Betta İçin Su Sertliği Ve Ph Derecesi


enziyarÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2016
İl: Diyarbakir
Mesaj: 222
enziyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2016 21:11
Merhaba arkadaşlar,
Betta balıkları için uygun su sertliği ve ph derecesini öğrenmek için bu konuyu açtım. Sitede su sertliği 5 - 19 dH ve pH: 6.0 - 8.0 olarak gösteriliyor. O derecedeki su sertliği tam olarak nasıldır (sert mi yumuşak mı) ve en uygunu nedir bilmiyorum ve o pH değerleri arasında en uygun kaç derece olur onu da bilmiyorum. Ve tüm bunların sonucuna göre betta akvaryumumu bitki, kaya, kütük vb. hangi ürünlerle dizayn edebilirim. Ne önerirsiniz?
Şimdiden teşekkürler...

Beğenenler: [T]243117,azizdurden[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhat33Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2014
İl: Içel
Mesaj: 909
ferhat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2016 22:50
Latince Adı: Betta splendens
Coğrafik Kökeni: Tayland
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı Agresif
Yüzme Seviyesi: Yüzey
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha renklidir ve daha uzun yüzgeçlere sahiptir.
Üreme: Erkek suyun üstüne köpükten yuva yapar, erkek ve dişi yumurtlarken baba yumurtlararı bu köpüklere taşır ve yumurtalara bekçilik eder.
Sıcaklık: 24°C - 30°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 7 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 30 litre
Su Sertliği: 5 - 19 °dH
pH: 6.0 - 8.0
Zorluk Seviyesi: 1
Genel Yorum: Ülkemizde genelde fanuslarda ve bardaklarda satılan bu balıklar yaşatılma şekli açısından hak etikleri yeri bulamamış ticari kaygılar yüzünden üstün körü yaşatılmaya çalışılan narin ve asil balıklardır. Beta, Cennet balığı, Gurami gibi türler Labirentliler olarak adlandırılır bunun nedeni bulundukları sudaki oksijen miktarı çok düştüğünde hayatta kalmalarını sağlayan labirent adı verilen ek solunum organlarınada sahip olmalarıdır, doğrudan havadan oksijen temin edebilirler. Fanuslarda satılmalarının nedeni Labirent olarak adlandırılan bir solunum sistemlerine daha sahip olmalarıdır. Labirentliler grubuna giren Güney Doğu Asya'nın bu kavgacı balığı genelde fanuslarda bakılmalarına rağmen en az 30 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdır. Davranış biçimleri gereği iki erkeği aynı ortamda yaşatamazsınız, sonuç mutlaka bir balığın kaybedilmesi olacaktır. Bunu erkek betanıza ayna tutarak test edebilirsiniz. Beslenmelerinde seçiçi davranmazlar, kaliteleli kuru yemler, canlı yemler ve dondurulmuş yemlerle beslenebilirler. Aynı akvaryumda dişi beta beslenebilir ama dişi beta bulmak hem zordur hemde dişi betanın erkeğin darbelerinden korunmak için formda olması ve akvaryumun büyük ayrıca bol bitkilendirilmiş olması gerekir. Üremeleri su yüzeyinde erkek betanın yaptığı köpük yuvada gerçekleşir, erkek yere düşen yumurtaları yuveya taşır. Mümkünse dişi ile erkek ayrı akvaryumlarda bakılıp kondüsyon kazandırılmalıdır.


Mangrow kökü catappa yaprağı koyabilirsin yumuşak su daha iyi olacaktır . Dinlenmiş suyunun içine de catappa yaprağı bekletirsen ph farklı olmaz bu sayede . Ayrıca mini bir pipo filtre koyarsan yararlı bakteriler için bir yatak olur .

Teşekkür Edenler: [T]243117,azizdurden[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir