beta üretimi ile ilgili!


yavuzerdoganÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 22
yavuzerdoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2010 23:32
Herkese Merhaba;
 
Yaklaşık 1 haftadır, 1 erkek ve 1 dişi betamın bulunduğu, cam bölmeyle ayırdığım 30lt akvaryumda erkek betamın ortalığı köpük banyosuna çevirmesine müteakip, birbirleriyle olan münasebetlerini pekiştirmek adına bugün (17.03.2010) cam bölmeyi aradan kaldırdım. Unutmadan dişinin karni da gözle görülür şekilde şişkindi.
Baştaki durum oldukça ümit vericiydi. Birbirlerine karsı kurlar vs. her şey gayet güzel görünüyordu. İlk başta anlayamadım ama erkek dişiyi biraz hırpalamaya başladı. Dişinin yüzgeçlerinde gözle görünür yıpranmalar oluştu. Ben dışarı çıkıp eve geldiğimde (ki aradan 2 saatten fazla zaman geçmişti) dişinin su üstündeki bitkilerin içine doğru hafif yanlamasına pozisyonda hareketsiz durduğunu gördüm. Erkek de ısıtıcının yanında hareketsiz vaziyette cinayet sonrası pişmanlık duyan katil havasında duruyordu. Hemen dişiyi akvaryumdan çıkartıp her ihtimale karsı hazır beklettiğim fanusa aldım. Yedirdim, içirdim su an gayet hareketli ve kendine gelmiş görünüyor. Bu dişi erkeğe numara mı yaptı nedir anlamadım.
 
Sonraki aşama için yardım lütfen,  şimdiden teşekkürler.


Özen Gözcü2010-03-19 11:00:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2010 13:15
Karnı şiş olan dişiniz fiziken hazır olsa da ruhen (!) hazır değilmiş.
İşin şakası bir yana, hazır gibi gözüken bir çok çift kimi zaman uyumlu bir başlangıç yapamıyor. Erkeğin veya dişinin deneyimli olup olmaması da konuyu etkiliyor. Bazen de epeyce kavgadan sonra birden çiftleşmeye karar veriyorlar.
Ancak anlattığınız duruma bakarak dişiyi ayırmış olmanız yerinde br davranış olmuş. Siz bir süre daha balıkları ayrı tutun. Son güne kadar da yanyana koymayın. Hatta birbirlerini görmesinler. Son gün birbirlerini görmelerine izin verin. Ertesi gün de dişiyi akvaryuma ekleyin. Büyük olasılıkla istediğiniz sonucu alacaksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir