betam su uzerinde


boncuksÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 34
boncuksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 12:38

Değerli ustalarım:

Bende mi var bir sorun bettalarda mı anlayamadım.Baya bir soru sordum sağolsun birçok arkadaş,abi ve bilgi edindim bu forum sayesinde ama betta işte sorunları bitmiyor sanki:) Hele birde balık aşkınız yeni ise sormayın çok zor ama hem ben öğrenmiş ve iyi şartlar sunmuş olurum hemde benden başkaları da yararlanır diye sormak istiyorum. Zaten yakında bir baslık altında toplayacam hepsini.
 
Sorunuma gelince; çok güzel ve hareket halinde olan mavi betam 2-3 gündür suyun üst kısmına doğru kafasını uzatmış öylece duruyor. Hareketsiz solungaçlarını dahi kıpırdatmıyor sanki ufak bir oynama yapınca hareketleniyor. Birde yem vermeye gelince suyun üzerine elimi şıklatıyorum anca o zaman geliyor. Hareket etme isteği ama anlamıyorum ben bu bettaları. Bir sürü ilaç vs aldım su düzenleyiciler aldım. Ben ne yapmalıyım şimdi üstadlarım? Lütfen bir bildiginiz varsa paylaşın.
 
Elimdeki akvaryum eski ve yapma silikon olduğu için silikon zehir salgıladığını düşünüyorum. Çünkü sonucunda 2 tane balığımı kaybettim. Bu yüzden 5 litrelik kavanoz içinde duruyor bettalarım. Kavanozlarda akvaryum içinde bu sayede ısı da sağlamış oluyorum.
 
Elimdeki ilaçlar ve düzenleyiciler ise;
 
 
Flagy
Bemiks
Permasol
Biyo ichtyo
Biyo vitafish
Sera baktopur
Sera toxivec
Sera aqutan
lafayette2007-12-11 14:54:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alprÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2006
İl: Ankara
Mesaj: 98
alprÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 13:20

Mehmet kardeşim betaların erkekleri yoga yapan ablalar ,ayın sonunu düşünen memurlar , ödeme gününü düşünen esnaflar , aşkını düşünen aşıklar  gibidir.  Hareketli balık istiyorsan betadan uzak duracaksın. Merak etme zehirlenen balık çoktan ölürdü. Sağlıklı akvaryumlar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuğbacoskunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 124
tuğbacoskunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 13:41

 Öncelikle balığının karnında şişme var mı ona bir bakmalısın. Eğer şişme ve karın pullarında renk atma varsa kabızlık çekiyordur. Ya ıspanağı iyice haşla ve ezip ver. Bunu yemezse bezelyeyi haşla dış kabuğunu soy bir seferde yiyebileceği kadarını ver. bu tedaviye 2-3 gün balığın rahat hareket etmeye başlayana kadar devam et.  Eğer karnında şişlik yoksa balığın hastalık kapmış olabilir. Derisinin üstünde beyaz noktalar varsa şeker kristalleri gibi beyaz benek hastalığıdır. contra iychtiyo kullanabilirsin. eğer kuyruğunda parçalanma ve kuyuk-ağız etrafında beyaz saçaklar pamuksu yapılar görüyorsan mantardır. uygun ilacı kullanabilirsin. sera iyidir mesela.

 Bu belirtiler yoksa ama balığın halsiz gibiyse tafsiyem; Sarımsağı ez ve suyunu çıkar. Yemle karıştır. 2-3 gün bununla besle balığını iç parazit olabilir iyileşmeye başladıktan sonra vitaminli yem veririsin. umarım iyileşir balığın.
 Benim 3,5 yıl boyunca beslediğim sevgili betam pazar günü öldü. betalar alpr arkadaşındediği gibi değildir. 3,5 yıl besledim ve tek bir gün beni güzel renklerinden ve  süzüle süzüle yüzüşünden mahrum bırakmadı. Bettalar şahane hayvanlardır. Bakmasını bilene tabiki........ 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TurkerÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2007
İl: Izmir
Mesaj: 210
TurkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 15:10
Betalar labirentli balıklar oldukları için suda oksijen olmasa da suyun yüzeyine çıkıp havadan oksijen alabilirler. Bu durumda suyunda oksijen sıkıntısı olma ihtimali yüksek. Ayrıca o listedeki ilaçları ihtiyaç duymadan ya da kesin bir belirti görmeden asla kullanma çünkü son derece gereksiz. Balığının yaşadığı suya hiç müdahale etmeden düzenli dipçekimi ve su değişimleriyle ve sabırla bekle, değişim yaptığın suyu 3-4 gün geniş bir kapta havalandır, oksijen için suya hava taşı at ve eğer değişim suyunu kaynatıyorsan bundan vazgeç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuğbacoskunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 124
tuğbacoskunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 15:19
Evet eğer akvaryumunda havalandırman yoksa belki balığın oksijen almak için su üstünde duruyor olabilir. Bu balığı ne zaman aldın ne kadardır akvaryumda yaşıyor. havalandırma nasıl, hangi itp filtre kullanıyorsun, ne ile besliyorsun, akvaryum kaç litre. Ayrıntılı bilgi yazarsan daha iyi olur. Belki bunların birinde bir aksaklık vardır. Çözeriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

boncuksÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2007
İl: Balikesir
Mesaj: 34
boncuksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 17:07
Öncelikle hepinize çok teşekkür ederimlk olarak belirtmem gereken akvaryumumu kullanmadığım 5 ila 10 lt lik kavanozlar aldım ve onlara koydum. 4 tane bettam var şu an akıntılı suları sevmediklerini okuduğumdan herhangi bir filtreleme koymadım ama şu an aklımda 1 tane hava motoru alıp vanalı çoklayıcılardan alıcamoklayıcıyı kullanarak 4 kavanozunda içine hava çıkısı olan hortum yollayıp uçlarına pipo filtre takmayı düşünüyorum.Hem biyolojik açıdan rahatlayacaklar hemde 4'e bölündüğü için ve hava debisini en alt seviyeye ayarlayacağım için hem akıntı az olacak hem de hepsinin hakkından o ihtiyaçlarını da gidermiş olacam.Birazdan dediğiniz gibi dip çekimi yapıp sularını değiştiricem bakalımnşallah canlanır biraz olsun.Bir de balıkları alalı şu an 3 haftayı geçiyor. lafayette2007-12-11 22:58:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir