama adayı bir dişi olunca akvaryumda, insanın kafası heyecandan karışıyor. Bu durumda adım adım gitmek en iyisi, coşkunuzu anlayabiliyorum.
          Öncelikle karar vermeniz gereken konu, anneyi büyük tankta mı yoksa küçük tankta mı muhafaza etmeniz gerektiği. Yumurtaları ağzına aldığı tarihi biliyorsunuz ve doğumun gerçekleşeceği tarihi de kestirebiliyorsunuz. Anne daha önce yavrulamış dediğinize göre, annenin yumurtaları tutmayı öğrenmiş olması gerekir. Tankınız yeterince kayalıkmış. Bu durumda iki seçenek var. Anneyi ana tankta tutmak ya da küçük tanka almak ve bu kararı sizin adınıza kimse veremez. Buradaki insanlar ancak kendi deneyimlerini ve fikirlerini sizinle paylaşabilirler. Öncelikle sakin olun ve doğru kararı siz kendiniz verin ( sizin balığınız ve sizin akvaryumunuz ) Balıklarınız eğer doğal ortamında yaşamayı sürdürseydi kimse onları ayırmaya kalkmayacaktı, anne yavrularını bırakıp sonra da korumaya çalışacaktı. Doğal olarak daha fazla yavru almak için siz de korumacı bir içgüdüyle yaklaşıyorsunuz ve buna herkes saygı duyar.
Dişiyi ana tankta bırakacaksanız kayaları kaldırmayın ki yumurtalar yavru haline gelene kadar rahat rahat saklanabilsin. Küçük tanka alacaksanız kayaları yavaş yavaş eksiltmek ve arkadaşların söylediği gibi 2 kepçeyle kısa bir operasyonla balığı almak en doğrusu.Tabi bu arada, yavruların olduğu tankta, nakledeceğiniz dişi için yine saklanabileceği alanlar, kovuklar yaratın,çünkü yavrular anneyi rahatsız edemezler ama siz ortalıkta dolaşırken yine huzursuz olacaktır. Kovuklar olursa beslenme problemi olmadığı için iç ve dış her türlü etkene karşı kendini daha rahat hissedecek.
 
Ana tankta bırakırsanız yavru bırakmasına yakın 4-5 gün önce yavru tankına nakledin, böylece ana tankta doğum yapmasını engelleyin. Yavru tankına aldığınızda da bırakın kendisi yavruları dışarı bıraksın. O zaman yavrular, kusturduğunuz zamanki hallerinden çok daha büyük ve sağlıklı olacaklar, eski yavruların yeni yavrulara bir şey yapacağını hiç sanmıyorum çünkü daha hala başka bir balığı yutacak kadar gelişmiş olmayacaklar. Zaten dişi bütün yavruları bırakmayacak, en çok gelişen yavru ya da yavrular çıkmaya başlayacak, prosesin tamamlanması 4-7 gün arası sürecek. O arada da gözlemlersiniz eskiler yenilere bir şey yapıyormu diye. Eğer yapıyorlarsa çıkan yavruları tülün içine alırsınız ( zaten normal doğan yavrular kesesiz çıkacaklar, onları tecrit edip orada yemlersiniz )Benim 6 haftalık sarı prenses yavrularım şu anda 2-3 cm arasındalar ve anneleri ile birlikte ana tankta bulunuyorlar ( ancak ana tankımdaki diğer büyük balıklar Acei ler ve hiçbirine dokunmuyorlar, siz ana tankınızda Kadango olduğunu söylemiştiniz, Acei tamamen otçul, Kadango ise etçildir.Bence riske etmeyin. ) Eğer çok çaresiz kalırsanız küçük tanktaki eski yavrulardan bir iki tanesini büyük tanka alın, erişkin balıkların tepkisini gözlemleyin, en azından tamamını riske etmemiş olursunuz, bir saldırı durumu sözkonusu olursa da geri alırsınız. ( Bu arada unutmayın, kayalık olan tankınızda sarı prenses yavruları çok güzel saklanacaklardır, onlar seri ve akıllı balıklar )
Gelelim kusturma olayına. Şahsi fikrim kesinlikle yapmayın, çünkü zaten doğallıktan uzak besliyoruz, bari bırakın o muhteşem doğum olayını doğal yaşasınlar. Ben de sabırsız ve heyecanlı  bir insanım ama, o yavruların anneyi birer ikişer terkedip, tam gelişmiş bir halde etrafında yüzmelerini deneyimleyin. Her sabah birkaç tane yeni, ve tatlı, ve saydam yavrunun sürüye eklendiğini kendi gözlerinizle ve duyularınızla yaşayın, yavruları satacağım gibi bir ticari kaygınız yoksa zaten bir daha kusturma olayına sıcak bakmazsınız. Ama ille de kusturayım daha fazla balık alayım diyorsanız o zaman forumdaki deneyimli arkadaşlar size daha fazla yardımcı olabilir çünkü ben kusturma olayına karşı olduğum için bunu deneyimlemedim, hep yavruların kendi gelişimini tamamlayıp anneyi terketmesini tercih ettim. Diğer arkadaşlarım size değerli fikirleriyle ( kusturma konusunda ) yardımcı olacaklardır, çünkü daha önceki yazılardan bu konuda tecrübeli bir çok arkadaşa rastlamıştım. İnşallah yeni yavrularınızda eskileri gibi sağlıklı olurlar.
Saygılarımla
Gökhan Arda GÜLER  
Balıklarım ( Resimli )

Merhabalar,

ÇOK GÜZEL VE RESİMLERDEN ANLAŞILDIĞI KADARIYLA SAĞLIKLI BALIKLARINIZ VAR. 
 
Mühim olan bu değil mi ?? Özellikle yukarıdaki cümleyi büyük yazdım. Bir çok hayvan besledim, papağan, kedi, köpek ve balık. Hiç bir zaman anlamadığım tek bir şey oldu. Nedir bu safkan takıntısı ? Melez olsa ne olur? Bir canlıyla dostluk kurmak onunla hayatı paylaşmak için saf olup olmamasının ne önemi var ? Siz bir hobi ile uğraşıyorsunuz, ama uğraştığınız hobinin konusu bir canlı. Esas önemli olan nokta bu. Bir canlıyı alıp doğal ortamından evinize taşıdınız ve bu bir sorumluluk işidir. Onun safkan olması veya olmaması hiç bir şey değiştirmez, yaşayan bir varlığın sorumluluğunu hayatınıza aktardınız, özellikle canlı besleme işini ve hobisini, nasıl derseniz böyle düşünün. O bir balık ve siz onu istediğiniz için sizinle. Bu nedenle ne olursa olsun ona sahip çıkın ve ona elinizden geldiğince doğal ortamını yaşatmaya çalışın. Onun f0 ya da f386 olmasının da sebebi bizleriz bunu da unutmayın.
Arkadaşımızın sorusuna gelince. Turuncuya çalan ya da limon kabuğu renkli olan balıkların birbirinden farkı yok, ya da şöyle anlatayım, birbirleri ile çiftleşmeleri için mani yok. Erkek sarı prensesim koyu sarı, şu an hamile olan sarı prensesim ise limon kabuğu renginde ve bu aynı dişinin ikinci hamileliği. İlk doğum sonrası teşekkül eden yavruların bir kısmı koyu bir kısmı da açık sarı. Yaşayacağınız yegane fark da bu.
Yeter ki sağlıklı olsun, yeter ki onun varlığına kendi varlığınız gibi saygı duyun, ona uygun yaşam şartlarını temin edin, ve onları sevin, çünkü F0 veya değil hepsi en az sizin bizim kadar yaşamayı hak ediyorlar.
 
Sağlıklı balıklar,
Gökhan
 
Dogum
Uygun şartlar sağlanırsa 5 seneden aşağı olmaz ömürleri diye düşünüyorum. Balıklarınız sağlıklıysa, zaten tam çiftleşme çağındalar,siz sabırlı olun ve onlara uygun ortamı yaratın yeter.
 
Saygılar,
Erkek Yuva Açar mı?
Sarı prenseslerde bir erkek balık için minimum 3 dişi düşünürseniz ağzına yumurta alan dişiyi biraz olsun rahatlatmış olursunuz. Yumurtaları aldıktan sonra zorlu bir süreç başlıyor çünkü, bu arada erkek eş tuttuğu dişiyi kovalamaya devam ediyor. Dişi sayısı artınca kraliçeye saklanıp nefes alacak zaman kalıyor. Bence Sarı prenseslerde ideal olan 1erkek ile 4 dişi balık. Bu arada sabırlı olun, arkadaşlarımız doğru söylüyorlar, eninde sonunda o muhteşem olayı yaşayacaksınız, siz balıklarınıza güzel bir ortam verdikten sonra, onlarda hayatın mucizelerine tanıklık etmenize izin verecekler zaten, doğanın kanunu bu.
Saygılar,
Hep Saklanıyolar
Merhabalar,
Sarı prenseslerin genel karakteri alan paylaşımı olduğundan yaşadıklarınız normaldir. Tabi akvaryumunuzun küçük olması da bunu daha fazla tetikliyor. İkiyüz litrelik tanka geçtiğinizde de çok farklı olmayacaktır, onlar yine kendilerine birer köşe edinecek ve orada yaşamayı seçecekler ama küçük tankta olduğu gibi de onları yemlemeden yemlemeye görmeyeceksiniz. Daha sık ortalarda dolaşmaya başlayacaklar. Sarı prensesler köşe kapmaca oyununu bilselerdi eminim bu oyunu en iyi oynayan canlılardan biri olurlardı.
Saygılar,
balıklarımı ne yapabilirim?
Sera'nın otomatik yem makinelerinden kullanmanızı öneririm yazmış bir arkadaşımız.
 
Aynı fikirdeyim, tatile çıkmadan önce iyi bir dip temizliği ile en az 10 gün idare eder. Ancak yem makinasına koyacağınız pilin bayat olmadığından emin olun. Ben Haziran'ın ilk haftası tatile gittim (10 Gün ), 200 lt tankta çöpçüler dahil 23 tane balığım var, hiç bir problem yaşamadım. Ancak geldiğinizde valizinizi bile açmadan dip temizliği yapın derim. ( E balıklarınızda sizi çok özlemiş olacaklar, hem tatil anılarınızı anlatırsınız, hem de onlara hak ettikleri ortamı geri vermiş olursunuz )
 
Saygılar,
 
 
YENİ YİNE REKOR
Merhaba,
 
Bence de yazın bu sayıya ulaşmak ciddi bir başarı. Bu seviyesini elbirliği ile koruduğumuz müddetçe forum, daha güzel günlere gebe.
 
Saygılar,
 
Gökhan Arda GÜLER
Ev yapımı Arkafon,Tank,Dışfilitre
Merhaba,
 
Bence çok güzel olmuş doğal ortamına yaklaştırmışsınız balıkları, arka fonu açık renk yapmanızın sebebi herhalde kumunuzun da açık renk olmasıydı.
Peki dış filtrenin hortumlarını, straforun arka tarafını oyup kanal olarak geçirme imkanınız olmadı mı yoksa, bu işlemi yapınca arka fon çok kalın oluyordu da vaz mı geçtiniz ?
 
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER 
Su Değişim Sıklığı
Çok hoş bir paylaşım, tüm akvaryum severler için bir kenarda kayıtlı olması gereken bir bilgi. Bizlerle paylaştığınız ve emek harcadığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim
 
Saygılarımla,
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.