ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7061
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
10 Saat 8 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4006 [0.93 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
340 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
21 Aralık 1973
Yaş:
50
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut Cyprinus Carpio "KOİ" Havuzu + Goldfish 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, helena, cory 110 lt Lowtech bitkili Rasbora, Helena, medeka, karides 28 lt lowtech bitkili ramshorn, karides

SON 10 MESAJI

Süs Balığı Çiftliği İçin Veteriner Almak İçin Soru
[QUOTE=Marimo.]Bu konuya ekleyecek forum başlığı bulamadım o yüzden akvaryum ve tür tavsiyelerine ekledim. İleriki zamanlarda kırsal bir bölgede bulunan 5 katlı bir binayı akvaryum balığı üretmek için kullanmak istiyorum. Bina tamamen boş ve sadece balık üretmek için kullanıcam tarla gibide bahçesi var orayada havuzlar kazdırmayı düşünüyorum yavru balıklar için. Fakat araştırdığıma göre bu işi yasal olarak yapmak için veteriner tutmak gerekiyormuş bu veteriner in veteriner HEKİM olması zorunlumu yoksa veteriner teknikeri olması yeterlimi. Veteriner teknikeri olması yeterli ise 2 yıllık veteriner teknikerliği okurum ondan sonra bu işi yaparım. Ha diyebilirsiniz ki ne bu acele daha çok yenisin. Zaten 10-20 yetişkin lepistes için bile 10 civarı akvaryum gerekiyor daha tetrazon, danio, japon, beta gibi türlerede geçmeyi düşünüyorum. Bu saydığım türleri üretmek için zaten bana 50-100 civarı akvaryum lazım. Bide bu balıkların farklı türlerinide sayarsak (full red, moscow blue vesaire) bana 200 civarı akvaryum gerekecek (ne kadar litre olduğuna göre değişir tabi bu tahmini bir sayı) . Zaten bundan başka bir iş yapmayacağım için bol bol vaktim olucak. Bu planımı 5 yıl içerisinde yapmayı düşünüyorum. Sonuçta kira derdim falan yok bina kendimizin benden başka binayı kullanmak isteyenler yok tek eksik binaya elektrik ve su bağlatılmamış onuda zamanla halledicem. Önerileri olanlar paylaşabilir.[:)][/QUOTE]

Veteriner hekim gerekliliği konusunu ve diğer standartları bunun resmi denetimini yapan kuruluşlardan öğrenmeniz lazım. Belediye, çevre bakanlığı, tarım bakanlığı olabilir. Veteriner hekimi kadrolu olarak çalıştırmak mümkün olabileceği gibi dışardan hizmet de alınabilir düşüncesindeyim. Tekniker diploması yeterli olmayacaktır. Siz 4 yıllık veterinerlik fakültesi okuyun. Ayrıca bu çapta bir işletme için ciddi yatırım yapmanız ve bir mali müşavirle çalışmanız gerekir. Zarar etmemek için yapmanız gereken ciroyu hesaba katmıyorum bile.

İşletmenin bulunduğu yer yakınlarında yeterli temiz su kaynağı olması maliyetinizi düşürecektir. Hiç değilse bir sondajınız olması lazım. Bu da elektrik masrafı demektir. 5 katlı bir bina avantaj oluşturmaz, aksine maliyeti artırabilir. 1000 m2 civarı bir serada yatay kurulum yaparsanız daha fazla verim alırsınız.

Zaten 5 yıllık bir zaman hedefi koyduğunuza göre şartları oluşturana dek kendinizi balık bakımı ve pazarlama konusunda geliştirmeyi deneyebilirsiniz. Oturup hesap yaptığınızda bu işin göründüğü kadar basit olmadığını göreceksiniz. Veteriner bulmak en son düşüneceğiniz konu olacak.
Sısta Akvaryum Silikon Kuruma Süresi
Cam kalınlığından ziyade silikonun kuruma süresinin önemli olduğu düşüncesindeyim. Zaten akvaryumunuz küçük ve basacak yük de fazla değil. Benzer boylarda 48 saat bekledim. Doğru silikonlama yapılmışsa bu süre yeterli olur. 1 gün de sızdırma kontrolü için doldurup kurulum yapmadan bekleyebilirsiniz. Camcı bu işin profesyoneli olduğuna göre ne dediyse ona uymanız mantıklı.
Kiraz Karideslerim Kayboldu
Büyükçe ve karma akvaryumda karidesler saklanma eğilimindeler. Lepistesler yetişkinleri de rahatsız ediyor. Şu konum işinize yarayabilir.:
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_karideslerimi_goremiyorum_ve_karma_betta_akv_k988481.asp
Lepistes Oran Hk.
[QUOTE=MelikeAk]şuan balık hamile değil bu yüzden yanına erkekte koydum ayrıca eğer erkeği çıkarırsam balık şimdiden tek başına strese girmez mi?Ona göre erkeği çıkaracağım.[/QUOTE]
Bütün yetişkin dişi lepistesler doğuştan izole edilmediyse ya da kısır falan değilse istisnasız her zaman hamiledir. Erkek balık her zaman stres kaynağıdır. Varlığı dişiyi rahatlatmaz. Zaten dişiyi de orada doğuma kadar tutmanız gerekiyor. Daha fazla değil.
Lepistes Oran Hk.
[QUOTE=MelikeAk]
Öncelikle herkese merhaba.Bugün karides akvaryumuma 1 erkek ve 1 dişi lepistes koydum binevi doğumhane olarak kullanacağım bu akvaryumu.İçerisinde motorlu pipo filtre,25w ısıtıcı,bitkiler ve jbl manado kumu mevcut.Benim sorum şu acaba bu erkek lepistes dişiyi strese sokar mı?Dişi lepistes eklemem gerekir mi?(Akv. 20 litre)[/QUOTE]

Eğer doğumhane amacıyla kullanacaksanız sadece dişiyi tutun. Zaten akvaryum sürekli lepistes beslenemeyecek kadar küçük. Erkek elbette dişiyi strese sokar ve yavruları da yer. Ekleyeceğiniz her balık yavru yer. O yüzden yeni balık eklemeyin.

En az 60 litrelik bir ana tankınız olsa iyi olur.
Eşsiz Gebelik Mümkün Mü?
[QUOTE=Kübra_6434]Lepistes moli gibi canlı doğuranlar bir kere hamile kaldıktan sonra 6 7 kere daha erkeksiz hamile kalabilir. eğer ıspanak bezelye gibi yiyecekler verdikten sonra şişliği geçmediyse hamile olabilir. iyi hobiler[/QUOTE]

Kısmen doğru. Canlıdoğranlar 3 batın döllenmiş yumurtayı rahimlerinde taşırlar ve sırayla doğururlar fakat bu hamile kalmak değildir, zaten hamiledir. 6-7 kere daha erkeksiz hamile kalamazlar.

Balığın pulları biraz kalkık görünüyor. Yukardan bakıldığında da çam kozalağı görünümü varsa, dropsiyi düşünün.
Taş Nasıl Kırılır
[QUOTE=Profiterol]Merhabalar angel rock aldım fakat iri iriler bunları nasıl kırıp ufaltabilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235298/011220231943301.jpg[/IMG][/QUOTE]

Koruyucu gözlük ve eldiveninizi takın. Eski fakat sağlam bir bezin içine koyun. Uygun büyüklükte ve sağlam bir çekiçle yavaştan başlayarak vurun. Bu şekilde sonuç alamazsanız küçük sanayiye götürün ustalara sorun. Muhtemelen mermer atölyelerinde o taşları her türlü parçalara ayıracak makinalar bulunur.
Akvaryum Ağırlığı Ne Kadardır
Çok merak ettim, verdiğiniz formüle göre ben de 68.75 kg buldum. Bu ölçüde 375 litre bir tank su ve kum vesaire dolu olarak yaklaşık 500 kg basacaktır.
Lepisteslerimi Nasıl Daha Fazla Büyütebilirim
[QUOTE=Marimo.]

O konudan yana sıkıntım yok keşke 10 akvaryum yetmeyecek kadar yavru yapsalar. Yavrular için 5 tonluk bir su tankı alıp üzerini kesip kullanmayı düşünüyorum. Haftada 1 ton su değiştirmekten başka bir sorunum olmayacak gibi görünüyor. [:D]
[/QUOTE]
5 tonu göze alıyorsanız lepistesle ziyan etmeyin arowana falan besleyin bari.[:)))]
Lepisteslerimi Nasıl Daha Fazla Büyütebilirim
[QUOTE=Marimo.]Şuan yetişkin lepisteslerimin boyu sabitlendi ve sabit olarak hep 20-30 arası yavru yapıyorlar. Bu balıklarımı veya bu balıklardan gelecek yavruları nasıl daha büyük yani Jumbo diyebileceğimiz hale getirebilirim? Büyük lepisteslerin 100 taneye kadar yavrulayabileceğini duymuştum. Akvaryumda 30 tane normal boyda dişi olacağına 10 tane Jumbo diyebileceğimiz boyda dişi olması bence çok daha iyi. [/QUOTE]

İlginç bir düşünce...
Ben jumbo falan anlamam. 8-10 santim lepistes görmedim. En fazla 5-6 cm olur. Lepistes alacaksam sağlıklı, genç erişkin balık almaya bakarım. Lepistes dediğin ömrü 1,5-2 yıl olan balıktır. 4-6 ayda erginleşir. jumbo dediğiniz balık ömrünün son döneminde olan, fazla verim alamayacağınız balıktır. Balıklarınızı seçilimden geçirir ve iyi bakarsanız hepsi jombo olur.

Ayrıca 30 tane yada 10 tane yetişkin dişi varsa 1 yıl sonra zaten size 10 tane akvaryum yetmez. Kara kara düşünürsünüz. Oturun hesaplayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.