Beta Akvaryum Kurulumu Tavsiye


blrzfrÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2018
İl: Izmir
Mesaj: 1
blrzfrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2018 03:23
Herkese merhaba

Evime bitkili bir beta akvaryumu kurmak istiyorum.
30 lt max olacak forumda biraz inceledim ama bitkili akvaryumda hic tecrubem ve bilgim yok.
bana yardimci olucak arkadaslar varsa sevinirim.
oncelikle tek erkek beta olacak baska ne tur canli yada balik olabilir akvaryumda ve 2-3 bitki cesidi olsun istiyorum. filtre gereklimi? durgun suyu seviyor betalar ama bilemedim bide co2 kullanmak zorundamiyim bitkili akvaryumda? birde kapakli akvaryummu almaliyim kapaksiz mi? bu konuda bana yardimci olabilecek herkeze tesekkur ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2018 03:26
Ufak bir şelale filtreyle durgun bir su elde ederek filtrasyonu saglayabilirsin. Bitki olarak su üstü bitkisi pistia tavsiye ederim nitrat oluşumunu engeller ve erkek beta için loş ışıklı kendini guvende hissedeceği şık bir ortam hazırlamış olursun[:iyi:][EDIT]BiotopeSever,2018-01-21 03:27:48[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mumishkaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 253
mumishkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2018 03:41
30 lt max olacaksa başka balık eklememeni tavsiye ederim. Öte yandan her türlü salyangozla sıkıntı yaşamazsın. Kabuklu olduğu için zarar veremez.

19 ltde geçmişte vatoz ve lepistes ile besledim lepisteslerimden yavru bile büyüdü ama sanırım o betta biraz farklı bir psikolojideydi, bir daha öylesini görmedim.

Anubias, cryptocoryne wendtii, pistia, valisneria, moss çeşitleri, bucephalandra zaten anavatanında olan bitkiler, hepsi düşük destekli Co2ye ihtiyacın yok.

Bettalar durgun suyu sever, filtre bettaları yorar, büyük hacim bettalara uygun değil vs gibi şeylere inanma. Filtre bettalar için bir ihtiyaçtır, ısıtıcı da öyle. İç filtre alma o hakikaten hayvanı hırpalar. Şelale filtre en güzeli, en şık olanı,pipo da olur.

Bugüne kadar hiçbir bettam atlamadı, ancak hep çok uzun kuyruklu erkekler besledim. Dişiler,vahşiler ve plakat türler acayip zıplıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir