Beta İçin Minimum Akvaryum Hacimi Nedir


Cem AltayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/03/2018
İl: Bursa
Mesaj: 2757
Cem AltayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 02:08
[QUOTE=merutay]

Erkut abi benim takip ettiğim betta sorority diye geçen haremlerde bile bir süre sonra birçok sorun çıkıyor. O yüzden splendens ile ben birden fazla erkek işine girmezdim. Sizinki gibi komünite akvaryumunda daha uyumlu bettaların tek betta olmak üzere bakıldığını çok gördüm. Hatta ben 30cm küpte corydoras napoensislerle bakıyorum. Birden fazla betta bakmak ilginizi çekiyorsa bence çift olarak wild betta bakmayı deneyebilirsiniz. Ben şu an imbellis çifti akvaryumu kuruyorum. Betta uyumlu değilse yetişkin karides öldürüyor bu arada. Onu da takip etmeniz gerekir.[/QUOTE]

Wild türlerin çogu eş olarak bakıldığı için her nedense tümü "Barışçıl"olarak isimlendirildi.
Evet,,,çoğu tür eş olarak besleniyor.Hatta eşlerin birbirine zarar verme olasılığı Wild türlerde daha düşük.Fakat yavru tankına ayırdığım erkek/dişi Betta Smaragdina yavrularının belirli boydan sonra hiç de "Barışcıl"olduğu söylenemez..
Özllikle dişilerde epey organ eksilmesi olmuştu [:)]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T][T]234606,merutay[/T]
+1: [T]234606,merutay[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

elifmdtÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2022
İl: Edirne
Mesaj: 77
elifmdtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2023 02:50
Aldıgım betam 10 litredeyken kuyrugu güzeldi bitkili 25 litreye aldıktan sonra kuyruk yırtılmaları başladı. Damacana kullandım vs. ama tam düzelmedi. Başka beta aldım onu da 40 litreye atınca taşların altından kaç gün çıkmadı. Yem yiyip saklanmaya devam etti. İmkanın kademeli arttırman daha iyi. Şuan 8 litreye koydum yavru betayı 1 hafta sonra 25 litreye geçireceğim. 8 litrede bile pek yüzmüyor. Balığı bir anda büyük bir akvaryuma alınca afallıyor 30 litreye koyacaksan da 15 litre su doldurup kademeli çıkabilirsin. Amazon f. gibi su üstü bitkisi de koyarsan onların arasında da dinlenmeyi çok seviyorlar. Diğer betayı görür görmez köpük yaptı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir