Bemba’m yavruladı ama kavga var.


akvaristimÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 8
akvaristimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2007 16:21

Mrb. Arkadaşlar,

 

150 x 50 x 70 cm ebatların bir akvaryumum var. 100 x 30 x 40 ebatlarındada altında sumpım var. Akvaryumum içinde 5 Bemba 4 Ikola 6 Mori Moliro vardı. Bembam dun yumurta aldı ağzına boyu yaklaşık olarak (5 cm) sorun yok devamlı kontrol altında tutuyorum. Ama dün akşam eve gittim (akvaryum iş yerinde) sabah geldiğimde morilo nun birinin sumpın içinde ölü bir vaziyette buldum. ve diğer morilolarımın birininde kuyruk ve yüzgeçlerinin hasarlı olduğunu fark ettim bu neden olabilir. yumurta ortaya çıktıktan sonra kavga olmaya başladı akvaryumumda. ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz. şimdiden tşk ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2007 19:05
bemba erkeğinin haraketlerini gözlemlesen iyi olur
zaten büyük ihtimalle bemba dişisinin ilk yumurtaları olduğu için stes çok normaldir.
eğer baskın erkek bembalarından bitanesi moliro erkeklerine faqzlasıyla tahammülsüzlük yaşıyor olabilir.
benim akvaryumumda da baskın koloninni erkeği diğer erkekleri sık bir şekilde dövmeye başladığında biliyordum ki ya bir dişinin ağzında yumurta var yada yakın bir zamanda alacak
ağzına yumurta alan dişin yumurtaları tükürebilir
diğer moliro erkeklerini iyi gözlemle yaralanmalar olursa karantiya al

umarım ailelerarası sorun biter...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hmercanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 178
hmercanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2007 13:41

Selam,

Arkadaşım aslında tankının boyutları iyi. Ama yinede 3 ayrı tür beslemen sorun yaratıyor gibi gözüküyor. En azından türleri ikiye düşürsen daha iyi olur. Akvaryumun iki köşesinde iki ayrı kayalık alan oluşturursan ve baskın erkekler bu alanları sahiplenirse sorun azalır. Üç türden vazgeçmeyecekseniz en az üç kayalık alan oluşturun. Ancak buda yeterli olmayacaktır. Türleri geçtim, elinizdeki erkek sayısı çok fazla. Sizdeki dişi sayılarına göre en fazla birer tane erkek balığınız olması gerekiyor. Balık türlerinizi değişmeyecekseniz bence öncelikle kayalık alanları ayarlayın, sonrasında her kolonide bir erkek bırakacak şekilde balıklarınızı azaltın derim(aslında sayıları koloni olmak için az, her tür en az 10 civarı olsa koloni demek daha doğru olur) . Lütfen fikirlerime katıymayan arkadaş olursa belirtsin, belki benim de bilmediğim veya yanlış bildiğim şeyler vardır.

Ölü balığın sump'tan çıkmasını ise anlayamadım. Balık çokmu ufakki emici hortumun içinden geçip sump'a inmiş. Su emişinin önünde ızgara benzeri balıkların emilmesini önleyen aparat yok mu?

Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvaristimÇevrim Dışı

Kayıt: 21/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 8
akvaristimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2007 12:35

Mrb. Arkadaşlar,

Yardımlarınız için tşk ederim. Umut bey dediğiniz gibi bemba dişim çok fazla stres yapıp yumurtaları attı agzından bende yumurtaları attıgı yerden alıp yarımlık su şişesinin içine koydum ve altında yavaş yavaş hareket edecek şekilde hava veriyorum. Bakalım yavru alabilecekmiyiz.

Dişi agzından yumurtaları düşürünce akvaryumdaki kavgada bitti.

Hakan bey sizin dediğiniz gibi sumpın su çeken yerinde tel ızgara yoktu onun için balık sumpa girmit ve orada sususluktan malesef ölmüş. Türleri azaltma konusunda düşüneceğim ama onun yerine sizin dediğiniz gibi kayalıklarıda arttırabilirim.

 

Benim bir sorunum daha var. akvaryumumda ışıklandırma olarak

 

SYNVANIA MARKA AQUASTAR F36W 2 ADAT FLORASAN VAR.

BUNLARI AÇTIĞIMDA İÇİNDEKİ BİTKİLER SOLUYOR VEYA YAPRAKLARINI AŞAĞIYA İNDİRİYOR. SÖNDÜRÜRSEMDE 2 GÜN İÇİNDE BİTKİLER KENDİNE GELİYOR. BU KONU HAKKINDA NE YAPMAM GEREKİYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ. IŞIK YAKMADIĞIMDA AKŞAM ÜZERLERİ AKVARYUMA AKŞAM GÜNEŞİ VURUYOR SANIRIM O YETERLİ OLUYOR GALİBA AMA IŞIKLAR YANINCADA ÇOK GÜZEL OLUYORLAR YARDIM LÜTFEN.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir