ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tuğbacoskun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Eylül 2006 14:07
Son Ziyaret:
11 Haziran 2010 20:02
Toplam Mesaj:
124 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
tuğba coskun
Doğum Tarihi:
12 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tuğbacoşkun-biyolog

SON 10 MESAJI

Betta Yanına
Ben 2 yıl kadar 1crown tail erkek betta, 3 crown tail dişi betta ve neon, raspora, siyah neonu ortalama 135 litrelik bir bitkili tankta baktım. Asla birbirlerine saldırdıklarını görmedim. Bence 9 litre tank hem betta hem sürü halinde gezen neonlar için küçük. Daha büyük bir tank alırsanız ve betanızı neonlardan sonra tanka eklerseniz olabilir. Sağlıklı balıklar....
Beta yuvasının taşınması
Armağan Beyin verdiği tavsiyelere katılıyorum. Bu arada bende tebrik ediyorum. İlk defa duydum karma tankta beta üretebilmişsiniz.
Neondan veya Diğer Tetralardan Yavru Alan Varmı?
Yok malesef çok zordur ayrıca zaman ayırman, uğraşman gerekir. Ama birde şu açıdan bakarsak yeterli zamanı ve emeği verirsek neden olmasın? Şahsen ben bettalarmı üretmek için o kadar uğraştım ki tetralarıma fırsat kalmadı. Şansım yok ki devamlı bişeyleri yanlış yaptığımdan bettalarımda üremedi :(
Bu forumda tetraların üretimi ile ilgili çok yararlı makaleler bulabilirsin.
Sağlıklı balıklar :)
Kırmızı Gözlü Tetra hakkında....
Cichlid türü olan gökkuşağı mı, yoksa tetra türü olan gövdesi beyaz alt üst yüzgeçleri turuncu olan mı? Merak ettim.İyi akşamlar diliyorum.
 
Sağlıklı balıklar :)
Ramirezi2008-07-14 23:02:16
Korku Filmi- Tek gözlü Neon'um
Benimde bir gözü olmayan neonum var.  Hiç bir problemi yok, çok neşeli yaşıyor, mutlu. Unutmayın doğal seleksiyon sonucunda ölen canlılar sakat olanlar değil, o ortamda yaşayamayacak kadar güçsüz olanlardır. Belki sizin balığınızda o ortamda hayatta kalabilcek kadar güçlüdür. Belkide onu akvaryumcuya geri götürmek yaşamına mal olur. Bence götürmeyin sizde kalsın.
 
İyi akşamlar ,sağlıklı balıklar...
Ramirezi2008-05-26 16:47:56
Sürüden Ayrılan Neon
Üretimleri ile ilgili bilgileri burdan öğrendim sizde okuyabilirsiniz.
 Balıklarınızın renkelerinde genel bir solma var ve yayılıyor. Ana tanka atmanızı tavsiye etmiyorum. Ama neonlarda bu tarz renk solmaları ya uygunsuz su koşulları yada aşırı stresten olabilir. Yani beyaz benek olsa yada mantar hemen farkederdik. Neonlarınız aktif şekilde yüzmeye devam ediyorsa ve yem yiyorlarsa endişelenmeyin. Benim balıklarda olduğu zaman sadece biraz daha vitaminli yemler, kankurtları veriyorum geçiyor. Keşke bir fotoğraf görebilme şansım olsa daha yardımcı olurdum. Yada ankarada yaşıyor olsanız gelip bakardım.
Soracağınız soruları özel mesaj yerine burdan sormanız daha uygun. Çünkü benden daha bilgili birinin bildiği bir şey vardır. Edinebileceğimiz bilgiden mahrum kalmayalım. 
Aynı şikayetleri olan başka birine daha aynı tavsiyeleri vermek zorunda kaldım. O formu da okursanız belki daha yardımcı olur.
Elimden gelen malesef şimdilik bu. Kusura bakmayın. Umarım düzelirler.
Bu linkte problemi sizle aynı olan arkadaşa yazdığım tavsiye.
Ramirezi2008-03-26 23:02:45
Beta neon kardesligi mümkün mü?
Tabiki yaşar. Ben yaşatıyorum imzamda yazıyor zaten. Bol bitkili akvaryumda seyrine doyum olmuyor.Wink
Sağlıklı balıklar. İyi akşamlar.
Demir2008-03-23 01:57:37
KARMA AKVARYUMDA GÖKKUŞAĞI
İyi günler Ankarada bir akvaryumcuda gezerken gökkuşağı cichlitları gördüm çok güzel renkleri vardı. Yanımdaki arkadaşım bana çok sakin bir tür olduğunu benim akvaryumumda 1 çift bakılabileceğini söyledi. ( bu arada arkadaşım akvaryumcu değil, chiclet üreticisi) Gökkuşakları ile ilgili genel bilgileride okudum gerçekten sakin bir tür olarak geçiyor. Fakat akllım atkılan birşey oldu. Bu balıklar etçilmiş. Yani alıp akvaryuma atarsam 3 gün sonra benim tetraları yer mi ?
2. sorum 280lt. texas chiclit akvaryumum var gökkuşakları bu balıkla bakılabilir mi?
Şimdiden teşekkür ederim. Beslediğim balıklar imzamda yazılıdır.
Sürüden Ayrılan Neon
Balığınız hasta olabilir. Renklerinde, vücut formunda bir gariplik var mı, yada yem yemesi nasıl? Bu arada üretilmeleri yeni başlayanlar için çok zordur ve özellikle vakit ayırmayı gerektiren bir dizi işlemden oluşur. ( dibini bilyelerle kapladığınız üretim akvaryumuna gün doğarken eşleri atmak gibi, üreyince yine ışık vurmadan eşleri üretim akvaryumundan almak gibi.......).
Bir müddet gözleyin başığınızı; hastalık belirtileri başlıyorsa yada diğer balıklar vuruyorsa önlem alın. Eğer böyle bir durum yoksa sık sık gözlemleyin ama müdahele etmeyin zamanla ne olduğu ortaya çıkacaktır.
Sağlıklı balıklar...............
Toplu Ölümler
Bir şeyden zehirleniyorlar. Eğer imkanınız varsa balıklarınızı hemen o akvaryumdan uzaklaştırın. Yada akvaryum suyuyla aynı derecede olan su ile değişim yapın. Bence silikondan yada akvaryuma koyduğunuz herhangibir şeyden zehirleniyorlar. Akvaryuma doğal olmayan üstünde yapıştırıcı olan yada plastik kökenli bir şey koyduysanız çıkarın. Kullandığınız yemi kontrol edin. Umarım bazı akvaryumcularım ''bişey olmaz abi, aynı malın yerlisi'' diye sattıkları yemlerden kullanmıyorsunuzdur.
Çok üzüldüm, umarım kayıbınız az olur:(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.