Bence "yanlış bir zihniyet"


FahrenheitÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2008
İl: Adana
Mesaj: 120
FahrenheitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2012 15:44
Herkese selam,
Bu sitede bulunduğumuz ve bu forumu kullandığımıza göre, hepimizin akvaryum ile bir ilgisi var. Burada bir çok akvarist arkadaşım gibi bu hobiden ekmek yiyen ve ticari anlamda faaliyet gösteren kişiler de mevcut. Burada bir hususu dile getirmeden edemedim.
 
Birçok akvarist, tür değişikliği, hobiye ara verme, dekorasyon veya içerik değişikliği v.b. sebeplerle elinde bulunan bazı mallarını 2.el olarak satıyor. Bu işten para kazanmak amacıyla ticari faaliyet gösteren veya ciddi denebilecek emek ve para harcayan arkadaşlarım da canlı veya cansız ürün satıyorlar.
Bazen, evindeki akvaryumunda çoğalan balıklarını "akvaryumcu" fiyatına pahalı olarak satışa sunan veya teklif edilen düşük fiyata karşı "o paraya satmaktansa hiç satmam daha iyi" mantığıyla hareket eden akvarist arkadaşlarımı gördükçe, gönül verdiğim hobi adına çok üzülüyorum. Ben böyle bir zihniyeti doğru bulmuyorum.
 
Ben de elimde olan bir çok malzemeyi veya canlıyı yeri geldiğinde satışa sunuyorum fakat amacım para kazanmak değil, "Bu hobiye gönül vermiş, hevesli" bir arkadaşımın ihtiyacını en ekonomik şekilde gidermek ve karşılığında "bir paket yem parası" dahi olsun bir karşılık almak. 
 
Bu hobi, hepimizin hayal dünyasıyla sınırsız gibi görünse de, bir çok insan için bütçeleriyle oldukça sınırlı bir hale gelebiliyor.
 
Buradaki bütün akvarist arkadaşlarımın düşüncelerine saygı duyuyorum. Bu benim şahsi düşüncem.
 
Çoğunluk olarak bir çok arkadaşımın burada çok uygun bir şekilde canlı veya cansız satışı yaptığını, hatta yanında birçok kez hediye gönderdiğini sevinerek görüyorum.
 
Sevgiler, saygılar...
Fahrenheit2012-05-14 14:19:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

petimpetÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 15
petimpetÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 12:05
Bu konuyu gündeme getirdiğiniz ve vakit ayırdığınız için öncelikle size teşekkür etmek isterim.
Hobiciliği dükkan işletmeciliğine geçerek ticarete çeviren biri olarak bu konudan oldukça rahatsızlık duyduğumu söylemek isterim.
Ev ortamında kirası,stopajı,vergisi vb. gideri olmayan arkadaşlar akvaryumcuların işlerini baltalarken farkında olmadan bu sektörün ilerlemesine neden oluyorlar.Bu her piyasada böyledir, ufak ölçekli bir firma ne kadar gelişir ve büyürse canlı ve ürün çeşidi artacak dolasıyı ile sürüm elde ettiği için fiyatları zaten düşecektir.Yaklaşık 25 yıldır akvaryum meraklısı olan bir kişiyim ve halen dünyada bulunan akvaryum balıklarının sadece % 60 % 70 lık kısmı ülkemizde mevcut.Ev ortamında üretim yapan arkadaşların emeğine saygı duyuyorum fakat bu işi ev ortamında ticari olarak ele almış kişiler gerçekten sektörün kanayan yarasıdır.Herkesin yakınlarında veya tanıdığı bir akvaryumcu vardır illa evde üretiyorsan eğerki akvaryumcuda alma taraftarı ise hobici yerine bu sektörden ev geçindirmeye çalışan kişileri tercih edin göreceksinizki uzun vadede yararı size ve tüm hobicilere olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir