Balıklarımla İlgili Sorum Olacak Bakar Mısınız?


serfer1915Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2012
İl: Burdur
Mesaj: 613
serfer1915Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2013 16:52
Boyut (cm): 20 - 25 cm
Kapasite (litre):592 lt 2E + 6 D
   450 lt 1E + 3D
Canlılar: Frontoza Burundi

Arkadaşlar Frontozalarla ilgili bir şey sormak istiyorum. Geçen gün akvaryumda biraz kavga oluştuğunu gördüm. Ve hemen hazır olan diğer akvaryuma 1E + 3D olacak şekilde balıkları ayırdım. Diğer akvaryumda 2E + 6D kaldı. Ve bugün su tesitatçısından almış olduğum boruları yerleştirip kum hariç dekor işini bitirmiş oldum. Artık dekor olarak akvaryuma ellemeyeceğim.
2E + 6D olan akvaryumdaki balıklar yoğun olarak hala bir köşede toplu olarak bekliyor. Acaba beni görünce mi orada toplanıyorlar anlamadım?

Ve diğer akvaryuma ayırdığım ve muhtemelen hırpalanan balıkların kafa ve suratlarında sanki deri kalkmış gibi şeyler var. Acaba bu mantar mıdır yoksa hırplalanmanın etkisi midir?

Akvaryumda kalkıklar görünüyor ama balıkları elime aldığımda görünmüyor.Sizden çok acil yardım ve destek bekliyorum.

Ha son olarak dişiler arasında çekişme var gibi.Acaba bu çiftleşme belirtisi midir?Herkese teşekkürler.
Bülent ÖNER2013-11-02 00:05:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2013 19:49
Hocam açıkcası bahsi geçen tür hakkında hiç bir deneyimim yok.Ancak genel manada akvaryum deneyimlerimizi göz önüne alırsak (şahsi görüşümdür amacının dışında bir anlam çıkarmayınız lütfen) sanki akvaryuma biraz fazla müdehale içindesiniz?Kum dekor vs balıklar tanklara girmeden evvel halledilmeli pek fazla değişiklik gündeme getirilmemeli diye düşünüyorum sizin sürekli olarak müdehaleniz (Dekor yerleştirmek düzeltmek vs için elinizi suya sürekli olarak sokmanız) balıkların stresslerini tetiklediğini kendi türlerine orta derecede agresif denilen türler stres altındayken bu agresifliklerini gösterirler balıklanırız boyut olarakta denk degilse kücük olanlar hırpanalabilirler.Müdehaleleri kesmek denilebilen düzeyde bırakmalı balıkları yakalayıp elinize alıp incelemeyi bırakmalısınız ayırmanız güzel olmus sürekli müdehale ile etki etmek yerine fotograflar çekip hastalık mı saldırı sonucu mu diye daha bilgili arkadaslara danısabilir yine hayvanlarda görünen dısardan kontrol ile belirlenen belirtilere göre teşhis koyabilirsiniz.Balıklarınız bana göre stres altında ve bir an evvel dogru hamlelerle bu canlılar rahatlatımalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boyu915Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 332
boyu915Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2013 09:43
İlk önce akvaryumdaki dekora ellemeyin frontozalar kendilerine bir yuva seçsin ve sahiplensinler siz dekorla oynadığınız sürece kavgaların önüne geçemezsiniz hayvan tam kendine yuva yapmışken bu yuvayı bozmak hayvanı olumsuz etkiler ve sizde olduğu gibi kavgalara hatta ölümlere sebebiyet verebilirsiniz o yüzden sabırla beklemenizi tavsiye ederin derideki  hasarlar zamanla düzelirler siz sadece düzenli su değişimi yapın vede akvaryuma  tuz eklemeyi unutmayın frontozalar temiz suyu seviyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir