Bambu Budama


Kartal77Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1342
Kartal77Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 15:21
Selamlar arkadaşlar aşağıdaki bambu vazosu benim ilk akvaryumumdur :) İlk lepistes yavrularımı burda almıştım.Akvaryumcu ''Al abi bunlar da japon balığı ,aynısı farketmez''  demişti Reis

Neyse aradan 3 yıl geçti ve bambulardan ikisinin dibinde sürgünler çıkmış yeni farkettim,genelde 15 günde bir ayda bir çeşme suyu doldururum,bazen mikro element,akvaryum suyu,bazen potasyum kafama göre,öyle bellirgin bi şekilde gübrelemem.

Şimdi bu sürgünler suyun içinde ortaya çıktı,internetten okuduğum kadarıyla genelde suyun dışında kalan bölümlerinden yeni sürünler veriyor.Simdi ben bu sürgün olan kısımların 2cm üstünden kesip bir saksıya diksem olur mu? Kalan 1 metrelik bambu köksük kalacağından ölme ihtimali varmı?


Bu vazo ve içindeki 3 adet 130cm lik bambu.Sol alt tarafta sürgünleri görebilirsiniz.



Bunlarda yakın çekimler.


--

---
Saygılar





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yeniçeri 34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 408
yeniçeri 34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 16:18
Yılmaz alttaki sürgünleri kökleriyle birlikte ayırıp suda bekletirsen sanırım bir sorun olmaz. Fakat bildiğim kadarıyla banbuyu su dışında kalan gövdesinden keseceksen eğer gövdenin kesilmiş olan üst kısmına mum yada plastik gibi birşeyler eritip damlatarak kapatman gerek. Yoksa çürümeye başlıyor. Kesiği mumla kapadıktan sonra yanlardan sürgün veriyor.

NOT:
Yılmaz, sana bir link veriyorum ayrıca benim de üye olduğum bir site tavsiye ederim. Bitkiler üzerine kapsamlı bir forum sitesi. Bambu başlığı altında dikkatlice bir inceleme yaparsan sanırım sağlıklı bir bilgi alabilirsin.

http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=101
aoktem2010-07-30 16:34:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir