Betta kuyruk erimesine elimdekilerden hangisi?


zeytinkaÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 257
zeytinkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 22:59
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: kuyruk erimesi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: crowntail betta

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): değerler normal görünüyor jbl testte, ısı 25 derece sabit

Filitrasyon: hagen elit hush 5 şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera aquatan

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryum moss duvarlı ikiye ayrılmış durumda yanyana değil balıklar ama henüz moss her yeri kaplamadığından birbirlerini görebiliyorlar. Yaklaşık bir aydır aynı akvaryumdalar arada kabarmalar olsa da ilk günkü gibi asabiyetleri kalmadı.
Haftalık olarak su değişimi ve filtre temizliği yapılıyor. Bitki olarak mosstan başka birşey yok şu anda. Az önce fark ettim ki mavi oğluşumun kuyruğu erimeye başlamış. Stresten olabileceğini düşünüyorum ve araya daha kalın bir şey koyacağım. Görmelerini engelleyecek ama su akısını bozmayacak.
Diğer balıkta hiç bir sıkıntı yok kuyruk konusunda. Hftda bir vitamin emdirilmiş yem ve sarımsak suyu emdirilmiş yem veriyorum. 
Yarın balığımı karantina akvaryumuna alacağım elimde bulunan ilaçlardan hangisini tavsiye edersiniz? Ben pek emin olamadım konuyu açma sebebim budur.

Azoo Bacteria Treatment (Bakteriyel Hastalık giderici)
Azoo Magic Disease Treatment ( Çok amaçlı dezenfektan)
Sera Mycopur
(Bu kadar ilacın evde ne işi var derseniz sanırım tamamen annesel bir durum derim :D)

Cevaplayan herkese şimdiden çok teşekkürler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 23:38
Balığı ayırın başka bir akvaryuma alın, yarısını kendi suyundan alın, yarısını taze su ekleyin. Sonra içine bir hava taşı atın hava taşı hava baloncukları üflesin, mikofish ilacı alın suyu hafif sarartıncaya kadar damlatın bir kereye mahsus, sonra 4. güne kadar su değişimi yapmadan bekleyin 4. gün inşallah geçmiş olacaktır. Bunun iki sebebi olabilir aşırı saldırıya uğrayan balıkta yüksek stres oluşur yüzgeç erimesi olabilri, ikinci sebep su pisliği kirlililği buna her tür kimyasal mekanik su kirlilği girebilir. Buda uzun ince kuyruklu balıkları önce etkiler hassas ince dokuları. kirli filtreler, nitratı amonyağı, nitriti yükselmiş sular olabilir, aşırı yenmeyen yemlerin suyu bozması, birde havalar ısınıyor artık sudaki mantar sıcak havada daha çabuk gelişir, oksijen azalır fazla yemlemede, filtrelerdeki pislikler daha çabuk bozulur suyuda bozar balıklarıda bozar. Su değişiminden korkmayın filtre temizliğinden korkmayın akvrayumda aldığınız suyla su değişimlerinde bunları temizleyin, suyu yazın özellikle hava taşı ile destekleyin oksijen artsın gibi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir