BASİT VE HESAPLI PROTEİN SKİMMER PROJESİ


aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 12:26

Su Tahliyesi için düşündüğünüz kısımı ana motor'un 5 cm üstüne alın pet şişenize  yada deliklere gerek yok  o kısımda toplamayı düşündüğünüz köpükleri tekrar suya kazandırırsınız aynı işlemi hava taşı ile de yapabilirsiniz. motoru çırpıcı pervane ile kullanmayı deneyin.. böyle verim alabilmeniz zor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 12:41

 

aqualine(bursa)2006-12-13 13:12:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 13:19
Sol resimde duran protein skimmer'ım çift çırpıcılı motor ile çalıştırdığım ilk model  su çıkışı üstte sağda ve solda macro rio çırpıcılı pervaneler var su tahliyesi üstten sağda görülen ise daha basit ve efektif ilk ps için neden bu kadar uğraşmışsın dedirtiyor insana su tahliyesi zeminde böylece köpük kayıbı olmuyor iki ps de su içinde efektif çalışıyor akriliğimin çapı 60 mm deliklerin çapı 35mm pslerin ortalama uzunluğu 40 cm'i aşmıyor....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 273
BurakYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2006 21:01
[QUOTE=izmirlifrontosa]Arkadaşlarımızın emeklerini köreltici eleştiriler yerine geliştirici eleştiriler yaparsak; arkadaşlarımız için, aslında gerçekte bizim için daha iyi olur.. çünkü; böylece arkadaşlarımızdan yeni projeler görebiliriz... [/QUOTE]

+1 katılıyorum arkadaşım teşekkürler..

aqualine(bursa) arkadaşım çırpıcı motor kullanabilirdim farkındayım fakat benim düşüncem gerçekten nano reef üzerineydi yani bir nano reef için düşünmüştüm projeyi; anlayacağın en ucuz maliyetten... zaten hemen hemen her sitede var ps yapılışı hepsinde de senin yukarıdaki fikrinde bahsettiğin gibi( ki keşke izmirlifrontosanın dediği gibi fikrini ayrı bir konu açıp belirtseydin böylece sana kırılmazdım ) yaklaşık aynı projeler var.. ps lerde yüksek verim için ÇIRPICI MOTOR kullanmak şart!!! ama nano reeflerde bırak çırpıcıyı hava taşı bile yeterli oluyor(tahta hava taşları tercih ediliyor!) zaten eğer verim düşerse hava taşı ile takviye edilebileceğinden bahsetmiştim! Büyük bir deniz akvaryumu kuran kişi zaten bırak ps yi her aletin en verimlisini kullanmak zorunda olduğunu biliyor ve sonuçta insanda anlama kabiliyetinin olmasından dolayı da daha resimleri gören bir kişi büyük deniz akvaryumlarında böyle bir sistemin yetersiz olduğunu görür; belki de BU SİSTEME BAKARAK AKLINDA BİRŞEYLER CANLANIR BU SİSTEMİN DAHA GÜZELİNİ ÜRETEBİLİR AMA ÜRETTİĞİ SİSTEMLEDE İLK GÖRDÜĞÜ SİSTEM HAKKINDA KÖTÜLEME YAPIP İŞTE BAKIN BU BENİM SİSTEMİM DEMEZ!!! diye düşünüyorum herkese iyi balıklar.. ayrıca izmirlifrontosa kardeşime ince düşüncesinden dolayı teşekkür ediyorum..

Not1: Sistemdeki deliklerin hepsi SU HİZASININ ALT TARAFINDA OLMASI GEREKİR ÇÜNKÜ ARKADAŞLARIMIZIN DEDİĞİ GİBİ KÖPÜK ÇIKIŞI DELİKLERDEN OLUR!!!
Not2:Sistemin prototipi kurulup denenmiştir. Sistem Çalışmaktadır.. Her Türlü Sorunuzu Özelden Mesajla SorabilirsinizSuBuAsK2006-12-16 21:9:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 12:32

O zaman sizin dediğiniz diy projesi olmaz zihni sinir projesi olur derim bende kimseye tü kaka diyecek halim yok fakat çalışmasından çok mühim olan  efektif olması. elbetteki  projeniz çalışacaktır  zaten yukarıda benim için +1 dediğinizden hiç bir mana anlamadım acaba sizinki iş yapmaz bakın buda benim yaptığım  bu iş görür mü demek istediğimi sandınız bilinki kesinlikle değil. bu iş at ile deve değil ama önemli olan ne verdiğidir burada yapılan diy çalışmalarının genelinde verim alımından çok çalıştırabilirliği ön plana çıkıyor buda doğru bir  iş değil. madem yorum istemediniz neden bu taslağı gösterdiniz  madem projeniz çalışıyor O zaman fotoğraflarsınız ve  bizim ile öyle paylaşırsınız proje olmaktan çıktı ise çalışırken bir görüntü yakalar ve foruma giren arkadaşlarada ışık tutmuş olursunuz . ek olarak şunu belirtmek isterim sizin tasarladığınız  model  sump içinde nasıl efektif olup çalışabilir hem nano akvaryumlar için diyorsunuz  nano adı adı üstünde nano küçük minik demek anlamında kullanılır bu litrajdaki bir tanka sump mı yapacaksınız ? berke bey; arkadaşımız bu projesini sump'ın içinde düşünmüş yani öyle icat edilen bir  iş yok (sulu icatlar vs..) nano bir sistem değil sn Burak YILMAZ sen bu sistemi sump içinde kullanmak için tasarlayıp hayata geçirmedinmi ?nano tank demişsin dediğin senin farklı yaptığın yada yapacağın iş farklı herkeze ışık tutsun fotoğrafını çek ve bizede forumdaki arkadaşlarınada göster paylaşmak güzel ancak sert atıflarda bulunmamak kayıdı ile sana da ne karalayıcı nede olumsuz bir ifade ile yaklaştım yazdıklarımdan da alınma.

aqualine(bursa)2006-12-17 14:26:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 273
BurakYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 14:31
[QUOTE=aqualine(bursa)]

O zaman sizin dediğiniz diy projesi olmaz zihni sinir projesi olur derim bende kimseye tü kaka diyecek halim yok fakat çalışmasından çok mühim olan  efektif olması. elbetteki  projeniz çalışacaktır  zaten yukarıda benim için +1 dediğinizden hiç bir mana anlamadım acaba sizinki iş yapmaz bakın buda benim yaptığım  bu iş görür mü demek istediğimi sandınız bilinki kesinlikle değil. bu iş at ile deve değil ama önemli olan ne verdiğidir burada yapılan diy çalışmalarının genelinde verim alımından çok çalıştırabilirliği ön plana çıkıyor buda doğru bir  iş değil. madem yorum istemediniz neden bu taslağı gösterdiniz  madem projeniz çalışıyor O zaman fotoğraflarsınız ve  bizim ile öyle paylaşırsınız proje olmaktan çıktı ise çalışırken bir görüntü yakalar ve foruma giren arkadaşlarada ışık tutmuş olursunuz . ek olarak şunu belirtmek isterim sizin tasarladığınız  model  sump içinde nasıl efektif olup çalışabilir hem nano akvaryumlar için diyorsunuz  nano adı üstünde nano küçük minik demek anlamında kullanılır bu litrajdaki bir tanka sump mı yapacaksınız ?

[/QUOTE]


sayın aqualine(bursa) arkadaşımla bu sistemin benzer bir örneğini yapmıştık fakat o anda elimizde fotoğraf makinesi ve bilgisayar olmamasından dolayı resimleri aktaramamıştım. Ama 1-2 ay sabrederseniz şu an taşınma faslındayım subat mart gibi yeni evimde dizaynı oluşturup 50*50*40 lık "SUMP" lı bir NANO akvaryumu kuracağım. (Bu arada google grafikte bile hiç bilmeyen bir insan bile "nano reef" yazsa basitinden nano akvaryumlar hakkında bilgi alabilir.. benim hayalimdeki nano biraz daha kapsamlı, yani başka bir deyişle Nano akvaryumun sisteminin bilincinde olan bir tek siz değilsiniz..)Bu tasarladığım Nano'nun Kuruş anından kullanış anına kadar tüm fotoları tüm aksesuar ve sistemin fotoğrafını detaylı bir şekilde sizlere aktaracağım iyi günler..

Not:
Sayın aqualine(bursa) Yapıcı eleştiriniz olan Deliklerin Yukarıda olduğu Hakkındaki Görüşünüzü Değerlendirip deliklerin suyun altında olması gerektiğini zaten konuda belirtmiştim benim ters karşıladığım konu ben eleştiri vb beklerken sizin lap diye kendi projenizi ortaya koymanız. sizi bazı sitelerde zaten takip ediyorum örneğin 30.11.2006 tarihinde bir sitede ps projesi çizmişsiniz ve ps nin su çıkışını bir musluk gibi üstten vermişsiniz ve yapıcı bir eleştiri alarak bilginizi geliştirmişsiniz yani okumak ve araştırmak.. merak etmeyin herşeyi araştırıyorum arkadaşlara ve kendime hatada az sistemler üretmeye ve değerli eleştirilerinizle geliştirmeye çalışıyorum.. Zaten amacım insanlarla zıtlaşıp burnumu büyütmek değil birbirimize daha faydalı olabilmek fakat faydalı olurken de birbirimizin çıkarlarını zedelememek.. SAYGILAR

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 15:29

Elbette benim bildiğim koca bir hiç çünkü insan öğrenmeye her zaman açık olmalı her gün yeni denemeler yeni düşünceler insanı yaratıcı olmaya sürükleyen onlarca sebeb var deniz akvaryumlarında size anllattığım   düşüncelerde  yapıcılık adına çalışır bir ps'yi size göstermek istedim 50*50*40 ebatlarında bir tank nano değildir olmaz olamazda 200 litre bu kadar kolay teleffuz edilmemeli zaten ben size bu projenin muadilini (sizin yaptığınız türden bir ps'yi)bir çok defa yapmış biri olarak bunu söyledim kaldıki su çıkışını yukarıdan vermenin yüzey alanını rahatlattığını söyleyebilirim size ancak sump içinde verim alamayacağınızı tekrar ifade ederim elinizdeki materyalleri geliştirmenizi öneririm bu kadarda alıngan olmayın canım .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 273
BurakYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 15:53
[QUOTE=aqualine(bursa)]

50*50*40 ebatlarında bir tank nano değildir olmaz olamazda 200 litre bu kadar kolay teleffuz edilmemeli

[/QUOTE]

Arkadaşım Hatan Var;    
50x50=2500X40=100000cm3 yapar   
bu da 100 dm3 demektir
1L=1dm3 olduğu için de;
100dm3=100L olur..
ki;
akvaryumun toplam hacmi 100 litredir
toplam su yüksekliğinin 5cm aşağıda olduğu düşünülürse

50*45*40= 90000cm3=90L yapar

yani akvaryumun içine hiç birşey koymazsak sadece su koyarsak en fazla 90L olacaktır   
ki bunun kayası; kumu; mercanı; tuzu; akıntı motoru; ohoooooooo       

yani anlayacağın tüm su hacmi yaklaşık kayaları koyduktan sonra(7 litreye 1.5 kg canlı kaya düşünüyorum)    

anlayacağın aqualine arkadaşım;    
bize yaklaşık 60-70 litre su kalacak      
Yani bu da demek oluyor ki bendeki bu akvaryumun cinsinin "nano" olmasını sadece ben değil bu hesaplarla bütün herkes görebiliyor öyle değil mi


Not Olarak Belirtmek İsterim ki:
"teleffuz" olarak değil de telAffuz desek konuyu daha da aydınlatmış oluruz.. okurken biraz zorladı da


bu arada anlattığın ve gösterdiğin bilgiler için teşekkür ederim.. haklısın her an kendimizi geliştirmeliyiz öyle değil mii? hıhı evet öyle SuBuAsK2006-12-17 16:1:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2006 16:39

Nano reefler genellikle 80 litreden küçük akvaryumlar için kullanılıyor. Lafın çıkışını bilmiyorum ancak nano on üzeri -9 demektir. Mili 10 üzeri -3, micro ise 10 üzeri -6. Milimetre dediğimizde 1 metreyi 10 üzeri -3 ile çarparız 0.001 metre elde ederiz, bu da bir milimetredir. Akvaryumu metrelik düşünürsek nano bir akvaryumun 1 milimetrenin milyonda biri boyutunda olması lazım. İnternette araştırdım ama bi açıklamasını bulamadım, eğer başka bir anlamda kullanılmışsa öğrenmemiz iyi olur ancak nano reef düşündürüğü haliyle saçma bir laf.

Bu arada bu gibi tahrik edici yazılar nedeniyle kullanıcılar bir günlük ceza almıştır.

Not Olarak Belirtmek İsterim ki:
"teleffuz" olarak değil de telAffuz desek konuyu daha da aydınlatmış oluruz.. okurken biraz zorladı da

Bilginize...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aqualine(bursa)Çevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2006
İl: Bursa
Mesaj: 1549
aqualine(bursa)Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Aralık 2006 13:21
Sump içinde kullanacağını söyledin ve nano tank kurmayı hedeflediğinden çizimlerden ve  yazdıklarımdan bir şeyler çıkarabileceğini düşünerek bunları yazdım. (hesaplama detayı yanlış yazılmıştır)aqualine(bursa)2006-12-18 13:28:5

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 273
BurakYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2007 23:03
Sağol dostum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2007 21:11

arkadaşlar skımlenme sonucu çıkan kimyasal madde ne oluyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakYILMAZÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 273
BurakYILMAZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2007 00:12
Çöpe atıyorsunuz Erkan Bey.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurfishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2013
İl: Ankara
Mesaj: 13
ugurfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2014 22:33
Burak kardeşim iyi aksamlar.yapmis olduğun cizimi en kisa surede yapmaya calisacam.125 ilk akvaryumda frontoza bekliyordum.ama palyaçobaligi akvaryumumu ssahip deniz akvaryumunda 80 litrelik akvaryum ile birazda uygun fiyatla girişyapmak istiyorum.protein skimmer i 2 ggündür arastiriyorum.sizin gibi teknik arkadaşlara ihtiyacimiz var.
Su cikis vanasini resimde göremedim.
El çiziminde vana diyor.yukarıda o hava vanasi değil mi.yoksa ondan mı bahsediyoruz.
Bide resimleri goremiyorum( clik and discovery ) diyor çoğu resimleri göremiyorum.bana yardimci olabilir misiniz.ilginiz için tesekkur ediyorum.bide 65x45x32 lilk akvaryumuma dış motor iyi olmaz dediler deniz akvaryumu için,yandan sump yapmaya düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir