Balon Moli ve Lepistes


ShilaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
ShilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 19:43
Merhabalar;

      İlk olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim paylaşımlarınız ve anlayışlı cevaplarınız sayesinde hızla bu hobiyi tanımaya başladım.

      6 günlük iş seyehati sonrası eve dönüşüm ile hüsran ile karşılaştım. Önceden 1 damızlık 1 damızlık altı dişi ve bir erkek cüce vatoz , 1d1e lepistes 1d1e normal moli olan akvaryumumda döndüğümde sadece 1d damızlık cüce vatoz ,1d lepistes 2 moli kalmıştı. Nedeni nasıl oluyor ise haftalardır sorun cıkarmayan ısıtıcım(26 derecede sabitti) 1 derece bile sorun yaşamıyordum 34 dereceye yükseltmiş!
Bunun sonucu suyun neredeyse yarısı hızla buharlaşmış. Gerçekten zor bir dönüş oldu eve. Tahminimce gidişimin ilk günlerinde oldu ki iskelet bile bulamadım akvaryumda... Herşeyi düzelttikten sonra molileri petshopa götürdüm verdim. Yeni balıklar edindim. 1e2d balon moli ( 3üde farklı renklerde fakat cinsiyetten emin değilim) , 1e4d hepsi farklı renklerde lepistes aldım ve geldim. Akvaryumu düzeltmiştim zaten ve ısıya alıştıklarından sonra suya ekledim. Gayet sağlıklı görünüyorlar.

Sizlerden yardım istediğim sorular;

1- Balon moli cinsiyetini okadar araştırmama rağmen anlayamadım erkek olduğunu düşündüğümüz balon molide daha bir sivri tek bir organ var gibi dişi olduğunu düşündüklerimde 2 tane yan yana yelpaze gibi organ mevcut. Doğru bir tahminmi. Onlarca yazı baktım hepsi birbiri ile çelişiyor ve anlayamadım ne yazık ki :)

2- Bu iki tür beraber sorun yaşarmı üremelerinde kesinlik ile yavruluğa almayacağım bitkiler ve 2 tane cüce vatozlarımdan kalma hindistan cevizi mağara bulunmakta.

3-Şehir dışında iken buharlaşmayı nasıl durdurabilirim? Tamamen üstünü izole ederek mi?

4- Balon molilerin doğuma yakın olduğunu anlamak mümkünmü daha doğrusu benim gibi bir amatörün anlaması nasıl mümkün olur?

5- Çapraz çiftleşmeler sonucu bolca değişik miktarda yavru olacağını düşünüyorum? Belki komik olacak ama lepistes ile balon moli çiftleşir mi?

6-Damızlık cüce vatoz dişisinin yanına bir erkek edinmeyi düşünüyorum mantıklı olurmu? Üreyebilirler mi?

7- 26 derecede sabit tutuyorum, şelale filtre kullanıyorum , hava motoru ve hava taşıı sürekli çalışan şekilde sabit bunlarda değişilik yapmalımıyım? Kaya tuzu eklemelimiyim? Mangow kökü mevcut. Cüce vatozlar yüzünden eklemiyordum önceden...

Daha fazla uzatmadan ve sizleri yormadan durmam gerektiğini düşündüm bunların dışında da eklemek istedikleriniz olur ise cok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunayım.

Güzel günler dilerim...
Shila2013-01-03 19:45:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lepistes90Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2012
İl: Batman
Mesaj: 253
Lepistes90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 20:51
Kısaca cevap verecek olursam
Öncelikle Balon moli deney ürünüdür gerçek doğasında böyle bir balık türü yoktur
İkincisi hamelie oldugunu anlamak zordur ama herzaman tetikte olmalısın heran dogurabilme durumu olabilir Isıtıcının birden yükselip azalması evinize gelen elektriğin veya kullanılan prizlerin arızalı oldugunu gösterir ani voltaj yükselip alçalmasında bu tür sorunlar cıkabilir karsılasmak istemiyorsanız elektrik yükselticisi (Sabitleyici) kullanabilirsiniz fiyatı 50 60 ytl'dir otomatik olanı
Cüce vatozlardan yavru alabilmek icin akvaryuma boru tarzında dekorlar eklemelisin vatozlar yumurtlayarak ürerler ama akvaryumda baska canlılar varsa bu iş zorlaşabilir yumurtalar veya yavrular yenebilir farklı canlıdoğuran türleri çiftleşebilir ama dişi ne ise yavrusuda o olacaktır farklı bir tür söz konusu olamaz Canlı doğuran türleri kendi aralarında sorunsuzca yaşarlar Kaya tuzu su değişimlerinde yarım cay kasıgı ekleyebilirsiniz bukladarı zarar vermez kedi balıklarına  ...
Lepistes902013-01-03 20:56:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ShilaÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 29
ShilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 19:58
Bekledigimden fazla su buharlasrigindan onceden dinlenmeye biraktigim su yetmedi biraz daha eklemem
Lazim bu suyu isisi ayarlanmis halde hazir damacana icme sularindan eklesem mantikli olurmu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Lepistes90Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2012
İl: Batman
Mesaj: 253
Lepistes90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 20:00
Sorun Olmaz ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir