ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yeniçeri 34
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ağustos 2009 14:54
Son Ziyaret:
23 Ocak 2020 08:05
Toplam Mesaj:
408 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aydın Öktem
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1977
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]http://img846.imageshack.us/img846/9203/imza5kopya.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

HAQOS EXPRO-500 Filtre incelemesi
Merhaba arkadaşlar;
Ben yeni kuracağım 60 litrelik bitkili akvaryumum için bugün ''HAQOS EXPRO-500'' aldım. Uzun süredir düşünüyordum ama performansından emin olamadığım için erteliyordum. Sonunda alıp kurmaya karar verdim. Kısmet bugüneymiş. Ürün hakkındaki gözlemlerimi belirtmek isterim.

1- 60-80 litrelik akvaryumlar için yeterli bir filitre.
2- Ses konusunda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Tabiri caizse pro-silince
3- Debisi fazlasıyla yeterli fakat debiyi düşürmek için emiş ve çıkış borularından ayarını kısma konusunda; açıkçası çok güven vermedi. Bunu daha sonra denemeye karar verdim.
4- Daha önce dış filitre kurma deneyimi olmayan arkadaşlar için çalıştırmak oldukça zahmetli olabilir. Motor filitrenin içindeki havayı atmak için yeterince kuvvetli değil. Filitre içinde hava kalması hem emiş, hemde ses performansını oldukça etkiliyor. Yeni kuracak arkadaşlar öncelikle filitrenin içini su ile doldurmalı ve çıkış borusunun bağlandığı yerden filitrenin içine alabildiği kadar su doldurmalı. Beni bile epeyce uğraştırdı.
5- Hava yaptığında tekrar çalıştırmak biraz zahmetli olduğundan; iki tanesini seri bağlayıp çalıştırma işi bana biraz fantazi olarak göründü. Kendi adıma, ilk etapta hoş gelen bu fikri tamamen aklımdan çıkartmaya karar verdim. 100 litrelik bir tanka bundan iki tane bağlamak yerine emektar ''Eheim 2215'' i kurmayı tercih ederim.

Netice olarak kişisel kanaatime göre diyebilirim ki; 60-80 litre arası bir tanktaki performansı,çok düşük ses (hatta sessiz denilebilir) seviyesi, düşük enerji tüketimi konusunda beklentileri karşılaması artı puanları. Eksi puanları ilk çalıştırma esnasında ortaya çıkıyor.Havayı tamamen dışarı atmadan performanslı çalıştıramıyorsunuz. Kendi başına motorun bunu yapabilecek kapasitesi yok. Ayrıca iki filitrenin seri şekilde bağlanıp sorunsuz çalışmasını beklemiyorum. Böyle çalıştıran arkadaş var ise lütfen video paylaşsın; çok menmun olurum. Genel olarak ürünü yeterli buldum. Tavsiye konusu herkesin kendi tercihidir. Ben kendimce olumlu ve olumsuz yönlerini belirttim. Herkes kendine göre fayda-maliyet analizi yapıp karar verebilir.
Tuzlu suda hangi bitki?
Merhaba, sanırım acısu akvaryumu kurmak düşüncesindesiniz. Pek çok bitki düşük miktarlardaki tuz oranını tolore edecektir. Genel olarak kıyı bataklıkları ve haliçler çevresinde yetişen türlere yönelmelisiniz. Akvaryuma düşük miktarda tuz ekleyecekseniz fazla bir sorun yaşamazsınız. Fakat litre başı 2-3 gr gibi seviyelerde deniz tuzu ekleyecekseniz eğer; bitkilerin bu değişime ayak uydurabilmesi için zaman tanımalısınız. Bunun için düşük miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş tuzluluk oranını artırabilirsiniz. vallisneria türleri, java fern, dev limon, cabomba iyi bir tercih olabilir. Fakat akvaryum suyundaki tuzluluk seviyesini sürekli kontrol altında tutmayıda ihmal etmemelisiniz. Daha yüksek tuzluluk oranlarında ise; iyi bir belgesel seyircisi olmamın verdiği güvenle, kesinlikle mangrov türleri derim. 
İmbat - ADist 2012
 Ertuğrul abi epeydir siteye giremiyordum. İmbat'ı da yeni farkettim. Ne yalan söyliyeyim, manzarayı görünce; serin serin esen imbatın beraberinde taşıdığı denizin kokusunu dahi hissettim.   Yani ancak bu kadarı olur abi. Eline sağlık... yeniçeri 342012-03-21 23:28:43
36 litre Kunduz Dağı
[QUOTE=Kartal77]
Bu sömestr tatilinde kaldıracağımı düşünüyordum fakat vakit bulamadım,önümüzdeki dönemde en azından canlıları yada akvaryumla beraber satmayı da düşünüyorum,deniz akvaryumunu da yaza doğru kaldırıcam sanırım,çocukdan ve işlerin yoğunluğundan vakit ayıramıyorum,biraz ara vericez galiba.Son görünümü fotoğraflarım unutmazsam :)
Saygılar

[/QUOTE]
Yılmaz deniz akvaryumun büyük hacimli; dolayısıyla bakımıda, gereksinimleride büyük hacimli. Bunu kabul ediyorum. ''Fakat şu 36 litrelik küçük akvaryuma bir kalemde çizik atma yinede. Yeni bir şekil verelim ona; bakımı hafif, canlı yükü az, seyiri keyifli bir şey...'' falan desem seni kandırabilirmiyim :) acaba?
Akvaryum değil Duvaryum
[QUOTE=camouflage] Aydın bey eski (sayfa) hallerine doğru giderseniz, bitki budamaktan bıktığım günlere rastlayacaksınız. 
Ben işin üşengeçliğine geçtim artık.  Az bakım isteyen bitkileri çok seviyorum 
[/QUOTE]
İlhami bey, arka planda zeytin, limon, cobomba gibi bitkiler tavsiye edebilirim. crypyocoryne, echindorus türleri az bakıma ihtiyaç duyar. Sizde bilirsiniz zaten anubiasdan bahsetmeye dahi gerek yok. Kolay gelsin...
Akvaryum değil Duvaryum
İlhami bey,
şelale güzel bir etki katmış fakat bitki yoğunluğunu artırdığınızda her şey çok güzel olacaktır. Tebrikler
Tropical Bitkiliye İlk Adım( High Tech )
İhsan bey gayet güzel bir görünüm yakalamışsınız; tebrik ederim. Fakat sol tarafda ki dış filitrenin emiş borusunun olduğu kısmı, arka plan bitkileriyle kapatsanız; daha hoş bir görünüm elde edeceğiniz düşüncesindeyim. Ön plana taban bitkisi eklemeyi düşünüyor musunuz? Eğer denemek isterseniz Glossostigma elatinoides iyi bir seçim olabilir.
Etçil Bitki Paludaryumu - Yine Yeniden
Emre bey selamlar; gerçekden çok başarılı ve oldukça ufuk açıcı bir çalışma olmuş. Tebrik ederim. Etobur bitkilere benimde ilgim var. Fakat beslemeyi denemedim. Başlığı görüncede tüm konuyu dikkatle okudum. Tanıtımda gayet başarılı ve bilgilendirici olmuş. Elinize sağlık. Her şey dört dörtlük olmuş.

Yalnız bir mesajınızda şöyle demişsiniz: '' yetişkin akreplerin bakımı oldukça kolay, zaten fanusta beslenmeyi reddetseydi geri doğaya salacaktım''. Doğrusu okuyunca biraz kafam takıldı. Akreplerinizin türü nedir bilmiyorum? Doğal habitadları burası mı? Eğer öyle değilse yani bu bölgeye özgü canlılar değilse; doğaya salınmamasını öneririm. Belki hatırlatmama da gerek yok aslında. Anladığım kadarıyla geniş bir biyoloji bilgi birikimine de sahipsiniz. Sadece küçük bir hatırlatma ve uyarı şeklinde alınız. Zira farklı habitadlara ait olan canlıların yeni bir ortama salınması; sonuçları kestirilemez gelişmelere kapı aralayabiliyor.

Bu arada paludaryumunuzda yeni gelişmeler var mı?. yeniçeri 342011-12-23 02:18:31
anubias
Anubias - rizom
Mesut bey; yukarı doğru yeni sürgünler verirken alt tarafa doğru kök salan yatay gövdeye rizom yada köksap denir. Yukardaki linke bakarsanız; fotoğrafda işaretlediğim kısım rizomdur. Bu kısmı akvaryum zeminine gömmeyin. Kök tabana tutunma konusunda yetersiz ise taş yada bir kök parçasına sarabilirsin.
yeniçeri 342011-12-15 20:19:04

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.