betta


excorcistÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 28
excorcistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2010 08:08
Selam ben iki gün önce 1 dişi 1 erkek betta aldım.Akvaryumcu dişiyi ayrı tutmamı istedi köpük çıkarınca erkeğin yanına atarsın dedi.bu çifti aynı akvaryuma koysam sorun olurmu?birde bu bettların yanına 1 kaçtane daha çift alabılırmıyım?yardımlarınız için teşkkurler Bu arada yazmayı unutmuşum erkek betta çok hareketsız nedenı nedır?excorcist2010-09-17 08:20:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2010 09:14
Betalar kavgacı yapıya sahip balıklardır. Erkekleri kendi türlerinden başka bir erkek olursa kavgaya girişir. Bu nedenle aynı türden birden fazla olmaz. Dişileri ise sadece çiftleşme döneminde ayrı bir ortamda yanına konur. Çiftleştikten sonra ayrılır. Bunlardan dolayı birden fazla betayı aynı akvaryumda bakamazsınız. Ancak karma akvaryumda betanın yanına çok da ufak olmayan (yani yiyemeyeceği büyüklükte) balıklar konulabilir. Bunlar canlı doğuran, tetra gibi türler olabileceği gibi beta tek de beslenebilir. Canlı doğuranlarda (lepistes, plati, molly kılıç kuyruk) yavrular betaya yem olacaktır. Tetralar ise hareketlidir. Neon, kırmızı burun, rasbora gibi türlerin 2 cm boylarındakilerinden bir grup olabillir. Yine de bütün herşey akvaryumun boyuna, filtrelemeye, ortama göre değişebilir.



http://www.akvaryum.com/forum/forum_topics.asp?FID=24

Bu linkte yer alan ve Betta ile ilgili olan konulara bakarsanız türlerinden bakımına, beslenmesinden birlikte yaşayan türlere, hemen herşeyi bulabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir