Balıktaki Parazitler Insana bulaşır mı ?


SelmanTaskinÇevrim Dışı

Kayıt: 13/01/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 268
SelmanTaskinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2021 12:32
Sadece artemia ve tilki kuyruk bitkisinin olduğu akvaryumu temizlerken elimde iğne ucu kadar bir kesik oluştu bir şey olur mu ? (su çok kötü kokuyordu ve pisti )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4283
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2021 13:02
[QUOTE=SelmanTaskin]Sadece artemia ve tilki kuyruk bitkisinin olduğu akvaryumu temizlerken elimde iğne ucu kadar bir kesik oluştu bir şey olur mu ? (su çok kötü kokuyordu ve pisti )[/QUOTE]
Tedavisi olmayan ya da çok zor olan tehlikeli bir hastalık bulaşması olasılığı bu tür bir yaralanmada yok. Açık yaradan yüzeyel enfeksiyonlar bulaşabilir, vücudunuz da onu kendi kendine halleder. Yarayı betadin le temizleyip pansuman yaptıysanız ek bir önleme gerek yok. Elinizde yoksa kolonya bile dökseniz olur. Her türlü açık yaradan tetanoz bulaşma riskine karşı 10 yılda bir aşınızı yeniletmelisiniz.
Geçmiş olsun.[EDIT]lemur,2021-04-02 13:03:33[/EDIT]

Beğenenler: [T]228982,nzfszr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]229071,SelmanTaskin[/T]
+1: [T]229290,RyukinLoveTr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nzfszrÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 40
nzfszrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2021 13:06
Hastalıklar her yerde. Her gün temas ettiğimiz onlarca noktadan çeşit çeşit bakteri ve virüs kapabiliyoruz. Evde hayvan beslemek de tabii ki bazı hastalıklara davetiye çıkarabilir; ama tankın içinde bizden neredeyse izole bir ortamda, suda yaşayan bir evcil hayvandan hastalık kapma ihtimalimiz çok zayıf. Balıklara gelene kadar kedi, köpek, kuş gibi bizimle aynı havayı soluyan evimizin içine dışkısını yapan evcil hayvanlar daha tehlikeli. Bunca yıl, birçok farklı türde evcil hayvan beslemiş birisi olarak söyleyebilirim ki içiniz rahat olsun. Evhamlanmanıza gerek yok. Balıktan kaptığı bir parazit nedeniyle ölen kimseyi duymadım. Akvaryumdaki balığa kadar gelen hastalık zaten evinizin her yerinde vardır.

Tabii balıkları beslemek için vahşi ortamdan alınan kan kurdu, su piresi gibi canlı yemler daima hastalık riski barındırır. O yüzden bu hobide kullandığınız her materyali, yemi ve canlıyı petshoplardan güvenilir şekilde almalısınız. Gidip gölden kurt yakalayıp, sonra onu evinizdeki balıklara canlı yem yaparsanız her türlü mikrobu kapma riskiniz vardır. Hatta bırakın kurdu, gölden veya dereden dekor olarak taş, kök vs. bile getirmeyin tankınıza. Dışardan aldığınız her materyal eğer doğru şekilde dezenfekte etmeyi bilmiyorsanız balıklarınıza her türlü hastalığı bulaştırabilir.

Ellerinizi akvaryuma sokmadan önce yıkayın, çıkarınca da yıkayın, akvaryum suyunu gözünüze, ağzınıza, burnunuza temas ettirmeyin, açık yaranız varsa elinizi akvaryuma sokmayın hiçbir şey olmaz.




Beğenenler: [T]229071,SelmanTaskin[/T]
Teşekkür Edenler: [T]229071,SelmanTaskin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir