ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Shila
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Aralık 2012 23:04
Son Ziyaret:
04 Mart 2013 18:27
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Orhan
Doğum Tarihi:
17 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Orhan

SON 10 MESAJI

Frontozacıların görebilecek oldugu en güzel videodur bence.
Müzik sayesinde ofisteki masamda uyuyakalma tehlikesi atlattım :) 
Msobo Magunga İle Devam
Hobiye yeni başlayan biri olarak ısıtıcı ve istanbul ortaköy voltaj sorunu yüzünden hobiden sogurken sizin bu guzel paylaşımınızı gormek beni eskisinden dahada heveslendirdi. Acık konusmak isterim bazı planlarımı yoluna koyduktan sonra sizinkinin kopyasını yapacağım :) Lütfen daha fazla fotograf paylaşımı yapalım :)

Ellerinize yüreğinize sağlık...
Balon Moli ve Lepistes
Bekledigimden fazla su buharlasrigindan onceden dinlenmeye biraktigim su yetmedi biraz daha eklemem
Lazim bu suyu isisi ayarlanmis halde hazir damacana icme sularindan eklesem mantikli olurmu?
Balon Moli ve Lepistes
Merhabalar;

      İlk olarak hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim paylaşımlarınız ve anlayışlı cevaplarınız sayesinde hızla bu hobiyi tanımaya başladım.

      6 günlük iş seyehati sonrası eve dönüşüm ile hüsran ile karşılaştım. Önceden 1 damızlık 1 damızlık altı dişi ve bir erkek cüce vatoz , 1d1e lepistes 1d1e normal moli olan akvaryumumda döndüğümde sadece 1d damızlık cüce vatoz ,1d lepistes 2 moli kalmıştı. Nedeni nasıl oluyor ise haftalardır sorun cıkarmayan ısıtıcım(26 derecede sabitti) 1 derece bile sorun yaşamıyordum 34 dereceye yükseltmiş!
Bunun sonucu suyun neredeyse yarısı hızla buharlaşmış. Gerçekten zor bir dönüş oldu eve. Tahminimce gidişimin ilk günlerinde oldu ki iskelet bile bulamadım akvaryumda... Herşeyi düzelttikten sonra molileri petshopa götürdüm verdim. Yeni balıklar edindim. 1e2d balon moli ( 3üde farklı renklerde fakat cinsiyetten emin değilim) , 1e4d hepsi farklı renklerde lepistes aldım ve geldim. Akvaryumu düzeltmiştim zaten ve ısıya alıştıklarından sonra suya ekledim. Gayet sağlıklı görünüyorlar.

Sizlerden yardım istediğim sorular;

1- Balon moli cinsiyetini okadar araştırmama rağmen anlayamadım erkek olduğunu düşündüğümüz balon molide daha bir sivri tek bir organ var gibi dişi olduğunu düşündüklerimde 2 tane yan yana yelpaze gibi organ mevcut. Doğru bir tahminmi. Onlarca yazı baktım hepsi birbiri ile çelişiyor ve anlayamadım ne yazık ki :)

2- Bu iki tür beraber sorun yaşarmı üremelerinde kesinlik ile yavruluğa almayacağım bitkiler ve 2 tane cüce vatozlarımdan kalma hindistan cevizi mağara bulunmakta.

3-Şehir dışında iken buharlaşmayı nasıl durdurabilirim? Tamamen üstünü izole ederek mi?

4- Balon molilerin doğuma yakın olduğunu anlamak mümkünmü daha doğrusu benim gibi bir amatörün anlaması nasıl mümkün olur?

5- Çapraz çiftleşmeler sonucu bolca değişik miktarda yavru olacağını düşünüyorum? Belki komik olacak ama lepistes ile balon moli çiftleşir mi?

6-Damızlık cüce vatoz dişisinin yanına bir erkek edinmeyi düşünüyorum mantıklı olurmu? Üreyebilirler mi?

7- 26 derecede sabit tutuyorum, şelale filtre kullanıyorum , hava motoru ve hava taşıı sürekli çalışan şekilde sabit bunlarda değişilik yapmalımıyım? Kaya tuzu eklemelimiyim? Mangow kökü mevcut. Cüce vatozlar yüzünden eklemiyordum önceden...

Daha fazla uzatmadan ve sizleri yormadan durmam gerektiğini düşündüm bunların dışında da eklemek istedikleriniz olur ise cok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürlerimi ve saygılarımı sunayım.

Güzel günler dilerim...
Shila2013-01-03 19:45:05
Cüce nöbete başladı
Merhabalar, galiba isteğim olan cüce vatoz üretimi başlıyor :)

Akvaryumumda 2 tane hindistan cevizi mağara mevcut. Bugun farkettim ki cüce vatoz erkeği nöbete başlamış tüm gündür bir kere çıktığını gördüm yuvadan tahminimce yumurtlama gerçekleşti.

Tecrübesiz biriyim bu evrede ne yapmam gerekir.
Akvaryumda 1d1e lepistes , 2d2e moli , dipte çöpçü kedi balığı oluyor galiba, bir tanede yavru 1cm boylarında albino vatoz var. Üretim için bekleyen 2 d 1e cüce vatoz mevcut.

Tehlikeli görünen tek tür doğacak yavrular için moliler gibi . Erkek moliler ortalığı birbirine katıyor :)

Sizden ricam akvaryumun ısısından, ışığına ,beslenme ,içeriğine vb.. Nasıl bir değişik yapmalıyım yumurta evresinde?

2 Gün içerisinde yaklaşık 1 hafta şehir dısında olma ihtimalim var ve otomatik yemleme koyacağım. Işığı kapatıp gitmeyi ama olduğu odadaki perdeyi açık bırakmayı düşünüyorum. Suda biraz buharlaşma oldu dinlenmiş su mevcut elimde eklemeyi düşünüyordum ama bu durumda mantıklı olurmu? Başka bir akvaryumum yok yani yer değiştirmek gibi bir şansım yok. Ama vatozdan başka diğer türlerin yavrulara tehlikeli olacağını düşünüyorsanız bir akvaryumcuya verebilirim. Yavrular güvenli boya gelince tekrar edinirim?

Birde eklemeliyim ki 10-15 tane moli ve lepistes yavrusu geziniyor diplerde, 3-4 gun once dogdular.
Soldaki hindistan cevizinde nöbette. Su ısısı 26 derece sabit.



GÜNCEL!

GÜNCEL!

bu da benden
Soldaki galiba plastik bitki , bence akvaryumda olmaması lazım. Hangi türleri besleyeceğinize gore canlı bitki takviyesi ile dört dörtlük olabilir. Bu sorun dışında gayet başarılı. Kutlarım.
Zavallı yavru lepisteslerim
Beşiktaşta oturuyorum. İlginiz için teşekkür ederim. Yakın zamanda Ankarada olacağım 1-2 hafta, sonrasında kesinlik ile uğramak isterim. İlginiz için teşekkürler.
Zavallı yavru lepisteslerim
Ben akvaryumcuları eleyebilmek için bir taktik kullanıyorum ki su ana kadar geçebilen olmadı :) Petshoplardan bahsediyorum. Gittiklerimde birden cok kişi çalışıyor oluyor genelde. İçeride biraz zaman geçirip gözüme kestirdiğim bir tanesi ile uzun uzun muhabet ediyorum. Çok bilgili değilim fakat bilgim sıfır gibi davranıyorum. O kişi cevaplarından anlıyorum . Sonra fiyat bolumune geciyorum aynı kişiden laf arası fiyat alıp gezinmeye devam ediyorum bir telefon gorusmesi yaptıgımda zaten uzaklaşmıs oluyor. Diğer çalışanı yakalayıp aynı muhabeti onlada yapıyorum ve diğeri gelemeden fiyatı soruyorum . Nedense fiyatlar hiç bir zaman tutmuyor :) Az bucuk farklardan da bahsetmiyorum. Fakat onlara sorarsanız bana yaptığı fiyatları kimseye solememem gerekiyor  karsız veriyolarmıs :)

İşim gereği ( arama köpeği ve itaat köpeği eğitmenliği yapıyorum) veteriner ve petshoplarda bolca zaman geçiriyorum ve Turkiyenin çoğu yerinde çalıştığım halde 1 tane güvenilir bir veteriner bulabiliyorum acaba neden... Petshop sahibi arkadaşlar olabilir aramızda lütfen bozulmayın , alınmayın. Hepsini aynı kefeye koymuyorum , galiba benim karşılaştıklarım böle sadece...

Kısacası guvenimizi çoğunun kırdığından dolayı öncesinde kendinizin araştırmasında ve emin olana kadar kovalamasında yarar var bu piyasada neyazıkki...
DUVAR İÇİNE AKVARYUM
Tecrübe dahilinde konusmuyorum fakat , bence duvar içerisinde bir akvaryumun ısı problemi olacağını düşünüyorum. Bunun için normal litreye gore kullanılması gereken ısıtıcının daha kuvvetlisi ve akvaryumile duvarım temas bolgeleri strafor gibi bir yalıtım malzemesi çekilmesi mantıklı olacaktır.
Hamile çift güzel fotoğraf :)
Modelini hatırlamıyorum petshopta baktım ve tahminimce sizin dediğiniz modeldir, petshop artı fiyatını koyarak düşününce o olmalı? Nasıl bir üründür yoksa daha iyisini mi almak mantıklı olacaktır?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.