ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Notdead
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2013 13:32
Son Ziyaret:
18 Ocak 2014 11:11
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bilgin Armağan
Doğum Tarihi:
21 Ağustos 1991
Yaş:
32
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bilgin Armağan

SON 10 MESAJI

Challenger akvaryumu, 600 lt tank
600 litrelik bir tanktan soz ediyoruz. Evimde 300 litrelik bir tank daha var, aslinda o bana ait olan fakat Challenger besleyebilmek adina babamin akvaryumu boyutlari dolayisiyla daha akillica bir secenekti, o yuzden babamin akvaryumu bana vermesini bekledim.

Yani challenger beslenecekse, ki asil sorun burada aslinda sen beslenmemeli diyorsun, 600 litrelik tank, 4-5 challenger alip buyudukce eleyerek 1 ya da 2'ye dusurmek bence akillica.

Ah keske havuzum olsa da sonrasinda ne yapacagima dair dusunmesem. Yapilacak tek sey, bir hayvanat bahcesine bagislamak olacaktir (eger mumkunse)

Bir sure de olsa, soz konusu canlilara rahatsizlik vermeyecek boyutlara ulastirana kadar Challenger beslemek istiyorum. Durum ozetle bu aslinda.

Akvaryum ortaminda dogal ortamlari ne kadar saglanabilirse gerekli her seyi yapmayi planliyorum nakit durumum elverdikce ve dedigim gibi bir sure sonra, akvaryum 1000 litrelik de olsa yine elden cikarmak zorunda kalacagim.

Goruslerine deger veriyorum, belirli bir olcude haklisin. Ben de bunun farkindayim ancak bu yillardir istedigim bir seydi ve nihayet gorece buyuk sayilabilecek 600 litrelik bir akvaryuma sahibim, bu amacla ilk olarak, tekrar belirtiyorum ki Challenger'in ya da Challenger'lerin rahatsiz olmayacagi bir boyuta ulasmalarini sagladiktan sonra mutlaka bir caresini bulacagim. Bir yil boyunca baktigim bir canliya nasil kotu muamele yapabilirim? Bu mumkun degil. Amacim onlarin huzurla yasamasini saglayabilmek ve bunu yakindan seyredebilmek. 600 litre de en azindan belirli bir sure bu amac icin uygun.

Zaten sonrasinda akvaryumu, muhtemelen mata mata veya musk veya balik ile devam edeceksem corydoras ile farklilastiracagim.

Ancak akvaryumda Challenger'in kopek baliklari gibi yuzuslerini izlemek bana cok keyif verecek. Bunu gerceklestirmek istiyorum.
Notdead2013-04-06 15:03:17
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
600 litre tanka sahibim, en azindan bir yil beni idare edebilir degil mi? Balik rahatsiz olacak konuma geldiginde ise elbette ki bir caresini bulacagim. Evrim Bey'in guzel bir challenger konusu var. Yazilan her seyi okudum. Onun da 600 litrelik bir tanki vardi sanirim.

Ben Challenger bakip bakmama konusunda tavsiye istemiyorum.
Mumkunse ekipman konusunda tavsiye istiyorum.

Eger size etik gelmiyorsa, konuya yazmayabilirsiniz. Cunku istedigim tavsiye teknik ekipmanlara yonelik, challenger bakmali miyim bakmamali miyim diye sormuyorum.
Corydorasçılar buraya
Mutlaka izlenmistir fakat ben de su videoyu ekleyeyim dedim,

Top comment'lerden biri her seyi ozetliyor aslinda;
"And that's why these fish like to be in groups in aquariums. =)"

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=cWIVCdLOImw[/VID]
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Mert, zevk almama engel nedir acaba? Neden zevk almayabilirim?

Oysa zevk almam icin pek cok sebep var. Gorunusleri oldukca gorkemli, siradan bir akvaryum baligi gibi degil, bir akvarist sayilmam, ancak biraz siradisi/heyecan verici bir tur beslemek istedigimde ona yonelirim. Yoksa acikcasi akvaryum hobiciliginin cok ilgimi cektigini soyleyemem.

Babamin yillarca Malawi tanki vardi, kac defa ilgilenmisimdir acaba diye dusunuyorum.

Bu arada kendisinin de yillar once astoronotlarla baktigi bir challenger'i vardi ve 50-60 cm'lik bir balikti.

Ozetle demek istedigim, salt akvaryum icin degil, tum petler icin algim siradisilik yonune kayiyor.
Siberian chipmunk'umuz ne yazik ki dort yil baktiktan sonra iki ay once oldu. Babam simdi sugar glider istiyor fakat fiyati biraz pahali. Sanirim bu huyum, akvaryum hobiciligi disinda, babamdan geliyor. Siradan canlilar/turler bakmayi sevmiyorum.

Bu yuzden bir Malawi, Tanganyika tanki degil, Challenger :)

Umarim aciklayici olabilmisimdir.
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.

Aslinda ilk basta 4-5 tane alip eleme usulu baliklar buyudukce 2'ye ve hatta belki 1'e dusurmeyi planliyorum. Baslarda Ugur, sizin soylediginiz gibi baliklar henuz kucukken ufak dekorlar kullanabilirim magara vs. Ama bunun disinda ince kum haricinde bir sey kullanmayi dusunmuyorum. Arka fon icin tavsiyelerinizi alabilirim.

Bir de isitici ve los isigi nasil saglayacagim konusundaki ekipman tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Gunaydin,

Degerli gorusleriniz icin tesekkur ederim ancak Challenger konusunda simdilik israrliyim, bir ya da iki adet challenger almayi dusunuyorum.

Ozellikle teknik ekipmanlar konusunda yardim bekliyorum.
Soyledigim gibi ince kum alacagim ve akvaryumda baska bir sey olmayacak. Belki ufak bir magara dusunulebilir. Sicaklik 28 derecede sabitlenecek ve los bir isik saglanacak.

Simdilik bir tek bunlardan eminim, ozellikle filtre secimi konusunda yardim rica ediyorum. :)
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Evet aslinda bu bakis acisiyla Tamer, siz haklisiniz. Zira akvaryum boyu ne kadar buyuk olursa olsun Mert, sizin de belirttiginiz gibi bu baliklar devasa boyutlara ulasabiliyor, bu anlamda aslinda 1000 litrelik bir akvaryumum olsa bile bir sure sonra bu miktar dahi yetersiz kalabilir.

Aslinda bunu daha once bizzat gozlemledim de. Babam astronotlarla birlikte bir adet challenger bakmisti. Challenger cidden devasa boyutlardaydi ve akvaryumda donerken zorlaniyordu. (o denli buyuk, kac cm oldugunu hatirlayamayacagim) Akvaryumda siklikla ileri geri yuzuyordu ve cok stresli oldugunu animsiyorum, yillar onceydi. Cok buyudugu icin babam satmak zorunda kalmisti.

Ancak ben oldukca hevesli oldugumu soyleyebilirim. Kucuk boyutlarda iki adet challenger alip deneyimlemek istiyorum. Esasen bir akvaryum hobim yoktur, bu canavarlar disinda. (daha onceden piranha beslemistim kucuk yaslarda)

Yine de tavsiye verebilir misiniz acaba?
Challenger akvaryumu, 600 lt tank
Merhaba,

Babam sahip oldugu 600 litrelik akvaryumu bosaltmaya karar verdi. (Kendisinin tanki karisik Malawi cikletlerinden olusmaktaydi) Ben de hemen uzun zamandir cok istedigim ancak 150 litrelik akvaryuma sahip olmam dolayisiyla bir turlu gerceklestiremedigim challenger akvaryumunu kurabilmek adina talip oldum tabii.

Challenger'lar hakkinda cok sey okudum, ogrendim. Ancak akvaryum kurma asamasina gelince biraz daha ciddiyetle salt okumakla kalmayip sizlere de danismayi uygun gordum.

Aklimda olan taban olarak ince beyaz bir kum. Bunun disinda hicbir kaya vs. kullanmayacagim. Yem artiklarinin temizlenmesi amaciyla leopar vatoz alabilirim. Challenger'lardan buyuk olmasi kosulu ile elbette. 2 adet challenger almayi dusunuyorum.

Filtreler hakkinda, nasil bir sey almam konusunda emin degilim.

Genel olarak onerilerinizi bekliyorum.

Tesekkurler :)
Alligator Snapping Turtle bakımı ve nereden bulabilirim.
Ben de simdi sizin sayenizde haberdar oldum ve gercekten heyecan verici, prehistorik bir gorunuse sahip, Kuzey Amerika'nin en buyuk tatlisu kaplumbagalarindanmis, elbette gorunusunun agresifligini disavuran bicimde carnivor. :)

Eger nasil temin edilebilecegini ogrenirseniz -pek sanmiyorum ama- buradan yazabilir misiniz acaba?
Bearded Dragon hakkinda basit birkac soru
Selam,

Forumdaki ilk mesajim. Daha onceden bilgisiz bir bicimde iguana bakmistim, babamin buyuk sayilabilecek bir Malawi tanki var. (yaklasik 350 litre) Kendisi ayni zamanda siberian chipmunk besliyor.

Bazi nedenlerden oturu iguanayi elden cikartmak zorunda kalmistik, dedigim gibi bilgisizdim ve ona yeterli ilgiyi gosteremiyordum. Bir uv lambasi, spotlight yoktu, kum tercihi vs. hepsini tamamen rastgele secmistim. Simdi ayni hatayi tekrarlamamak adina, daha dikkatli davranarak ve arastirarak bir bearded dragon beslemeyi dusunuyorum.

Genel olarak soz konusu canlinin dogal ortaminin nasil olduguna, teraryumda nasil bakilacagina vs. hakimim. Ancak uv lamba, spotlight, kum ve kaya secimi gibi konularda zayif oldugumu soyleyebilirim.

Mesela UV lamba tam olarak nasil olmali? Nasil bir spotlight tercih etmeliyim? Kum ve kaya secimleri tam olarak nasil olmali? Bunlar disinda bearded dragon'un hosuna gidebilecek ortami nasil saglayabilirim? Yuksek dallar ya da magaralar hosuna gider mi?

Olabildigince mukemmel bir cevre yaratmak istiyorum kendisine. 150 cm civarinda akvaryumum bu arada. Muhtemelen bir tane bearded dragon alacagim.

Eger becerebilirsem blaptica dubia uretimini de dusunebilir besin ihtiyaci icin.

Simdilik bu kadar diyeyim.

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.