Bebek ve Akvaryum


Kanber TaştanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2009
İl: Izmir
Mesaj: 195
Kanber TaştanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 21:54
Değerli hobici doslatrım Merhaba,

Allah nasip ederse birkaç hafta sonra kızım aramıza katılacak. Şimdilik bir oda ayıramadığımız için evimizde akvaryum olan odada kalacak. Ses konusunda bir sıkıntım yok iç filtrenin hava hortumunu kapatırım hava motoru kullanmaya başlarım fakat nem konusunda tedirgin oluyorum. Yıllar önce bu konu ile ilgili forumda uzun bir makale okumuştum ama çok uzun zaman geçti. Yeni izlenimler yeni tecrübeler doğrultusunda hareket etmek istiyorum. Akvaryumun üzeri tamamen kapalı buhar camı üzerine mobilyasıda mevcut.

 

Sizlerin değerli tecrübelerinden faydalanarak hareket etmek istiyorum. Klima kullanmıyoruz havayı kuruttuğu söylendiği için şimdi de akvaryum fazla nem yaratacağı için endişelerimiz var. Yardımcı olursanız çok mutlu edersiniz. 

Sağlıklı Günler. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CnBrtcnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 797
CnBrtcnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 22:04
Bu konu daha önce tartışılmış bebeğini akvaryumla aynı odada yatıranlar var. 




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MESUT t.Çevrim Dışı

Kayıt: 22/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 816
MESUT t.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 22:39
BUHAR CAMI OLURSA BUHARLAŞMA OLMAZ ZATEN.AMA SUYUN DEĞİŞİM SIRASINDA YERE VE ETRAFA SU SIÇRATMAYIN SUDAKİ BAKTERİ ÇOCUKLARA ZARARLI DİYE DUYDUM.BEMİMDE 15 AYLIK OĞLUM VAR  AKVARYUMLA İŞİM BİTİNCE SU DEĞEN YERLERİ SABUNLU BEZ İLE SİLİYORUM.SİZİNKİ DAHA MİNNACIK OLACAK YERE DAMLAYAN SU KURUR TOZ OLUR İLLAKİ EVDE BİR ŞEKİLDE HAVA YOLU İLE BULAŞABİLİR.USTALARIM ABARTIYOR DİYEBİLİR AMA İŞ İNSANIN YAVRUSU OLUNCA YALAN YANLIŞ BÜTÜN SÖYLENENLER GERÇEK KABUL EDİLİYO.SIRF TOZ MESELESİ YÜZÜNDEN BUHARLI EV SÜPÜRGESİ ALDIM EVE.

