Bearded Dragon hakkinda basit birkac soru


NotdeadÇevrim Dışı

Kayıt: 24/02/2013
İl: Izmir
Mesaj: 10
NotdeadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2013 13:44
Selam,

Forumdaki ilk mesajim. Daha onceden bilgisiz bir bicimde iguana bakmistim, babamin buyuk sayilabilecek bir Malawi tanki var. (yaklasik 350 litre) Kendisi ayni zamanda siberian chipmunk besliyor.

Bazi nedenlerden oturu iguanayi elden cikartmak zorunda kalmistik, dedigim gibi bilgisizdim ve ona yeterli ilgiyi gosteremiyordum. Bir uv lambasi, spotlight yoktu, kum tercihi vs. hepsini tamamen rastgele secmistim. Simdi ayni hatayi tekrarlamamak adina, daha dikkatli davranarak ve arastirarak bir bearded dragon beslemeyi dusunuyorum.

Genel olarak soz konusu canlinin dogal ortaminin nasil olduguna, teraryumda nasil bakilacagina vs. hakimim. Ancak uv lamba, spotlight, kum ve kaya secimi gibi konularda zayif oldugumu soyleyebilirim.

Mesela UV lamba tam olarak nasil olmali? Nasil bir spotlight tercih etmeliyim? Kum ve kaya secimleri tam olarak nasil olmali? Bunlar disinda bearded dragon'un hosuna gidebilecek ortami nasil saglayabilirim? Yuksek dallar ya da magaralar hosuna gider mi?

Olabildigince mukemmel bir cevre yaratmak istiyorum kendisine. 150 cm civarinda akvaryumum bu arada. Muhtemelen bir tane bearded dragon alacagim.

Eger becerebilirsem blaptica dubia uretimini de dusunebilir besin ihtiyaci icin.

Simdilik bu kadar diyeyim.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir