ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Duman Han
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]10848,3[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
86
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ekim 2013 20:42
Son Ziyaret:
21 Nisan 2024 00:43
Toplam Mesaj:
1089 [0.28 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz Han Duman
Doğum Tarihi:
03 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Ankara
Meslek:
Öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz Han Duman

SON 10 MESAJI

Kulucka Makinasi
15. günden sonra kusturursan şayet balıklar çok keseli değilse ve hareket kabiliyetlerini az da olsa kazanmışlarsa kuluçkaya ihtiyacın pek kalmaz.Kuluçka henüz hareket kabiliyeti kazanmamış olan yumurta ve aşırı keseli yavruların hareketsiz kalarak mantarlaşmamaları için kullanılır. 4.-5. gün kusturursan eğer mutlaka kuluçkanın içine koyup 7/24 hava motoru bağlı çalışmasını sağlayacaksın.
Akvaryum Kum Sorunu.
Brüt 96 litre 5 cm kum kalınlığı için 10-15 [B]"litre"[/B] işini rahatlıkla görecektir. Bana kalırsa 12-13[B] "litre" [/B]ideal olacaktır.5 cm kul kalınlığı malawiler için inanılmaz keyifli olur.Deli gibi kazarlar zaten.Yalnız bu litreden hacimden bayağı çalacaktır. Brüt 96 litre. Hepsini doldurman imkansız kalır 90 litre. 10-15 litre de kum desen kalır sana 75-80 litre.Malawi türleri için biraz sorunlu bir hacim olabilir dikkat etmelisin.
Baliklari 2 Günlük Yola Nasil Tasiyabilirim?
Aslında balıklar yola gönderilirken yemleme yapılmaz.Çünkü yemlenen balık dışkılar ve haliyle suya onun hiç de yararına olmayan bir takım ürünler karışır.Zaten filtreleme imkanı olmayan yolculuk esnasında bu durum genelde canlıların ölümüyle sonuçlanır.Nitekim 2 günlük yola gidecek olmak üstüne bir de japon gibi obur bir canlıyı yaklaşık 3 gün aç bırakmak ne kadar doğru olur sorusunun yanı sıra ne kadar etik olur sorusunu da akıllara getirir.

Pilli bir hava motoru 5 litrelik bir pet ve kapağı denilerek içine sallanan bir hava hortumu ile taşı işinizi inanılmaz derecede görecektir.Yalnız ne şartlar altında gittiğinizi bilemiyoruz.Yolculuğunuz şahsi arabanızla ise 2 tane ayrı 5 lik pet ile ayrı ayrı çok daha sorunsuz taşınabilir.Ya da şahsi aracınızla gidiyorsanız ağzı kapaklı büyükçe bir kova ile her 2-3 saatte bir bir tas ile suyunuzu en az yarım saat süre boyunca alıp yukardan döküp havalanmasına yardımcı olabilecekseniz bu da bir seçenektir.

Bence bu konuda daha evvel yapılmış paylaşımların ve verilen cevapların incelenip daha sonra bunların karışımından uygulanan güzel bir yöntem bulunması daha mantıklı olacaktır.En hazır ve risksiz çözüm pilli hava motorudur.
Lepistes Kılıç Moli
Bahsi geçen türler birbiriyle uyum içerisinde yaşayacak olan türlerdir.Kılıçkuyruklar, moliler, lepistesler doğru erkek dişi oranlamaları ve hacme uygun bir nüfusa sahip olurlarsa şayet hiçbir sıkıntı çıkarmazlar.Ancak görüyorum ki tek erkek kılıçkuyruk var.Bu canlı içgüdüsel olarak çiftleşmeye ihtiyaç duyacak ve dişi kılıç bulamayınca etrafında bulduğu canlılara saracak.Ayrıca 50 litreye nüfus olarak biraz fazla balık ekliyorsunuz.Bu da bir problemin ana etkeni olmasa da kaynaklarından biri olacaktır. Kılıçlar biraz daha fazla hacim isteyen canlı doğuran türlerinin agresif balıklarındandır.Bu yüzden biraz daha büyük hacimlerde bakılması gerekmektedir.Ufacık bir araştırma ile birçok probleminizin cevabını anında bulabilirsiniz.
Japon&betta&challanger&pengaisus
Bilgilerin doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda bir tutum sergilemeyeceğim. Benim rahatsız olduğum tek konu büyük harf kullanımındaki çok sayıdaki bariz hata. Bunlar ufak tefek şeyler diyerek geçiştirmek çok büyük yanlış olacaktır. Yaşınız gereği dilinizi en güzel şekilde öğrenip, kalan ömrünüze yansıtmanız gereken yıllardasınız. Kaldı ki büyük harf kullanımı en öğrencilere öğretilen en temel Türkçe konusudur.Bunlara da dikkat ederek okuyanlara örnek bir yazı oluşturduğunuz takdir de inanıyorum ki başta ben olmak üzere birçok akvaryum sevdalısı kimse yazınızı daha dikkatli ve severek okuyacaktır.O zaman verdiğiniz bilgilerin kıymeti katlanacaktır.
Dişi Sp Tüpçük Çıkardı Fakat Çiftleşmiyor!
Yani aynı konuyu 2 kere falan açmışsınız ancak şimdi hayvanların da belirli özellikleri vardır.Şimdi tutup da zorla çiftleştirecek halimiz yok. Bu sebepten ötürü beklemekten başka bir durum söz konusu değil.Size verilebilecek en güzel tavsiye sabırla beklemeniz her gün yolunu gözlerseniz hatta ne yapmışlar diye sürekli rahatsız etme eğiliminde bulunursanız çiftleşme hiç gerçekleşmeyebilir.
Yavru İcemanlarım
1-20 litrelik bir doğumhane bizim işimizi görür.Bu tank bizim doğum esnasında kullanacağımız tanktır.
2-Ağzı dolu birkaç anneyi aynı tankta tutamayız.Nitekim hacmimiz küçük olacak.Bu annelerimiz için sağlıklı değil.
3-Aynı tankta tutmamızın doğru olmayacağı için bu soru otomatik olarak cevaplandı.
4-Benim gözlemlediğim 2-3 saat kesinlikle dokunmuyor.Daha fazlası için söz veremem.Neticede 20-25 gün arası aç kalmış bir hayvan.Yavrulara sataşır mı sataşabilmesi muhtemeldir.
5-Kuma dekora vs. gerek yok.Bir vatoz küpü olursa şayet çok daha iyi olur.Bir de pipo filtre, köşe filtre üretim filtresi vs adlarda anılan hava motoru destekli çalışan kesinlikle akvaryumda aşırı dalgalanmalara vs. mahal vermeyecek bir filtre bizim işimizi görecektir.
6-Yavruluk değil, yavrularımız için ayrı bir tanka ihtiyacımız olacaktır.
7-Gönül ister ki imkanların el verdiği sürece kendi haline bırak...Ama 3.4.5 deneyimlerden sonra doğru zamanlarda kusturma yaparak daha az zahmetle daha güzel kalite sağlayabilirsin.Kuluçka makinası bulunsun.Ayrıca 15. gün kusturursan şayet keselerinden bol miktarda kurtulacaklarını da göz önüne alarak kuluçka makinasına ihtiyaç duymazsın.Ben de belli bir zaman sonra kusturdum bunu genelde 15-16-17. günlerde yaptım.Kusturduğum halde kuluçkaya gerek duymadım.
8-Yavruları başlangıçta ufak bir tankta tutmakta fayda var.Ancak kendilerini tamamen kurtardıktan sonra olabildiğince büyük bir tankta boylandırma yapman, fazla büyüyenleri ayırman, ufak kalanları bir arada tutman gerekir.Tabi buna ne kadar imkanımız yeter tartışılır.Olabildiğince büyük tanklarda bakarsan çok daha hızlı boylanacaklardır.
Yavru İcemanlarım
Öncelikle kesinlikle kusuruna bakmadım kardeşim.Kusura bakmak ne haddime ne de bana düşmez.Yalnızca kendimce naçizane uyarılarda bulunmak istedim.Sana güzel bir yol haritası çizeyim.Bizzat kendi uyguladığım bir yöntemdir.

1-Öncelikle balık yavru alır almaz ayırmıyoruz.Biraz bekleyip gözlemliyoruz.Balığımızı alıştığı bu ortamdan hemen koparmıyoruz.Bırakıyoruz burada anneliğini yaşıyor.Ha ne zaman yavru alır almaz ayırırız? Diğer balıklar tarafından çok aşırı bir şekilde rahatsız ediliyorsa bu durumda ayırabiliriz.

2-Anne balığımızın kuluçka süresi senin bakım şartlarından etkilenir.Yavruların anne ağzında gelişimleri düşünüldüğünde annenin ağzı her geçen gün büyür.Anne bu durumda acemiliğinde verdiği etkiyle bazılarını yutabilir bazılarını atabilir.Bu durum normaldir.Bu duruma içgüdüsel olarak diğer yavruların daha iyi bakılması için anne tarafından karar verilir.Benim sana tavsiyem kuluçkanın 15. gününde anneyi akvaryumdan su aldığın ve bence etrafı kağıtla kaplı ışık açık kalsa bile loş ortam oluşabilecek tercihen bu tanık içinde bir vatoz küpü olmasına dikkat ederek bu şartlar altında ayır.

3-Etrafı kağıtla kaplı olduğu için balığımız dışardan görebilecek ve etkilenebileceği etkenlerden uzak kalmış olur.Ayrıca bir vatoz küpü sayesinde herhangi bir tehlikede bunun içine sığınabileceği kanısına kapılır.Ayrıca kendini güvende hissetmesi 2-3 gün sürer.Bu esnasda yavrular 17-18 günlük olurlar doğum iyice yaklaşmış olur.Bu da demektir ki anne artık kendini doğuma hazırlar.

4-Deneyim ettiğim kadarıyla doğum başladığında anne tahminen 3-4 yavruyu salıyor ve takip ediyor.Hepsini aynı anda göndermiyor.Yani sen bu yavruları hemen alırsan anne yavrulara zarar geldiğini sanacak ve diğerlerini salmayacak salmamakta diretecek streslenecek gerekirse salıp yiyecektir.Hiç dokunmayacak korkutmayacaksın.Önden saldığı 3-5 yavruya bir zarar gelmediğini gören anne diğerlerini de takriben gönderecektir.

5-Sana göre doğum tamamlandığını düşünüyorsun artık yavru salmaz diye düşünüyorsun.Yine de anneyi alma hemen.Bırak biraz yavrualrıyla yüzsün 22-23 gün yem yemediğine değsin anne yavrularına doğrudan saldırmayacaktır. 2-3 saat kadar rahatlıkla hiç birine dokunmadan yüzüyor. Daha sonra anneyi ya da yavruları ayır.Anneyi 5 gün kadar ayrı tankta tutmaya devam et.Çünkü bu süreçte yem yemedi ve çok halsiz.Diğer balıkların da tacizi ile annemizi kaybedebiliriz.5 gün kadar sık sık az az yemleme ile annemize form kazandır ve bu sayede bir sonraki doğumu için hazırlansın.

6-Annenin yavruların tamamını saldığını da gözlemledim.KPSS hazırlanırken ders çalışmam esnasında hepsi, çoğu olay bizzat gözlerim önünde gerçekleşti.Bu süreçte oldukça güzel gözlemler yapabildim.Sabretmeni şiddetle tavsiye ediyorum.İnan 2., 3. 4. doğumdan sonra iyi ki böyle yapmışım diyeceksin.Her seferinde daha çok yavru aldığını daha çoğunu kurtardığına şahit olacaksın.

[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/sari_prenses_mpanga_dogum_sf-2_k777195.asp[/URL]


Bu da benim malawi noktasında ilk deneyimimdi.Bak yıllar geçmiş aradan.Burada yazılanlara da göz gezdirerek çok daha sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin.
Balıkçının Rüyası
Daha evvel ödül alan kurulumunuz da bu yeni kurulumunuz da oldukça güzel ve ilgi çekici.Alışılagelmiş dizaynların oldukça dışında göze son derece hitap eden bir tablonun 3 boyutlu yansıması ve üstelik de bir akvaryum içerisinde su dolu iken...Gerçekten bir Türkçe öğretmeni olarak ifade yeteneğimin yetersiz kaldığı bir cümle kurmama sebebiyet veren bir kurulum...İlgi ve alaka ile güncel resimlerinizi bekliyor olacağım.Tebrik ederim.
Yavru İcemanlarım
Eyyüpcan merhabalar,
ilk olarak birinci yavru alışında yaptığın hatalardan dolayı yutmasına sebep olduysan şayet 2. yavru alışında yapman gereken 1. de yaptığın hataları tekrar etmeden bu süreci yönetmekti.Yani ilk seferde yaptığın hatalardan uzak durmak varken neden anneye anneliğini tattırıp deneyim etmesinin önüne geçiyorsun ki?Ki bu deneyimi tatmasına izin versen belki her seferinde daha çok yavru alacak hatta hamileliği esnasında hem de hiç yavru yutmadan yem yiyebilen bir anneye sahip olacaktın.Bana göre birinci sefer yaptıgını düşündüğün hatalardan daha büyük ve geri dönüşü zor bir hata yapmışsın.Dilerim en az kayıpla yavrularına kavuşursun.Ayrıca yavruların gelişimleri açısından konuşmam gerekirse kuluçka makinasından aynı anda çıkarılmış yavrular ile annenin agzından 15. gün kusturulmuş yavrular ayrıca annenin kendi kustuğu yavrular arasında dağlar kadar gelişim farkı olduğunu bizzat kendi deneyimlerimle söyleyebilirim.Bu deneyi gerçekleştirirken tüm koşulları aynı tutmaya çalıştım.Annenin kendi kustuğu yavrular ile kuluçkadan çıkan yavrular arasında aynı zaman diliminde (2 ay içinde) 1 cmlik bir fark oluşmuştu.Eğer ki yapmış olduğun kuluçka şayet doğru çalışıyorsa yavruların anne ağzında annenin değiştirmesi dolaştırmasını taklit edebiliyorsa mantarlaşmadan çıkacaklardır.Ama açıkçası o kuluçka örneğinin doğru çalıştığına inanmıyorum.Ayrıca bir anne ilk yavru alışında istersen sen "0" hata yap yavruları atması ya da yutması son derece normal bir davranıştır.Dilerim hobici olmaya çalışırken nelere sebebiyet verdiğini anlarsın...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.