GÖZÜNÜZ AYDIN BU ARADA .ALLAH KÖTÜ GÜNÜNÜ GÖSTERMESİN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 08:37
Çocukların hayvan sevgisi ile tanışması noktasında bence en iyi araç akvaryumdur. Hem aralarında cam gibi bir izolason hemde canlıları her daim görebilecekleri estetik bir bakış açısı kazanırlar. Nem konusunu merak etmeyin zarardan ziyade yararı olacaktır. Nem zaten aşırı bir artış göstermesi için 6 ay kadar odanın havalandırılmaması ve duvarlarda küf-mantar oluşumları gözlemeniz gerek. Sanırım bunada sağlıklı her anne-baba dikkat ediyordur. Biz günlük olarak tüm odaları havalandırırız. Benim oğlum şu an emekleme aşamasında 11 aylık ve evimizde 3 tane akvaryum var. İmkanım olursa daha da fazla tank kuracağım. Şu an için Yatakodamızda yok, ancak zaten bebek sabahtan geceye kadar yaklaşık 16 saat akvaryumların olduğu odada yaşıyor. Onları izlemeye bile başladı, içlerinden bazı balıkları tutmaya çalışıyor. Cam arkasında oldukları algısı gelişti, pencere camlarına çok daha farklı bakmaya başladı. Bakteri olayında ise eğer akvaryum temizliği sırasında çocuğa birebir temas edebilecek düzeyde akvaryum suyu/pisliği/malzemesi dökülmüyorsa sorun olmaz. Su değişimlerini uzunca bir hortum ile banyoya taşıyıp yapın. Kova-kap-kepçe vb. ıslak ekipmanları olabildiğince yerden uzak tutun. Hava yolu ile çocuklara zarar verebilecek düzeyde bir bakteri olduğuna inanmıyorum. Eğer ki olsaydı uzun vadede yetişkinlere de hasar verirdi. Ben öğrenciyken üretim setindeki 8 tane 250 lt tank ile 25 m2 odada 2 yıl yaşadım, kendimde buna bağlı hiçbir sıkıntı gözlemlemedim. Akvaryumlarınız ve eviniz temiz olduğu sürece Akvaryum hobisi genel olarak çocuklarınıza faydalı bile gösterilebilir. Geleceğe sağlam minik hobiciler kazandırmak istiyorsak öncelikle paranoyalarımızı bir kenara bırakmalıyız. Emin olun sokağa adım attıkları anda akvaryumdaki bakterinin milyonlarca kat fazlası 2 sn'de ellerinde olacak. Kapı kolları, korkuluk demirleri, parklardaki oyuncaklar, kaldırımlar, toplu taşıma araçları, hastane koltukları vb...
Umut Katipoğlu2013-11-27 08:38:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 08:52
Ben sizin yerinizde olsam akvaryumun yerini değiştirirdim. Çünkü sudan insanları etkileyebilen olumsuzluklar bakteriyel rahatsızlıklar cilt sorunları oluşabiliyormuş. Ne yaparsanız yapın mutlaka odada su değişiminde aralardan buharlanma mutlaka olacaktır. Yetişkin bir insanı etkileyemeyebilir ama bir bebeği çok rahatlıkla etkileyebiir, örnek vereyim su kaplumbağları besleyenlerde yetiştin genç bireyde birşey olmazken çocuk ve yaşlılarda suyuyla temasta zamanla hastenelik edebilecek derecede ateş tifo gibi ciddi rahatsızlıklara yakalananlar enderde olsa olmuş sonuçlarının ölüme bile gidebileceğini yaptığım incelemelerde okumuştum Siz akvrayuma ellersiniz eliniz iyi yıkamadan dezenfekte etmeden bebege ellersiniz yine bir rahatsızlık yaratabilirsiniz. Arkadaşımın evinde buhar camı olsada akvaryumun bulunduğu odada duvar kağıtlarının kabardığına renklerinin köşelerde bozulduğuna şahsen şahit olmuşumdur. Bir tedavi ilacı sudaki bir bakteri yetişkin bir balığı etkilemezken yeni doğan bir balığı öldürebiliyor çünkü yavru savunma mekanizması yazıf çünkü. 
Ben sizin yerinizde olsam şahsi fikrimi söylüyorum bebekle akvaryumu aynı odada asla bulundurmazdım, Akvaryumdan odaya yayılacak kokuyu buharı bebege solutmazdım.
mesutok2013-11-27 08:54:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2013 15:20
Sakınan göze çöp batarmış.

Benim 8 aylık oğlum var. Günde 1-2 saat çalışma odamdaki akvaryumla oynarız, Kucağımda cama vurur, Elini suya sokar, bitkileri çeker, suya tokat atar, balıkları mıncıklamaya çalışır. 

İşimiz bittiğinde elimizi yıkar geçeriz. 
Biyoloji ve Tıp olaylarından pek anlamam. İnsanın doğası gereği bir balıktan daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum. Eğer o su da balık sağlıklı yaşıyorsa, bir damlasının insana verebileceği zararı vücut absorbe eder, bağışıklık kazanır diye düşünüyorum.

Aynı oda da kalmıyor bebeğim ama akvaryumdan buharlaşarak çıkan suyla ne kadar bakteri çıkar ? Ne kadar zararı olur bilemiyorum. Bir de Kalorifer peketlerine takılan buharlaştırma kutuları ve buhar makinelerinin akvaryumdan daha sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir