ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
akvaristim
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Şubat 2007 18:07
Son Ziyaret:
28 Ocak 2008 21:07
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
serkan yılmaz
Doğum Tarihi:
15 Mart 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan YILMAZ
150 x 50 x 70 Tankım
100 x 30 x 40 Sump
3 adet Bemba (1E - 2D)
9 adet Chimba (2E - 7D)

SON 8 MESAJI

PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*
Slm arkadaşlar uzun zaman oldu görüşmeyeli.
 
Benimde overflow sistemiyle kullandığım bir tankım var tankımın ölçüleri 150 x 50 x 70 cm sump içinse 100 x 30 x 40 cm lik bir tank kullanıyorum. overflow için se pis su atık borusu kullandım ve sistemim cok duzgun calısıyor. yapmanız gereken tek şey akvayrum boyu ile sumpa giden boruların ölçülerini düzgün yapmak geri kalan iç motor ve kafa motoruna kalıyor baska bır sey yok...
 
Her hangi bir sorunla karşılasan arkadaslarıma yardımcı olmaya calsırım. iyi calısmalar..
Bemba’m yavruladı ama kavga var.

Mrb. Arkadaşlar,

Yardımlarınız için tşk ederim. Umut bey dediğiniz gibi bemba dişim çok fazla stres yapıp yumurtaları attı agzından bende yumurtaları attıgı yerden alıp yarımlık su şişesinin içine koydum ve altında yavaş yavaş hareket edecek şekilde hava veriyorum. Bakalım yavru alabilecekmiyiz.

Dişi agzından yumurtaları düşürünce akvaryumdaki kavgada bitti.

Hakan bey sizin dediğiniz gibi sumpın su çeken yerinde tel ızgara yoktu onun için balık sumpa girmit ve orada sususluktan malesef ölmüş. Türleri azaltma konusunda düşüneceğim ama onun yerine sizin dediğiniz gibi kayalıklarıda arttırabilirim.

 

Benim bir sorunum daha var. akvaryumumda ışıklandırma olarak

 

SYNVANIA MARKA AQUASTAR F36W 2 ADAT FLORASAN VAR.

BUNLARI AÇTIĞIMDA İÇİNDEKİ BİTKİLER SOLUYOR VEYA YAPRAKLARINI AŞAĞIYA İNDİRİYOR. SÖNDÜRÜRSEMDE 2 GÜN İÇİNDE BİTKİLER KENDİNE GELİYOR. BU KONU HAKKINDA NE YAPMAM GEREKİYOR YARDIMCI OLURMUSUNUZ. IŞIK YAKMADIĞIMDA AKŞAM ÜZERLERİ AKVARYUMA AKŞAM GÜNEŞİ VURUYOR SANIRIM O YETERLİ OLUYOR GALİBA AMA IŞIKLAR YANINCADA ÇOK GÜZEL OLUYORLAR YARDIM LÜTFEN.

Bemba’m yavruladı ama kavga var.

Mrb. Arkadaşlar,

 

150 x 50 x 70 cm ebatların bir akvaryumum var. 100 x 30 x 40 ebatlarındada altında sumpım var. Akvaryumum içinde 5 Bemba 4 Ikola 6 Mori Moliro vardı. Bembam dun yumurta aldı ağzına boyu yaklaşık olarak (5 cm) sorun yok devamlı kontrol altında tutuyorum. Ama dün akşam eve gittim (akvaryum iş yerinde) sabah geldiğimde morilo nun birinin sumpın içinde ölü bir vaziyette buldum. ve diğer morilolarımın birininde kuyruk ve yüzgeçlerinin hasarlı olduğunu fark ettim bu neden olabilir. yumurta ortaya çıktıktan sonra kavga olmaya başladı akvaryumumda. ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz. şimdiden tşk ederim.

PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*
[QUOTE=theking1907]

50 lik pimaş yapıştırmadan filtreden geçmeden sadece motorun debisiyle dönüyor. Sızdırmazlık yapıldığı içindeki hava alındığı takdirde bir problem olmayacaktır. Kullandığım parçalar tamamen standart hazır parçaları kullnarak kesmeden biçmeden iki dakkada birleştirdim. Şöyle ufaktan bir nefes çekince tam devir çalışmaya başladı. Yalnız bir uyarı yada bilgilendirme yapmak istiyorum 50lik boru kullanırken motorun devride çok iyi olmalıdır. (Yani 2000 devir aşağısı yetmeyebilir ama tam emin değilim) Borunu içindeki hava suyun devir daiminiden dolayı kendi boşalmaktadır. Bir kere çekildimi içine kaçan ufak hava kabarcıkları gibi girişler kendileri çıkmaktadırlar. ( Devir hızlı olduğu için ) Elektirik kesintisi provası yaptım (yani fişi çekip ara ara ) Sızdırmazlığını garantilemeden yani kendi contalarıla bile bir problem olmadı. Tabi uzun süreli kesinitleri bilemiyorum. Bir diğer nokta ise boruların akvaryuma sabitlenmesi. bunun içnde duvara vidalanan olukları var onları mobilyaya monte edeceğim iki üç tnesinide destek olsun diye akvaryum camına silikonlamayı düşünüorum. Şimdilik 50 lik pimaş deneyimlerimbu kadar. Herkese iyi günler. Overflow boxlara artık o kadar para vermey gerke yok sanırım.

Not: Büyük kavaryumlara yapılan delikler genelde 50mm lik delikler olduğundan dolayı bu sistemde hava güzel alındığı taktirde bütün büyük akvaryumlarda kullanılabileceği kanaatindeyim.

Herkese iyi geceler...

[/QUOTE]

 

Mrb. Burak bey ve Rıdvan Bey,

 

Bugüne kadar akvaryum konusunda ve overflow konusunda bizlere ulaştırdığınız bilgilerden dolayı sizeleri tebrik ederim ve işlerinizde başarılarınızın devamını dilerim.

Konumuza geçmek gerekirse şu ana kadar 32mm lik pvc ile yaptığım overflow dan randıman alabildim ama uğraştırıyor beni. üst akvaryuma ve ikinci musluktan akacak olan suyu ayarlamak konusunda zorluklar çekiyorum. Rıdvan bey sizin şu an denedim dediğiniz sistem üzerin de benimde şuara bir çalışmam olacak ama biraz uzun sürebilir.

Benim akvarymum 150*50*70 cm ölçülerinde yaklaşık olarak da 480 lt su alıyor. sampımın büyüklüğü ise 100*35*40 cm buda 120 lt falan su alıyor tam dolu olursa, kafa motorum atman 106 var 50 lik pimaş ile overflowbox ı uygularsam bu ölçülerde tam bir performans alabilirmiyim. bana bu konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

 

iyi akşamlar.

PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*

mrb burak bey,

50 lik pimaş ile yapacak oldugunuz denemeyi yapabildinizmi? durum nedir bizi bilgilendirebilirmisiniz.

 

32 mm lik pvc ile yaptıgım sistemde sizinde dediğiniz gibi araya vana koydum ama yine aynı başka ne yapabilirim. iyi akşamlar.

PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*

Bir sorum daha olacak şü hava deliği yanındaki dirsektek yukarıda olmak zorundamı? tşk ederim

PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*

[/QUOTE]

Merhaba Serkan Bey bu konu hakkında 4. sayfasda açıklama yapmıştım ama daha kolay olması açısından resmi bir daha yayınlıyorum, motorun çıkışına böyle bir musluk takarsanız motorunuzu zorlamadan debi ayarı yapmış olursunuz.

SAYGILAR...

[/QUOTE]

Mrb. Burak bey,

 

ilginize tşk ederim. dediğiniz aynı sistemi uyguladım ama malesef bir türlü su dengesini ayarlayamadım. bana bu konuda nasıl yardımcı olabılırsınız. konuyu acayım sorun su vana taktım sızın dedıgınız sekılde

yukarıya basılacak suyu ayarlamak ıcın uzerınde ayar yapıyorum ya ust akvaryumdakı su azalıyor yada alttakı su azalıyor bır turlu bunun dengesını saglayamadım. tşk ederim tekrar.

 

 

 

PVC’den Overflow **Yeni Resimler EKLENDİ*

Merhaba Arkadaşlar,

ben overflowbox işine yeni başladım ne zaman başladın derseniz yeni bir akvaryum yaptım ondan sonra başladım. boyutları da 150*50*70 bunu temizlemek için overflowbox ın uygun olacağını düşündüm.

ve overflow u uyguladım ama bir sorunum var oda şu atman 106 motor aldım alttaki tankın içine su doluncaya kadar su motoru kendi içinde bulunan suyun hepsini yukarıya basıyor. yani aşağıya inen su debi si yetersiz geliyor bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.

şimdiden tşk ederim. birde şu overflowbox hakkında bize bilgi paylaşımında bulunan arkadaşlara çok tşk ederim ellerine sağlık.

Mutlu

 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.